«Δεν έχω αντίρρηση να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των βουλευτών»

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011


«Δεν έχω αντίρρηση να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των βουλευτών»

Στην αντεπίθεση ο υπουργός Δικαιοσύνης

Στα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών που προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη διεκδίκηση αναδρομικών, απάντησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για παραποίηση της αλήθειας.


«Παρά τη σαφή απάντηση που έδωσα σε ερώτηση δύο συναδέλφων βουλευτών και παρά τις διευκρινίσεις που παρασχέθηκαν με δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με το θέμα αυτ ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης περιέργως εξακολουθούν να με εμφανίζουν ότι προσωπικά εγώ αρνούμαι να δώσω στη δημοσιότητα τα ονόματα», σημειώνει ο κ. Καστανίδης και διευκρινίζει τα ακόλουθα:

«1) Σε ό,τι με αφορά δεν έχω καμία αντίρρηση να δοθούν τα ονόματα στη δημοσιότητα.

2) Τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών δεν τα γνωρίζω ούτε εγώ ούτε η αρμόδια γενική διεύθυνση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

3) Μόνο το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει τα στοιχεία όσων συνταξιούχων βουλευτών προσέφυγαν σε αυτό.

4) Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει ούτε από το Σύνταγμα ούτε από το νόμο οποιαδήποτε εξουσία να δώσει εντολή σε οποιοδήποτε δικαστήριο της χώρας, πολύ περισσότερο σε Ανώτατο Δικαστήριο, για το τι θα πράξει ή τι θα αποφασίσει.

5) Το Ελεγκτικό Συνέδριο απάντησε εγγράφως, όταν διαβίβασα το αίτημα των δύο βουλευτών για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα παραβιαζόταν η νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, παρέπεμψε μάλιστα σε απόφαση της Ολομέλειάς του που έκρινε το συγκεκριμένο θέμα».

www.newsbeast.gr

...

0 σχόλια στο «Δεν έχω αντίρρηση να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των βουλευτών»

Δημοσίευση σχολίου