Καθησύχασε το Ντούρο για το Κέντρο Υποδοχής Ανήλικων Μεταναστών ο Παπουτσής

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Kαθησυχαστικός ήταν, σύμφωνα με το Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο, για το Κέντρο Υποδοχής Ανήλικων Μεταναστών, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.


Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, κατά τη συνάντησή τους, το πρωί της Παρασκευής, 27 Μαΐου, παρουσία του πρώην Δημάρχου Παναγιώτη Φωτιάδη, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί , πέραν των υπαρχουσών, καμιά νέα εγκατάσταση στην Αμυγδαλέζα.

Πρόσθεσε ακόμα, επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους, ότι η υπάρχουσα εγκατάσταση που, παλιότερα, φιλοξενούσε μετανάστριες με ανήλικα παιδιά, έχει ανακαινισθεί από το 2008 και χρησιμοποιείται, ήδη, ως Κέντρο Φιλοξενίας Ανηλίκων. «Για την ανακαίνιση του συγκεκριμένου χώρου, η πατρίδα μας δέχθηκε συγχαρητήρια, αφού εξασφαλίσαμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους ανήλικους αλλοδαπούς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η δυναμικότητα της συγκεκριμένης εγκατάστασης είναι πολύ περιορισμένη και ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα εκατό άτομα, δεδομένου ότι στις περιπτώσεις των ανηλίκων προχωρά ταχύτατα, λόγω των ειδικών συνθηκών, η διαδικασία της απέλασής τους, στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Αναφορικά με το αίτημα του Δήμου Αχαρνών για αναβάθμιση της αστυνόμευσης, με στόχο την περιστολή της παραβατικότητας, έδωσε οδηγίες στους υφισταμένους του, προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης του αιτήματος. Μάλιστα, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, πρόκειται να επισκεφθεί το Δημαρχείο Αχαρνών στενός του συνεργάτης, προκειμένου να έχει συνεργασία με το Δήμαρχο και τους αρμόδιους παράγοντες.

Για το ιδιοκτησιακό των εγκαταστάσεων της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα δήλωσε αναρμόδιος και ανέφερε ότι το θέμα εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών. Τέλος, στο θέμα της καταβολής ανταποδοτικών τελών, για την αποκομιδή των απορριμμάτων, στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας, χαρακτήρισε το αίτημα του Δήμου δίκαιο και ανέφερε ότι θα πρέπει να ρυθμισθεί με τη συνεργασία των αντίστοιχων υπηρεσιών.
...

0 σχόλια στο Καθησύχασε το Ντούρο για το Κέντρο Υποδοχής Ανήλικων Μεταναστών ο Παπουτσής

Δημοσίευση σχολίου