Έκκληση Παπανδρέου για συνενόχους στη φοροεπιδρομή και το ξεπούλημα

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011


    Εν μέσω κοινωνικών αντιδράσεων, έπειτα απο την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του προς τους Έλληνες και έμμεσο αποδέκτη τον Αντώνη Σαμαρά, έκανε εκ νέου κάλεσμα για συναίνεση.
Χαρακτήρισε καλοδεχούμενη κάθε έξυπνη και αποτελεσματική πρόταση που θα μπορούσε στο πλαίσιο του εφικτού να ενταχθεί στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προτείνοντας κοινές ομάδες εργασίας αλλά και πρόσωπα κοινής αποδοχής σε θέσεις κλειδιά.
"Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε και είμαστε σε θέση να υπερβούμε τα κομματικά τείχη" τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι θα είναι προς όφελος της Ελλάδας να παρουσιάσει στην ΕΕ μία πρόταση με ευρεία πολιτική αποδοχή. 
Στην αρχή του διαγγέλματός του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρώτη φορά πάρθηκε μία ομόφωνη απόφαση για το μεσοπρόθεσμο με αναλυτικό χρονοδιάγραμμα. 
Λίγο αργότερα ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι: "Αυτό το σχέδιο δεν είναι προϊόν μιας γραφειοκρατικής διαδικασίας. Έγινε μετά από συστηματικές διαδικασίες διαβούλευσης και συνεννόησης με άλλα κόμματα, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με κοινωνικούς εταίρους." 
"Καλώ ξανά τις ηγεσίες όλων των κομμάτων να συνεργαστούμε. Υπάρχουν πολλές και σημαντικές συγκλίσεις. Και με εθνική συνεννόηση μπορούμε να διαπραγματευτούμε - εκείνες τις λύσεις που προκρίνουμε - από κοινού με τους εταίρους μας. Κοιτώντας το καθήκον και όχι το αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης", είπε στη συνέχεια. 
Λίγο μετά είπε ότι το νέο Πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές παντού, στην παιδεία, στο Δημόσιο ενώ "χτίζει" ένα νέο σύστημα πρόνοιας για τους πιο ευάλωτους και τους άνεργους ενώ θα υπάρχουν μεγαλύτερες υποχρεώσεις από τους έχοντες. 
Υπογράμμισε ότι μια κοινή πορεία δείχνει μια σοβαρότητα απέναντι στους εταίρους και τα χρήματα που δανείζουν στη χώρα. 
"Γι’ αυτό και καλώ και πάλι όλους, και μέχρι την ψηφοφορία, αλλά και μετά - κατά την εφαρμογή του προγράμματος αυτού - να καταθέσουν κάθε χρήσιμη πρότασή τους", είπε ο πρωθυπουργός.   


πηγη  
...

0 σχόλια στο Έκκληση Παπανδρέου για συνενόχους στη φοροεπιδρομή και το ξεπούλημα

Δημοσίευση σχολίου