Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ-100.000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011


Της Κατερίνας Παπασταματίου
60.000 χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, την πλατεία της δικαιοσύνης, την πλατεία που κάποιοι κατάντησαν τα τελευταία χρόνια «Πλατεία των Στεναγμών».
Το διαδίκτυο έχει δύναμη και αυτή τη δύναμη φάνηκε εδώ και πέντε μέρες να έχουν φοβηθεί κάποιοι, καθώς από την πρώτη ημέρα που οι Αγανακτισμένοι πολίτες έφταναν με ΜΜΜ, ποδήλατα και μηχανάκια στο Κέντρο και έστελναν φωτογραφίες από τα κινητά τους τηλέφωνα, μίας πραγματικά ειρηνικής διαδήλωσης, τότε ξαφνικά το ίντερνετ…. σταμάτησε να λειτουργεί. Σαμποτάζ ή παιχνίδι της τεχνολογίας η ιστορία θα το δείξει. Το ίδιο συμβαίνει πέντε μέρες μετά τον "ξεσηκωμό", κανένα από τα "Μεγάλα" τηλεοπτικά κανάλια δεν βγάζουν ως πρώτο θέμα την μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση, παρά δίνουν μόνο 2-3 λεπτά "στο πόδι" σαν να επρόκειτο για ένα... τυχαίο γεγονός!
Το ίντερνετ ένωσε τους περίπου 60.000 ανθρώπους που βρίσκονται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν για την κατάντια της πατρίδας μας και κατ’ επέκταση την κατάντια που μας έφεραν καμιά τρακοσαριά αλήτες.
Το προφίλ στο Facebook «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ» έχει κυριολεκτικά "μπουκώσει" από φωτογραφίες, συνθήματα, βίντεο πολίτών που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και από κόσμο που στηρίζει την προσπάθεια αυτή.Όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν κατέβει με τις σημαίες των κομμάτων, δεν είναι συνδικαλιστές, δεν έχουν κάποιο αξίωμα, αλλά έχουν κατέβει με μοναδικό γνώμονα την ψυχή τους και το γεγονός ότι δεν μπορούν άλλο να αντέξουν τα δυσβάστακτα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν απίστευτη οργή, γιατί πληρώνουν αμαρτίες άλλων με αποτέλεσμα να υποθηκεύεται το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που δείχνουν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης με οικογένειες που έχουν καθίσει οκλαδόν στην μέση του Συντάγματος και απλά… περιμένουν! Συγκλονιστικό είναι πως ανά δέκα λεπτά ο κόσμος τραγουδά τον Εθνικό μας ύμνο, ενώ τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», καθώς και σύνθημα - απάντηση στους Ισπανούς «Είμαστε ξύπνιοι τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φεύγετε»
Εμείς ένα έχουμε να πούμε: Μήπως η αρχή του τέλους έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα???
Άραγε πότε θα καταλάβουν οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης ότι η συγκέντρωση αυτή δεν είναι ένα απλό... παιχνιδάκι της μόδας, όπως ο κ. Πάγκαλος με θράσσος χαρακτήρισε;;;
...

0 σχόλια στο Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ-100.000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ

Δημοσίευση σχολίου