Λήψη απόφασης για μαζική λογιστική τακτοποίηση των παροχών του Ολυμπιακού χωριού στο ΤΑΠ & απάντηση

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011


ΕΙΣΗΓΗΣΗ
  
ΘΕΜΑ:  «Λήψη απόφασης για μαζική λογιστική τακτοποίηση  των παροχών του Ολυμπιακού χωριού της  διαφοράς πού προέκυψε από την αλλαγή στην τιμή χρέωσης στο ΤΑΠ»     Κύριε Πρόεδρε :

Παρακαλούμε  όπως εισηγηθείτε σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. για την λήψη απόφασης που αφορά μαζική λογιστική τακτοποίηση των παροχών του Ολυμπιακού χωριού από διαφορά που προέκυψε από την αλλαγή στην τιμή χρέωσης στο ΤΑΠ, καθώς από τότε που παραδόθηκε το Ολυμπιακό χωριό προς χρήση των δικαιούχων και ξεκίνησε η ηλεκτροδότηση του χρεωνόταν στην 1η ζώνη ως προς το ΤΑΠ με αντικειμενική αξία 1150 ευρώ ανά τ.μ. σύμφωνα με τους οικείους πίνακες .
Κατόπιν της υπ΄αριθμ. 3125/14-1-2010 αιτήσεως κατοίκου του Ολυμπιακού χωριού, ο οποίος έχοντας στην κατοχή του το έντυπο ειδικού τέλους ακινήτων σύμφωνα με το οποίο το Υπουργείο Οικονομικών χρέωνε τα ακίνητα του Ολυμπιακού χωριού με αντικειμενική αξία διαφορετική απ΄ αυτή του Δήμου, η υπηρεσία μας προέβη σε έγγραφο ερώτημα προς τη ΔΟΥ  Αχαρνών τμήμα Κεφαλαίου απ΄ όπου μας κοινοποιήθηκε η υπ΄ αριθμ.2654/9-2-10 βεβαίωση κατά την οποία  σύμφωνα με τους πίνακες τιμών εκκίνησης ελαχίστου κόστους οικοδομής του Υπουργείου Οικονομικών, η αξία των ακινήτων που βρίσκονται στο Ολυμπιακό χωριό είναι για διαμερίσματα Κ1-490 ευρώ ανά  τ.μ.
Κατόπιν των ανωτέρω η υπηρεσία προχώρησε σε ομαδική διόρθωση της τιμής χρέωσης στο ΤΑΠ των παροχών του Ολυμπιακού χωριού ορίζοντας μια νέα ζώνη την 99η  με ταυτόχρονη μεταβολή στο ηλεκτρονικό αρχείο, εξαγωγή δισκέτας και έγγραφα με αριθμ. πρωτ. 77305,77306/4-10-2010 προς τη ΔΕΗ Αχαρνών και τη Δ/νση Μηχανογραφικού. Παρόλα αυτά οι κάτοικοι του Ολυμπιακού χωριού δικαιούνται επιστροφή χρημάτων για την τελευταία τριετία από την διαφορά πού προέκυψε. 

Η υπηρεσία προς διευκόλυνση των δημοτών και για το λόγο ότι  αδυνατεί να υποδεχθεί και να εξυπηρετήσει περίπου 2500 κατοίκους μεμονωμένα, όπως και η ΔΕΗ, η οποία ενεργεί κατά κύριο
λόγο ως εισπρακτικό μέσο υπέρ Δήμων και σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρεί η υπηρεσία ο μέσος
όρος επιστροφής χρημάτων στους ανωτέρω καταναλωτές ανέρχεται στο ποσό των 60 ευρώ κατά παροχή. Κατόπιν τούτων η υπηρεσία κρίνει σκόπιμο το μηδενισμό της τιμής χρέωσης ως προς το τέλος ακίνητης περιουσίας έως ότου εξαλειφθεί η οφειλή οπότε και θα επανέλθει κανονικά η χρέωση στην αρχική της κατάσταση.
Κατόπιν των ανωτέρω κρίνεται απαραίτητη η λήψη απόφασης για μαζική λογιστική τακτοποίηση  των παροχών του Ολυμπιακού χωριού της διαφοράς πού προέκυψε από την αλλαγή στην τιμή χρέωσης στο ΤΑΠ» 


   Η  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ                                                                     Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΣΟΔΩΝ                                                      ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 


==================================================================

ΤΕΛΟΣ;(πότε;)….. ΤΟ……… ΤΑΠ ΓΙΑ ΤΟ Ο.Χ

Απόψε Τρίτη  14/06/2011 και ώρα 22:35 και ενώ η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει από τις19:30, στην 17 τακτική  δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ του 2ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, για  μαζική λογιστική τακτοποίηση  των παροχών του Ολυμπιακού χωριού της  διαφοράς πού προέκυψε από την αλλαγή στην τιμή χρέωσης στο ΤΑΠ. Σύμφωνα με την εισήγηση(σας την παραθέτουμε) του Κου Αντιδημάρχου Οικονομικών  Κου Φυτά Αθανασίου,ο οποίος ομολογουμένως λειτουργεί εξαιρετικά, τόσο στο λειτούργημά του ,όσο και ως φυσικό πρόσωπο ήπιου χαρακτήρα,)ΥΠΗΡΧΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ…………..

Αν κατάλαβα καλά,ΤΩΡΑ τακτοποιήθηκαν όλα.ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ!
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΝΑ! ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ!
ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ…. ΔΕΝ ….ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ –ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!.Λίγη προσοχή δεν βλάπτει.

Ευχαριστούμε όσους εργάστηκαν και για αυτό το θέμα που απασχολούσε χιλιάδες «Ολυμπιακοχωριτών».Καλή συνέχεια.

Ο Αcharnitis.
...

0 σχόλια στο Λήψη απόφασης για μαζική λογιστική τακτοποίηση των παροχών του Ολυμπιακού χωριού στο ΤΑΠ & απάντηση

Δημοσίευση σχολίου