Μήνυση στον υπουργό κάνει ο Γιακουμάτος

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011


«Στον Άρειο Πάγο θα σας πάω, γιατί κάποια στιγμή σ’ αυτή τη χώρα και οι υπουργοί πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και, αν έχουν φταίξει, να πάνε μέχρι και φυλακή» είπε με δυνατή φωνή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος στον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, επισημαίνοντας του παράλληλα ότι αύριο το πρωί θα καταθέσει μήνυση ...εναντίον του, αλλά και κατά παντός υπευθύνου, για το πλιάτσικο που έχει γίνει στο άλλοτε στολίδι του Ολυμπιακού Χωριού, δηλαδή το κτήριο που προοριζόταν για τη στέγαση του Υπουργείου Εργασίας.


«Πενήντα εκατομμύρια ευρώ κόστισε στον ελληνικό λαό και τώρα έχει γίνει ένα κουφάρι, που δεν πιάνει ούτε είκοσι εκατομμύρια. Να αφήσετε τα δικαστικά τερτίπια και τις δήθεν ενέργειες που έχετε κάνει και να μου πείτε γιατί εγκαταλείψατε το κτήριο και γιατί δεν προχωρήσατε στην κατοχύρωσή του στο ελληνικό Δημόσιο. Θα σας κάνω μήνυση, κύριε υπουργέ» επέμεινε ο πρώην υφυπουργός Εργασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος, συνεχίζοντας να απειλεί τον υπουργό.

Ο κύριος Κουσελάς, αφού ευχαρίστησε τον Γεράσιμο Γιακουμάτο για την ερώτηση (εμείς νομίσαμε πως θα τον ευχαριστήσει για τη μήνυση, καθώς το τελευταίο διάστημα οι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ακόμα κι όταν τους μουντζώνουν με τα πέντε, εκείνοι νομίζουν πως ο κόσμος τούς χαιρετά), στη συνέχεια προσπάθησε να του εξηγήσει πως το υπουργείο του έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για το συγκεκριμένο κτήριο.

«Η Μονή Βατοπεδίου πρότεινε αναστροφή, δηλαδή την ανταλλαγή για τα 9 από τα 85 ακίνητα που είχε στην κατοχή της. Κάναμε αγωγές για όλα. Η Μονή Βατοπεδίου δεχόταν, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα έπαιρνε πίσω τη λίμνη Βιστωνίδα και τις παραλίμνιες περιοχές. Κι αν εμείς προχωρούσαμε, θα ήταν σαν να δεχόμασταν ότι ήταν δικό της. Για το Ολυμπιακό Ακίνητο, η Μονή έθεσε τον όρο να πάρει πίσω 41 εκατομμύρια ευρώ συν τους φόρους, τα οποία έχουν δεσμευτεί από τις αρχές για την αντιμετώπιση του μαύρου χρήματος. Ο συμβιβασμός δεν θα ξεκαθαρίσει το νομικό καθεστώς» απάντησε ο Δημήτρης Κουσελάς.

«Κατατέθηκε αγωγή διεκδίκησης, το Δημόσιο νομιμοποιείται να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα για την περιουσία που διεκδικεί. Πρόκειται για πρωτοφανή αμέλεια της εταιρείας, η οποία μεταξύ άλλων λέει ότι το κτήριο της ανήκει…» διευκρίνισε ακόμα ο υφυπουργός.

Εσείς, αγαπητέ μας αναγνώστη, τι πιστεύετε ότι θα πάρει στο τέλος το ελληνικό Δημόσιο; Ε, ναι λοιπόν! Γι’ αυτό σας λατρεύω, γιατί σκεφτόμαστε το ίδιο!
...

0 σχόλια στο Μήνυση στον υπουργό κάνει ο Γιακουμάτος

Δημοσίευση σχολίου