«Φέρτε πίσω τους οικίσκους!»

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011


Δ.Σ.ΦυλήΤην επιστροφή διακοσίων σαράντα τεσσάρων οικίσκων, ιδιοκτησίας του, που είχαν διατεθεί για τη στέγαση σεισμοπλήκτων στον πρώην Δήμο Άνω Λιοσίων και η ύπαρξη των οποίων... αγνοείται, απαιτεί το ΥΠΕΧΩΔΕ. Σε διαφορετική περίπτωση ζητά να του αποδοθεί το ποσό των 2.500.000 εκατομμυρίων ευρώ, επιφυλάσσεται για την ποινική δίωξη των αρμοδίων, καθώς έχει κοινοποιήσει σχετικά εξώδικα από το 2008 ενώ, αξίζει να σημειωθεί, ότι ήδη έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη.

Το θέμα ήρθε ως έκτακτο στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης και αφορούσε τρεις παραμέτρους: διάλυση των οικισμών που υπάρχουν ακόμα, διαχείριση των οικίσκων και αποκατάσταση των οικιζομένων. Αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει 21 οικισμοί ενώ οι 114 οικογένειες που ζουν μέσα σε αυτούς θα πρέπει να μεταφερθούν, καθώς υπάρχει άρση της επίταξης των οικοπέδων από το ΥΠΕΧΩΔΕ και πρέπει να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους.
Στα εξώδικα, που είχαν αποσταλεί από το 2008 στην τότε διοίκηση του δήμου Άνω Λιοσίων, αναφέρεται ρητά πως, «οποιαδήποτε πράξη μεταβίβασης του οικίσκου ή του δικαιώματος χρήσης προς τρίτα πρόσωπα ή μετακίνησης άνευ αδείας, είναι παράνομη ως προσβάλλουσα ευθέως τα δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου και θεμελιώνει αξίωση όχι μόνο για την επιστροφή των οικίσκων αλλά και για την αποκατάσταση της τρωθείσης ηθικής βλάβης του κύρους του νομικού προσώπου του δημοσίου. Από την ως άνω ενέργεια, πέραν της αστικής ευθύνης προς αποζημίωση, σας επισημαίνεται ότι η πράξη σας ενδεχομένως επισείει κυρώσεις, κατά τις διατάξεις του κοινού ποινικού κώδικα, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη ότι το αντικείμενο της ζημιάς του ελληνικού δημοσίου είναι ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δοθεί κοντέινερ μεμονωμένα στις αυλές των σπιτιών, τα οποία παραμένουν ακόμα και χρησιμοποιούνται ως αποθήκες ενώ αρκετά από αυτά δόθηκαν εκτός του Δήμου Άνω Λιοσίων, σε διάφορες περιοχές. Μετά από έλεγχο που διενήργησαν υπάλληλοι του ΥΠΕΧΩΔΕ διαπιστώθηκε ότι 244 συν 29 οικίσκοι δόθηκαν με παραχωρητήρια που υπέγραψε η πρώην διοίκηση. Το υπουργείο είχε κάνει στον πρώην Δήμαρχο και αντιδήμαρχο, προφορικά και εγγράφως, επανειλημμένες συστάσεις ενώ αναγκάστηκε να στείλει δυο εξώδικα. Το τελευταίο εξώδικο, μάλιστα, ο νομικός σύμβουλος του κράτους το κοινοποίησε και σε άλλα υπουργεία καθώς και στον εισαγγελέα ποινικών διώξεων.
Ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης χαρακτήρισε το θέμα ως ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς το κράτος απαιτεί από το Δήμο ένα μεγάλο ποσό και, επιπλέον, το τελευταίο εξώδικο κάνει λόγο για αντιποίηση αρχής. Ο κ. Μπουραίμης πρότεινε να γίνουν ενέργειες για άμεση επιστροφή των οικίσκων που βρίσκονται εκτός της δημοτικής κοινότητας Άνω Λιοσίων, συμπεριλαμβανομένων και των λοιπών κοινοτήτων του δήμου Φυλής, καθώς και επιστροφή όσων βρίσκονται εντός Άνω Λιοσίων και δεν αποτελούν μοναδική κατοικία των ενοίκων τους. «Όπου δεν υπάρχει άλλη κατοικία, θα ζητήσουμε να υπάρξει παράταση ή δωρεά σε αυτούς τους ανθρώπους» τόνισε και πρότεινε να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα αιτηθεί να συνδράμει οικονομικά ο δήμος για ένα χρονικό διάστημα όσες οικογένειες δεν μπορούν, προκειμένου να στεγαστούν σε ένα διαμέρισμα.
Όσον αφορά στους κτιστούς οικίσκους, ιδιοκτησίας του δήμου, πρότεινε επίσης να περιέλθουν στο δήμο και η διαπαραταξιακή επιτροπή θα αποφασίσει όταν και που χρειάζεται να τα διαθέτει κάθε φορά για συγκεκριμένες δραστηριότητες.
...

0 σχόλια στο «Φέρτε πίσω τους οικίσκους!»

Δημοσίευση σχολίου