ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΓΟΝΙΔΙΩΝ !

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011


Το βακτηρίδιο E.coli βρίσκεται παντού! Εμφανιστηκε εντυπωσιακά θερίζοντας τα παιδιά που συμμετείχαν σε πάρτυ αποφοίτων στη Γερμανία

ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΗΜΙΑ

Το ιδιαίτερα τοξικό στέλεχος του βακτήριου  E.coli  μόλις ταυτοποιήθηκε  ως ‘Escherichia coli enterohémorragique (Eceh) ταυτόγχρονα από ερευνητές γερμανούς και κινέζους. Το ιδιαίτερα ανθεκτικό βακτήριο προέρχεται από ένα συνδυασμό γονιδίων που απαντάται για πρώτη φορά, ανέφερε ο βακτηριολόγος Holger Rohde από το ερευνητικό κέντρο του νοσοκομείου του Αμβούργου Hambourg-Eppendorf (UKE).

Εντυπωσιακό είναι οτι ο ασθενής που έχει προσβληθεί από τη νέα αρρώστια παράγει περισσότερες τοξίνες από κάθε προηγούμενο παράγοντα παθογένειας γνωστό έως σήμερα…
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και επιστήμονες σε όλο τον κόσμο εξετάζουν το στέλεχος του E.coli που προκάλεσε την επιδημία, ενώ σημειώθηκαν αντιδράσεις για τα λαχανικά που πλέον είναι να αποφεύγονται.
 
Οι πρώτες εργαστηριακές έρευνες στο στέλεχος του E.coli που προκάλεσε τους θανάτους στην Γερμανία δείχνουν ότι για πρώτη φορά εμφανίζεται σε επιδημία ,  όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
 
“Δεν είχαμε δει ποτέ ως τώρα το στέλεχος αυτό σε….
κατάσταση επιδημίας”, δήλωσε σχετικά ο Αφαλούκ Μπατιασέβι.
Ο Εκπρόσωπος του ΠΟΥ προσέθεσε ότι ο Οργανισμός περιμένει περισσότερες πληροφορίες από την εργαστηριακή μελέτη των δειγμάτων, προκειμένου η επιστημονική κοινότητα να σχηματίσει πλήρη εικόνα, για την αινιγματική όσο και φονική επιδημία, που εξαπλώθηκε και στη Βρετανία.
Στην Κίνα επιστήμονες του Ινστιτούτου Γονιδιωματικής του Πεκίνου στην Σενζέν ανέλυσαν τα γονίδια του στελέχους και κατέληξαν ότι περιέχει τμήματα DNA που το καθιστούν ανθεκτικό σε ορισμένες κατηγορίες αντιβιοτικών, καθώς και ότι είναι πολύ τοξικό.
“Αυτό το E.coli είναι ένα νέο στέλεχος βακτηρίου που είναι πολύ μεταδοτικό”, προειδοποίησαν.
Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη νέα ένταση ξέσπασε για τα οπωροκηπευτικά, μετά το ρωσικό μπλόκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα.
...

0 σχόλια στο ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΓΟΝΙΔΙΩΝ !

Δημοσίευση σχολίου