Ολοκλήρωση ανταλλαγής νέων 3D (imensions)

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011


Το κέντρο Νέων Ολυμπιακού Χωριού / System and G , με χαρά ανακοινώνει την ολοκλήρωση της Ανταλλαγής Νέων “3D(imensions)” που από τις 24 μέχρι τις 31 Μαίου 2011 έλαβε χώρα στο ΠΥ-ΒΑ, στο Πάρκο Τρίτσης.
Για 7 ημέρες 40 νέοι (18-30 ετών) από την Λιθουανία, την Λετονία, την Εσθονία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Ισπανία, την Τουρκία και φυσικά την χώρα μας την Ελλάδα, συνέθεσαν την γειτονιά της Ευρώπης.

Οι νέοι έζησαν για 7 ημέρες σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αξιοπρέπεια και χρησιμοποιώντας τον διάλογο ως ένα εργαλείο συνύπαρξης, γιόρτασαν όλοι μαζί στις 27 και 28 Μαίου την Ευρωπαική ημέρα της γειτονιάς.

Οι νέοι διάβασαν ο ένας τον άλλον (δράση ζωντανής βιβλιοθήκης), έπαιξαν ποδόσφαιρο, έφτιαξαν κολλάζ, παρέλασαν φωνάζοντας την διαφορετικότητά τους,τραγούδησαν, χόρεψαν, είδαν τα αξιοθέατα της Αθήνας, ζύμωσαν την πίτσα της συνύπαρξης, δημιούργησαν την δική τους έκθεση φωτογραφίας με θέμα την γειτονιά,παρακολούθησαν ντοκυμαντέρ για την Ευρώπη και μέσα από τις δρασηριότητες αυτές κατάφεραν να συνειδητοποιήσουν την αξία της μη- Διάκρισης, της Διαφορετικότητας, της Αξιοπρέπειας, του Διαλόγου, και της Συνύπαρξης για την Ευρωπαική κοινωνία.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι πως οι νέοι δεν ξέχασαν πως είναι να ονειρεύεσαι. Στα όνειρά τους για μια καλύτερη Ευρωπαική κοινωνία και ένα καλύτερο μέλλον, όλες οι παραπάνω έννοιες κατέχουν πρωταρχική θέση. Αυτά τα όνειρα που αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την επίτευξη των στόχων της ανταλλαγής Νέων “3D(imensions)”, είναι που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.

Τέλη Αυγούστου το κέντρο Νέων Ολυμπιακού Χωριού / System and G, θα εκδόσει το «ημερολόγιο των ονείρων», με όνειρα 40 νέων από 8 διαφορετικές χώρες. Μέσα από αυτό το ημερολόγιο θα δείτε πως όσο διαφορετικοί και αν (νομίζουμε ότι) είμαστε , όλοι τελικά , ονειρευόμαστε τα ίδια πράγματα.

«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»

Με τιμή, Χούλιας Αργύρης Υπεύθυνος λειτουργίας κέντρου Νέων Ολυμπιακού Χωριού/ System and G


...

0 σχόλια στο Ολοκλήρωση ανταλλαγής νέων 3D (imensions)

Δημοσίευση σχολίου