Τρόικα: "Αποτύχατε σε όλα" - Απειλούν με την 5η δόση εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

- Η τρόικα σημειώνει ότι εάν δεν ψηφιστεί άμεσα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν υπάρχει 5η δόση
- Αναφέρεται ακόμα και στη συναίνεση λέγοντας πως δεν είναι πολύ πιθανή
- Προβλέψεις για δραματική εκτόξευση της ύφεσης και φέτος
- Σενάριο ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που έχουν ιδιώτες επενδυτές
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς μεταδίδει, με τηλργράφημά του από το Βερολίνο, ότι περιήλθε στην κατοχή του αντίγραφο έκθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η οποία τονίζει ότι η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα ενδέχεται να μην αποδεσμευτεί έως ότου διορθωθεί η υποχρηματοδότηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της.


Η έκθεση της λεγόμενης τρόικας αναφέρει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην επιτύχει τους στόχους τους όσον αφορά την μείωση του ελλείμματος χωρίς περαιτέρω μέτρα σταθεροποίησης και ότι η ύφεση που πλήττει τη χώρα φαίνεται πως είναι πιο παρατεταμένη και βαθύτερη από ό,τι θεωρείτο αρχικά.

«Η χρηματοδοτική στρατηγική χρειάζεται να επανεξεταστεί. Δεδομένης του ότι απέχει πολύ η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δανεισμού το 2012, το πρόγραμμα προσαρμογής είναι σήμερα υποχρηματοδοτημένο», σημειώνεται στην έκθεση, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

«Η επόμενη αποδέσμευση (της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα) δεν μπορεί να λάβει χώρα έως ότου επιλυθεί το ζήτημα της υποχρηματοδότησης αυτής». Η τρόικα ανέφερε ότι πρόκειται να συσταθεί σύντομα η υπηρεσία αποκρατικοποιήσεων στην οποία θα μπορούν να διορίζουν μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Στην ουσία η τρόικα περιγράφει στην έκθεσή της μία πλήρη αποτυχία της ελληνικής οικονομίας να εξυγιανθεί και στην ουσία με βάση αυτή την έκθεση απειλείται η χρηματοδότηση της χώρας μας με την εκταμίευση της νέας δόσης, που σε περίπτωση δεν δοθεί η χώρα δεν θα έχει ρευστό προκειμένου να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στην έκθεση γίνεται και για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όπου αναφέρεται πως μία ενδεχόμενη πολιτική συναίνεση δεν φαίνεται να έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

Πηγή: newsit.gr

...

0 σχόλια στο Τρόικα: "Αποτύχατε σε όλα" - Απειλούν με την 5η δόση εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο

Δημοσίευση σχολίου