Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ–ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σάββατο, 21 Μαΐου 2011


Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ–ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝΗ υποβάθμιση των Αχαρνών από μέρους της Κεντρικής Εξουσίας συνεχίζεται με μεγάλη… επιτυχία! Άλλη μία δραστηριότητα που μόνο ανάπτυξη δεν θα φέρει στον Δήμο μας έρχεται να επαληθεύσει την απόλυτη αδιαφορία που δείχνει στα τεράστια προβλήματά της πόλης μας το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα ο Υπουργός Χρήστος Παπουτσής με την βοήθεια της Υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη.
Ένα από τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών θα βρίσκεται στις Αχαρνές και συγκεκριμένα στην Αμυγδαλέζα! Αυτό επιβεβαιώνεται με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ στις 19/05/2011, όπου αναφέρει συγκεκριμένα:
«Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στη νέα Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής μεταναστών που δημιουργήθηκε με το Ν3907/11, θα λειτουργούν οι παρακάτω μονάδες:
Λακωνία, Σπάρτη - Κέντρο Κράτησης
Χίος, Μερσινίδι - Κέντρο Κράτησης
Σάμος, Βαθύ – Κέντρο Πρώτης Υποδοχής
Αμυγδαλέζα – Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Ανηλίκων
Ελληνικό, τα παλαιά κρατητήρια - Κέντρο Κράτησης
Ελληνικό, τα νέα κρατητήρια - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής
Μονάδα Πέτρου Ράλλη – Κέντρο Κράτησης
Ασπρόπυργος – Κέντρο Κράτησης
Ροδόπη, Βένα – Κέντρο Κράτησης
Έβρος, Φυλάκιο – Κέντρο Κράτησης.
Φυσικά εκτός από την «μαύρη λίστα» στην οποία μας συμπεριλαμβάνει το Υπουργείο υπάρχει και μία υποσημείωση στην οποία αναφέρει πως «Τα κέντρα θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων. Και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Επίσης, σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και όπως ανακοίνωσε η Υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, θα δοθούν κίνητρα για έργα υποδομής στις περιοχές, με χρηματοδότηση είτε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλοντος είτε από το Πράσινο Ταμείο».
Το παρελθόν, δυστυχώς, έχει αποδείξει στις Αχαρνές πως όταν η κεντρική εξουσία αναφέρει εκφράσεις του στυλ: «ενίσχυση της τοπικής οικονομίας» καθώς και «έργα υποδομής» εμείς δεν έχουμε παρά να το μεταφράσουμε ως το… «τυρί πριν την φάκα». Κανένα έργο, καμία υπηρεσία, υπερτοπικής χρήσης μέχρι σήμερα δεν έχει φέρει στον Δήμο μας από την πολιτεία τα απαραίτητα αντισταθμιστικά έργα, αντιθέτως η υποβάθμιση της πόλης μας είναι δεδομένη με τέτοιους είδους κινήσεις προ των πυλών…
Φυσικά να σημειώσουμε πως και σήμερα λειτουργεί ένα τμήμα υποδοχής ανηλίκων μεταναστών στην Σχολή της Αμυγδαλέζας, τα νέα από το Υπουργείο, όμως, μιλούν για κάτι το ξεχωριστό, πιο μεγάλο… πανελλαδικής και όχι τοπικής εμβέλειας!
Το θέμα εγκληματικότητα στις Αχαρνές, από το ΠΡΟ.ΠΟ. όπως αποδεικνύεται όχι μόνο δεν έχει μπει σε τροχιά επίλυσης, αλλά μας φορτώνουν κι έναν ακόμη «βραχνά» που πολύ φοβόμαστε πως δεν θα καταφέρουμε να αρνηθούμε…
Σε δήλωση του ο κ.Παπουτσής μάλιστα απηύθυνε «έκκληση» στις τοπικές κοινωνίες, στις περιοχές όπου θα κατασκευασθούν τα κέντρα υποδοχής, να μην προχωρήσουν σε αντιδράσεις, ζητώντας τους «να αναλογισθούν το εθνικό συμφέρον». Τόνισε για άλλη μία φορά πως θα δοθούν οικονομικά κίνητρα για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων περιοχών, ενώ ανέφερε ότι στις γύρω πόλεις θα δημιουργηθούν επιχειρήσεις για τον εφοδιασμό των κέντρων αυτών, ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Όπως αντιλαμβάνεστε προκαλεί το κοινό αίσθημα η φράση του Υπουργού «να μην προχωρήσουμε σε αντιδράσεις» αλλά να… καταπιούμε με το «έτσι θέλω» την απόφασή του. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, δεν πρέπει να δεχτούμε άλλη υπονόμευση σαν Δήμος….


...

0 σχόλια στο Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ–ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δημοσίευση σχολίου