Εως 20/7 η νέα λίστα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

--


Το πόρισμα της Διαρκούς Επιτροπής για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Γιώργο Κουτρουμάνη, κατά την ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην οποία παρέστη και ο ίδιος ο Υπουργός.                                                                               Στο συγκεκριμένο πόρισμα περιγράφονται τα κριτήρια τα οποία συμφωνήθηκαν από τα μέλη της επιτροπής με τα οποία θα διαμορφωθεί η νέα λίστα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η επιτροπή συμφώνησε με την πρόταση του Υπουργού κ.Κουτρουμάνη να συζητήσει εντός των επόμενων 10 ημερών ενδεικτική λίστα που θα εισηγηθεί στην επιτροπή η ομάδα Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εργασίας και των Ταμείων.

Η πρόταση των Εμπειρογνωμόνων θα διαμορφωθεί με βάση το πόρισμα, την διεθνή εμπειρία και αξιοποίηση των μέχρι σήμερα μελετών.

Μέχρι τις 20 Ιουλίου και μέσα από τις συνεχείς συνεδριάσεις η επιτροπή θα παραδώσει τιςπροτάσεις της για την εφαρμογή της νέας λίστας.

Επισημαίνεται ότι η τελική απόφαση θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μετά από διαβούλευση με τους Κοινωνικούς Εταίρους.
...

0 σχόλια στο Εως 20/7 η νέα λίστα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Δημοσίευση σχολίου