ΠΡΟΞΕΝΙΚΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ: ΚΟΜΜΕΝΑ ΦΩΣ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ...ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011


"Εγκλωβισμένος"  Προξενικός Λιμενάρχης στο εξωτερικό λόγω έλλειψης χρημάτων

Σε Υποχρεωτική …δίαιτα βρίσκονται από τον Φεβρουάριο οι εργαζόμενοι στα προξενικά λιμεναρχεία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Προξενικοί Λιμενάρχες και οι συνεργάτες τους έχουν λάβει αποδοχές μέχρι και τον  Φεβρουάριο του 2011.

Επίσης, το ελληνικό κράτος δεν καταβάλλει από τότε ούτε και τα λειτουργικά έξοδα των Υπηρεσιών. Έτσι, σε κάποια Προξενικά Λιμεναρχεία, το τηλέφωνο, το φάξ, το ιντερνέτ και το ρεύμα, πληρώνεται από τη τσέπη των ίδιων των προξενικών λιμεναρχών ενώ σε άλλα Προξενικά Λιμεναρχεία κάποιες από τις υπηρεσίες αυτές έχουν διακοπεί.  Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσιακοί Λειτουργοί  και στην καταβολή των ενοικίων των κατοικιών τους και μάλιστα κάποιοι από τους Προξενικούς Λιμενάρχες εκφράζουν την αγανάκτησή τους καθώς έχουν κουραστεί να βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωποι με τη σπιτονοικοκυρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές τις μέρες οι αρμόδιοι προωθούν την απόφαση μεταφοράς των πιστώσεων από το ΥΘΥΝΑΛ προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να καταβληθούν αυτές οι δαπάνες.

Είναι βέβαια απορίας άξιο, γιατί υπήρξε αυτή η καθυστέρηση, όταν ανάλογο πρόβλημα είχε δημιουργηθεί και πριν από τέσσερις μήνες.

Υπάρχουν και τραγελαφικές καταστάσεις που ακολουθούν αυτό το αλαλούμ. Για παράδειγμα, υπάρχει Προξενικός Λιμενάρχης ο οποίος έχει «εγκλωβιστεί» στο εξωτερικό και δεν μπορεί να επαναπατριστεί παρά το γεγονός ότι η θητεία του έληξε πριν από δύο μήνες. Όπως υποστηρίζουν πηγές από το Λιμενικό, δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τον επαναπατρισμό του, αλλά ούτε και για την μετάβαση του αντικαταστάτη του.

Αυτό που έχει προκαλέσει την οργή όσων εργάζονται στα Προξενικά Λιμεναρχεία, είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι στις Πρεσβείες, μέχρι και οι οδηγοί και οι καθαρίστριες, λαμβάνουν κανονικά τις αμοιβές τους. Φυσικά το πρόβλημα για τους Προξενικούς προέκυψε εξ’ αιτίας της προχειρότητας με την οποία έγινε ο διαχωρισμός του Υπουργείου Ναυτιλίας από το Λιμενικό.

Σημειώνεται ότι ήδη σχετική Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν βουλευτές της Ν.Δ.
http://nextok.blogspot.com

...

0 σχόλια στο ΠΡΟΞΕΝΙΚΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ: ΚΟΜΜΕΝΑ ΦΩΣ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ...ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ

Δημοσίευση σχολίου