Πρόεδρε, νόμο που διάβασες και νόμο δεν εκράτεις!

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 14/6/2011 έγιναν πράγματα που είναι έξω από την κοινή λογική. Ας τα δούμε με τη σειρά.
Στις 31 Ιανουαρίου 2011, επειδή δεν γινόταν εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου έστειλα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου το παρακάτω έγγραφο:

Αυτός ήταν ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κανονισμός αυτός μοιράστηκε στους δημοτικούς συμβούλους, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Στις 20 Απριλίου δημοσιεύτηκε μια υπουργική απόφαση, σε εφαρμογή του νόμου 3852/2010 (“Καλλικράτης”) που καθόριζε τον κανονισμό  λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.
Επειδή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν εφάρμοζε τον κανονισμό με αποτέλεσμα οι συνεδριάσεις να “ξεχειλώνουν” και να διαρκούν περισσότερο από 6 ώρες και σε κάποιες περιπτώσεις να τελειώνουν στις 2: 30 το πρωί. Για το λόγο αυτό έστειλα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου το παρακάτω έγγραφο.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ενημερώθηκε από το ανωτέρω έγγραφο και στο συμβούλιο της 14ης Ιουνίου ήρθε προετοιμασμένος. Παρακολουθείστε το τμήμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που αναφέρεται στο θέμα του κανονισμού.
Όπως ακούγεται ο πρόεδρος διάβασε κάποια σημαντικά σημεία του κανονισμού που θεώρησε σημαντικά.
Το λόγο έλαβε ο κ. Στριφτός και αναρωτήθηκε: “ποιος φωστήρας στο Υπουργείο Εσωτερικών έκανε αυτό τον κανονισμό”. Προφανώς δεν τον διάβασε, όπως πιθανόν να μην είχε διαβάσει τον προηγούμενο κανονισμό που έπρεπε να εφαρμόζεται από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Θα έπρεπε όμως να γνωρίζει, ως έμπειρος πολιτικός, ότι στην ΕΕΤΑΑ η πλειοψηφία του διοικητικού  της είναι έμπειροι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμουλοι και επιστήμονες περί την αυτοδιοίκηση, (κλικ εδώ).
Το λόγο έλαβε και ο κ. Τραβασάρος, ο οποίος άρχισε να αισθάνεται ασφυκτικά τους χρονικούς περιορισμούς που βάζει ο κανονισμός.
Μετά αυτό το εισαγωγικό κομμάτι του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου θα περίμενε κανείς να διευθύνει τη συνεδρίαση με βάση τον κανονισμό και για να έχουν εγκυρότητα οι αποφάσεις οι ψηφοφορίες θα έπρεπε να να γίνονται με ονομαστική ψηφοφορία, όπως ο κανονισμός επιβάλει και ο ίδιος στην ομιλία του  ανέφερε.
Τελικά ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου δεν τηρήθηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και όλες οι αποφάσεις θα προσβληθούν στο Ελεγκτή Νομιμότητας για τη νομιμότητά τους.
Ο τίτλος της ανάρτησης είναι παράφραση της ρήσης:

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις

...

0 σχόλια στο Πρόεδρε, νόμο που διάβασες και νόμο δεν εκράτεις!

Δημοσίευση σχολίου