ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΤΟ ΟΖΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ - ΤΟΥΣ 41οC ΘΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011


ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΤΟ ΟΖΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ - ΤΟΥΣ 41οC ΘΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
Διαβάστε προφυλάξεις για τις ευπαθείς ομάδες 
«Κόκκινο» χτύπησε ο σταθμός μέτρησης όζοντος στους Θρακομακεδόνες στις 16:00, σήμερα Δευτέρα με την τιμή να αγγίζει τα 249 μg/m³ την στιγμή που το όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180 μg/m³ και το όριο συναγερμού το 240 μg/m³!
Tο όζον (Ο3), ο φονικότερος ρύπος του φωτοχημικού νέφους που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, έχει… ακριβά γούστα! Κατοικεί, μόνιμα και με τις υψηλότερες καθημερινές συγκεντρώσεις του, στις ακριβότερες από πλευράς κτηματαγοράς περιοχές της Αθήνας: το Μαρούσι, την Κηφισιά, το Κεφαλάρι, την Εκάλη, τη Λυκόβρυση, τους Θρακομακεδόνες, τη Ν. Σμύρνη, το Παλαιό Φάληρο και την Αγία Παρασκευή Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνιστά «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
Ο καύσωνας δεν θα μας εγκαταλείψει τόσο εύκολα! Αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη αναμένετε το θερμόμετρο να ξεπεράσει τους 40ο C με το όζον να χτυπά για άλλη μία φορά κόκκινο και να κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική καθώς οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα ανεβάσουν τον υδράργυρο!
Ο Δήμος Αχαρνών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τίθεται στην διάθεση των πολιτών οι εξής κλιματιζόμενοι χώροι από τις 8:00-20:00.
• Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου (Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα)
• 1ο ΚΑΠΗ (Παπαφλέσσα 82 Κεντρικό Μενίδι, Τηλ.210-2402122)
• 2ο ΚΑΠΗ (Κουρμούση και Ωρωπού 5 Άγιος Πέτρος, Τηλ.210-2445438)
• 3ο ΚΑΠΗ (Φιλαδελφείας 205 Κόκκινος Μύλος, Τηλ.210-2387587)
• 4ο ΚΑΠΗ (Αγίας Άννας 25 Αγία Άννα, Τηλ.210-2320874)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ
- Να αποφεύγετε την έκθεση στο ηλιακό φως. Να αναζητάτε σκιερά και δροσερά μέρη. Να προτιμάτε τα ανοιχτόχρωμα ρούχα με ανοιχτό λαιμό.
- Να αποφεύγετε την βαριά σωματική εργασία ιδιαιτέρα σε μέρη που υπάρχει μαζί με την υψηλή θερμοκρασία και πολύ υγρασία καθώς επίσης κάτω από ηλιακή ακτινοβολία.
- Να πίνετε άφθονα υγρά με την μορφή του ποσίμου νερού αλλά και των πάσης φύσεως αναψυκτικά κατά προτίμηση φυσικών χυμών.
- Να αποφεύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
- Να διατρέφεστε με ολιγόθερμη δίαιτα που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως με περιορισμό λιπαρών ουσιών.
- Να κάνετε συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους), όπου υπάρχει σχετική αφθονία νερού.
- Να ντύνετε τα νεογνά όσο γίνεται πιο ελαφρά με τα χέρια και τα πόδια ελεύθερα.
- Να δοθεί περισσότερη προσοχή στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου που είναι:
* Όλα τα άτομα που είναι ηλικίας άνω των 65 ετών καθώς τα στα μωρά.
* Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρονιά νοσήματα όπως καρδιόπαθειες, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.α.
* Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λογούς παίρνουν φάρμακα για τα χρονιά νοσήματα τους όπως είναι διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα αντισυλληπτικά, τα ορμονούχα συμπεριλαμβανομένης και της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων. Ιδιαιτέρα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό για την ενδεχομένη ελάττωση της δοσολογίας
...

0 σχόλια στο ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΤΟ ΟΖΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ - ΤΟΥΣ 41οC ΘΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Δημοσίευση σχολίου