Συνέλαβαν τους ιερόσυλους μετά από καταδιώξη στη Καρδίτσα

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Μετά από πολύωρη καταδίωξη για να καταφέρουν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας από την Καρδίτσα και τον Παλαμά να βάλουν στο χέρι τη συμμορία των ιερόσυλων που λεηλατούσε τις εκκλησίες της περιοχής. Πρόκειται για τέσσερις τσιγγάνους από τον καταυλισμό των Σοφάδων, οι οποίοι συνελήφθησαν έχοντας μέσα στο αυτοκίνητό τους δεκάδες μεταλλικά ιερά σκεύη που σκόπευαν να πουλήσουν σε χυτήρια.


Οι δράστες ηλικίας 36, 31, 29 και 17 χρόνων, έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους της περιοχής Βλοχός την στιγμή που έμπαιναν από την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στην οποία είχαν εισβάλει σπάζοντας ένα τζάμι. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους και το αυτοκίνητό τους καταδιώχθηκε στην περιοχή όπου εγκλωβίστηκε.

Μέσα βρέθηκαν μεταλλικά και μπρούτζινα κηροπήγια, κάδοι για αποκέρια και άλλα αντικείμενα που είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα από τον ναό των Αγίων Πάντων στο Βλοχό το οποίο επίσης είχαν διαρρήξει! Την ίδια κιόλας ημέρα είχαν χτυπήσει στο ίδιο χωρίο και άλλη μια εκκλησία, αυτή του Αγίου Αθανασίου, από την οποία είχαν κλέψει πολύφωτα, καντήλες και άλλα αντικείμενα τα οποία είχαν βάλει μέσα σε τσουβάλια και τα είχαν αφήσει έξω από το ναό με σκοπό να τα παραλάβουν αργότερα.

Με την ίδια μέθοδο είχαν διαρρήξει και άλλες εκκλησίες σε χωριά της Καρδίτσας. Ο ναός του Αγίου Αθανασίου στο Βλοχό είχε γίνει στόχος τους και τον Ιούλιο του 2010, όταν διέρρηξαν μια αποθήκη του και άρπαξαν την χάλκινη κολυμπήθρα και 34 κιλά ελαιόλαδο! Τον Μάιο του 2010 είχαν διαρρήξει την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στο Μικρό Γραμματικό Καρδίτσας και έκλεψαν την χάλκινη κολυμπήθρα και τρία μπρούτζινα μανουάλια, ενώ φέτος στις 5 Απριλίου χτύπησαν το ναό του Αγίου Χαραλάμπους στη Λαζαρίνα Καρδίτσας και πήραν τέσσερα μπρούτζινα μανουάλια! Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας. 


ww.trelokouneli.gr
...

0 σχόλια στο Συνέλαβαν τους ιερόσυλους μετά από καταδιώξη στη Καρδίτσα

Δημοσίευση σχολίου