«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΕ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ & ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣ.ΠΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011


«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΕ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ & ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟ.ΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ
 καταμέτωπο επίθεση απέναντι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, αποφασίστηκε να δράσει ο Δήμος Αχαρνών, στο χθεσινοβραδινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανάδειξη της απόφασης του Υπουργείου ΠΡΟΣ.ΠΟΛΙΤΗ από το ACHARNORAMA για δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Ανήλικων Λαθρομεταναστών, στην Αμυγδαλέζα.

Όλοι οι Σύμβουλοι συμφώνησαν πως δεν θα επιτρέψουν άλλη υποβάθμιση στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή των Αχαρνών, όσα «αντισταθμιστικά» και αν… τάζουν οι αρμόδιοι Υπουργοί. «Ας μας δώσουν πρώτα όλα αυτά που μας χρωστάνε και μετά ας έρθουν να τάξουν νέα» δήλωσε εξοργισμένος με το θράσος των δύο Υπουργών (Παπουτσή και Μπιρμπίλη) ο Δήμαρχος κ. Σωτήρης Ντούρος. Οι δύο Υπουργοί δίχως να έρθουν πρώτα σε επικοινωνία με τον Δήμο Αχαρνών ανακοίνωσαν πως ένα από τα Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών θα βρίσκεται στις Αχαρνές και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κτήμα της Αμυγδαλέζας.
Να τονίσουμε πως η συγκεκριμένη έκταση είναι στην πραγματικότητα καταπατημένη από την πολιτεία, καθώς σύμφωνα με τις Αποφάσεις 849/91 του Εφετείου Αθηνών και 1404/98 του Αρείου Πάγου αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Αχαρνών. Συνεπώς όλες οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε αυτό είναι παράνομες και γίνονται δίχως την παραμικρή έγκριση του Δήμου, εδώ και δεκαετίες. Συγκεκριμένα από τα 2.521 στρέμματα του Δημοτικού Κτήματος έχουν παραχωρηθεί άτυπα 350 στην Ελληνική Αστυνομία, 80 στην Βουλή των Ελλήνων, 2,9 ΕΥΔΑΠ, 79 στην Κοινοπραξία Ανθοκομικών Συνεταιρισμών, 353 Υπουργείο Γεωργίας – Δασικό Φυτώριο, 300 Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Κέντρο Έρευνας του Ελ. Στρατού, Ε.Ο.Τ 71 στρ, 75 Υπουργείο Δικαιοσύνης ΔΕΠΑ 5, Συνολικό εμβαδόν παραχωρηθείσας έκτασης 1.315,90 στρεμμάτων!
«Να σταματήσουν αυτά τα αστεία με τις Αχαρνές ΤΩΡΑ!» τόνισε ο κ. Ντούρος σε έντονο ύφος.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Σ. ΝΤΟΥΡΟΥ:
Παρών στην Έκτακτη Συνεδρίαση ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, πρώην Αντινομάρχης Αν. Αττικής, Χάρης Δαμάσκος, ο οποίος δήλωσε πως πρέπει να γίνουμε επιθετικοί και όχι αμυντικοί σαν Δήμος, ώστε να κερδίσουμε αυτά που μας οφείλουν.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΧΑΡΗ ΔΑΜΑΣΚΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ:
Μία από τις ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις ήταν η χτεσινοβραδινή για τον πρώην Βουλευτή και συμπατριώτη μας κ. Θανάση Κατσιγιάννη, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο τόνισε πως πρέπει να θέσουμε άμεσα τις «κόκκινες γραμμές» σε όλους αυτούς που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τις Αχαρνές.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ:
«Είναι προκλητική η συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στον Δήμο μας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε άλλη μία αδικία να περάσει έτσι» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης Αχαρναί – Ενεργοί Πολίτες Γιάννης Κασσαβός.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΣΣΑΒΟΥ:
Αντίθετος όχι μόνο στην επιλογή της τοποθεσίας για την εγκατάσταση Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών αλλά γενικότερα σ’ αυτού του είδους πολιτικής τάχθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Θάνος Τραβασάρος.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΘΑΝΟΥ ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΥ:
«Θα μας βρουν μπροστά τους όσοι συνεχίσουν να υποβαθμίζουν την πόλη μας» δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γκίκας, τονίζοντας επίσης πως πρέπει άμεσα να εκτελεστεί η Απόφαση για τα 2.521 στρέμματα.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΙΚΑ:
«Η Απόφαση του Υπουργού αυθαιρετεί σε κάθε επίπεδο. Πρέπει να βάλουμε κόκκινη γραμμή σε όλα τα θέματα που μπορεί να προκύψουν» τόνισε ο Αν. Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ:
Σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα μεταβούν ο Δήμαρχος με εκπροσώπους του Συμβουλίου, για να καταθέσουν ψήφισμα με την αντίθεσή τους καθώς και έγγραφο στο οποίο αναφέρεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δημοτικού Κτήματος Αμυγδαλέζας.
Αναμένουμε μέσα στην ημέρα νεώτερα…
...

0 σχόλια στο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΕ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ & ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣ.ΠΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ

Δημοσίευση σχολίου