ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ&ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡNΩΝ

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011


ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ&ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡNΩΝ
Πλήθος κόσμου έσπευσε να απολαύσει δωρεάν γεύσεις & να διασκεδάσει με παραδοσιακούς χορούς –Πέτυχε η πρώτη διοργάνωση! 
Το 1ο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων και Πολιτισμού που διοργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών στον προαύλιο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του, μετά τα χθεσινοβραδινά εγκαίνια.
Πλήθος κόσμου έσπευσε να δει από κοντά και να απολαύσει γεύσεις από όλη την Ελλάδα αλλά και να διασκεδάσει με ήχους παραδοσιακούς. Χορευτικά συγκροτήματα από τις Αχαρνές, αλλά και από όμορους Δήμους, χόρεψαν μέχρι μετά τα μεσάνυχτα κρατώντας συντροφιά στον κόσμο που δεν ήθελε να αποχωρήσει από την πλατεία του Δημαρχείου.
ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ&ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡNΩΝ
Η Ελληνική παράδοση ενώθηκε με τον μοντέρνο χορό που η Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων παρουσίασε στην έναρξη του προγράμματος αποσπώντας, όπως πάντα, ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα. Τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων τις δύο μέρες λειτουργίας του Φεστιβάλ έχουν κλέψει οι Ιππικοί Όμιλοι των Αχαρνών, που κάθε απόγευμα βρίσκονται εκεί με άλογα μαθαίνοντας πολύτιμα πράγματα για την ιππασία προκαλώντας τον κόσμο να δει πως είναι ένα μαγευτικό άθλημα με πολλές προεκτάσεις.
Τα φουσκωτά παιχνίδια στην πλατεία που βρίσκεται το αεροπλάνο, κλέβουν την παράσταση για τους μικρούς μπόμπιρες που δίνουν όλη τους την ενέργεια εκεί εντελώς δωρεάν. Εντελώς δωρεάν ο κόσμος δοκιμάζει αγνά προϊόντα βγαλμένα από την μητέρα γη, προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας που παραγωγοί έφεραν στην πόλη μας για το 4ημερο Φεστιβάλ.
Μετά το «κόψιμο» της κορδέλας ο Δήμαρχος κ. Σωτήρης Ντούρος ξενάγησε τους επίσημους προσκεκλημένους σε όλα τα περίπτερα, χαιρέτισε έναν προς έναν τους παραγωγούς δοκιμάζοντας γεύσεις. Έπειτα σειρά είχαν οι τιμητικές διακρίσεις. Ο Δήμος Αχαρνών τίμησε για την προσφορά του στους πολίτες τον 100χρονο κ. Δημήτριο Φυτά, τον πρώτο Ταχυδρόμο του Δήμου μας, που κατάφερε με την σύντομη ομιλία του να συγκινήσει τους πάντες «Το σημαντικότερο πράγματα στον κόσμο είναι η αγάπη και ομόνοια. Δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Σας το λέει ένας άνθρωπος 100 χρονών αυτό!» είπε ο κ. Φυτάς και καταχειροκροτήθηκε.
Τιμώμενη πόλη για το 1ο Φεστιβάλ ήταν η Τριχωνίδα, όπου ο Δήμαρχος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Κριμνιανιώτης απένειμαν τιμητική πλακέτα, ενώ ο Δήμαρχος Τριχωνίδας έδωσε δύο καλάθια με προϊόντα της περιοχής. Μία εξαιρετική, εναλλακτική πρόταση που πρέπει όλοι οι πολίτες να στηρίξουμε καθώς βγάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο για το Δήμο μας που δεν έχουμε ξαναζήσει.
Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 3 Ιουλίου, ενώ θα είναι ανοιχτό από τις 10:00 έως και τις 24:00! Να τονίσουμε πως τα πρωινά ειδικοί κρατούν συντροφιά στους μικρούς μας φίλους μαθαίνοντας τους πολύτιμα πράγματα για το περιβάλλον και την φύση. Ενώ το πρωί της Κυριακής έχει προγραμματιστεί Θεατρική Παράσταση με τίτλο «Ζητείται Υπηρέτης». Κάθε βράδυ πραγματοποιούνται χορευτικές παραδοσιακές παραστάσεις! Να είστε όλοι εκεί!
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:
http://www.acharnorama.gr
...

0 σχόλια στο ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ&ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡNΩΝ

Δημοσίευση σχολίου