Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΤΑ 25ΔΙΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011


Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΤΑ 25ΔΙΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο Ιβαν Σαββίδης είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, βουλευτής της Κρατικής Δούμας και επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ. Τον φωνάζουν «τσάρο του Ροστόφ» και δεν είναι τυχαίος τύπος.
Μιλώντας στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία δήλωσε ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και ο Παπανδρέου είπε όχι!
Τα λόγια του είναι πιο σκληρά και από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον πρωθυπουργό στα Τάρταρα:

«Ήρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς… Ήταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η ΕΕ είπαν όχι. Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;» είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ο κ. Σαββίδης, προσθέτοντας ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι τόσο «παγωμένες», όσο ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια.
«Δεν είναι μυστικό ότι εγώ κανόνισα την κατ’ ιδίαν συνάντηση, ζητήθηκε η βοήθειά μου από την ελληνική πλευρά. Το πρωί συναντήθηκα με τον Παπανδρέου στην Κρατική Δούμα, μείναμε οι δυο μας με το μεταφραστή και του είπα ότι δεν χρειάζεται να προβληματίζεται για τίποτε, ότι ο Πούτιν έχει καλή και θετική διάθεση, γι’ αυτό και θα προτείνει να μείνουν μόνοι τους κι εφόσον δώσει κι αυτός τη συγκατάθεσή του, μπορεί να του θέσει οποιοδήποτε ζήτημα θεωρεί χρήσιμο. Ήταν έτοιμος να ακούσει τα πάντα» υποστηρίζει ο κ. Σαββίδης, υπογραμμίζοντας ότι η συνομιλία κράτησε τελικά μόλις 20 λεπτά και λίγο αργότερα ενημερώθηκε από το Κρεμλίνο ότι «κατά τη διάρκειά της, ο Παπανδρέου ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως καμία ερώτηση, αλλά μιλούσε για τα οικολογικά προβλήματα της Ελλάδας». 
Ή ο Σαββίδης είναι ψεύτης (αλλά είναι τόσες οι λεπτομέρειες που αποκλείεται) ή ο Παπανδρέου φοβήθηκε ότι θα έχει την μοίρα του Καραμανλή.
«Ανήκομεν στην Δύση» είχε πει ο αείμνηστος Κραμανλής και καθώς φαίνεται πρέπει να πεθάνουμε και μαζί της...

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο ενημερωτικό portal www.blog.gr του δημοσιογράφου Γιώργου Καραμέρου
...

0 σχόλια στο Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΤΑ 25ΔΙΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δημοσίευση σχολίου