Παπανδρέου: «Θα προχωρήσω μόνος μου»

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011


papandreou27_5_11«Θα προχωρήσω μόνος μου», δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, διάρκειας περίπου τρεισήμισι ωρών.
Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν επίσης τι ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν προτίθεται να ζητήσει την προκήρυξη εκλογών.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters, δεν επιτεύχθηκε συναίνεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους της Ελλάδας.
«Μπλόκαρε η συναίνεση», δήλωσε στο Reuters στέλεχος κόμματος, ο αρχηγός του οποίου συμμετείχε στη σύσκεψη και το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Τη θέση του ότι δεν δίνει συναίνεση στην πολιτική του μνημονίου την οποία θεωρεί λανθασμένη ανέπτυξε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Επανάλαβε ακόμη τις θέσεις που έχει παρουσιάσει στο «Ζάππειο 2» και επέμεινε ότι η λύση είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ενώ απέρριψε πρόταση του κ. Καρατζαφέρη για οικουμενική κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι πέραν των άλλων είναι αντισυνταγματική.
Σε δηλώσεις στη Βουλή η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες «να μην παγιδευθούν σε εκβιασμούς», ενώ τόνισε ότι απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται στο λαό, οι πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πραγματικό δίλημμα με δύο διαφορετικά σκέλη: Ή να χρεοκοπήσει ο λαός οριστικά και αμετάκλητα ή με τη στάση του να οδηγήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα στην ενίσχυση του ενιαίου μετώπου των εργατών και των νέων με στόχο μια σχεδιασμένη αντεπίθεση.
Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι δεν θα διστάσουν να σμικρύνουν την Ε.Ε. για να μείνει, όπως είπε, μόνο ο σκληρός πυρήνας.
Λύση και διέξοδος υπάρχει όταν κανείς στοχεύει στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων στην μετατροπή του πολιτικού συστήματος και όχι στη μεταμφίεσή του, επισήμανε. Αυτό που επείγει, πρόσθεσε, είναι η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και η ενίσχυσή του.
Το στίγμα της συνάντησης έδωσε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, δήλωσε ότι «δυστυχώς η καρέκλα κάποιων είναι πάνω από την Ελλάδα».
Οπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι αν ο Ευρυβιάδης δεν τα είχε βρει με το Θεμιστοκλή το 480, ούτε αυτούς θα γραφε η ιστορία, ούτε την ημερομηνία».
Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου και του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στα γραφεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευση. Αργότερα αναμένεται να εκδοθεί ανακοινωθέν και από την Προεδρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την παρούσα συγκυρία ώρα μεγάλων αποφάσεων και τόνισε ότι οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ιστορικό καθήκον να συνεννοηθούν. Εκτίμησε επίσης ότι υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.
Πηγή: Ναυτεμπορική

...

0 σχόλια στο Παπανδρέου: «Θα προχωρήσω μόνος μου»

Δημοσίευση σχολίου