Στους 93 σταμάτησε ο τραγικός απολογισμός στο Όσλο

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011Στους 93 σταμάτησε ο τραγικός απολογισμός στο Όσλο
Ενενήντα τρεις ψυχές είναι ο φόρος αίματος που πλήρωσε η Νορβηγία στις δύο πολύνεκρες επιθέσεις που έγιναν την Παρασκευή στο Όσλο, όπως επιβεβαίωσε η νορβηγική αστυνομία. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε επίσης ότι η επιχείρηση που πραγματοποίησε σήμερα η νορβηγική αστυνομία στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα, .......
καθώς "δεν βρέθηκε καμία εκρηκτική ουσία" και "οι άνθρωποι που συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι".
Στους 93 σταμάτησε ο τραγικός απολογισμός στο Όσλο

Παράλληλα ο δικηγόρος του φερόμενου ως δράστη των φονικών επιθέσεων Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ προσέθεσε ότι ο πελάτης του αναγνωρίζει τις πράξεις του, αλλά πιστεύει ότι "δεν έκανε τίποτε το αξιόμεμπτο". "Στο μυαλό του, έχει την αίσθηση ότι αυτό που έκανε δεν έχει τίποτε το αξιόμεμπτο", δήλωσε ο Γκέιρ Λίπσταντ στο δημόσιο δίκτυο NRK. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε και η αστυνομία του Όσλο, ο κατηγορούμενος για τις επιθέσεις αναγνωρίζει τις πράξεις του, αλλά "όχι την εγκληματική του ευθύνη".
Το μανιφέστο του παρανοϊκού
Η νορβηγική αστυνομία επιβεβαίωσε παράλληλα σήμερα ότι ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ δημοσίευσε αντιισλαμικό μανιφέστο 1.500 σελίδων λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις.
Στο βιβλίο αυτό στο ίντερνετ περιγράφεται ο σχεδιασμός, η παρασκευή των εκρηκτικών και η βίαιη φιλοσοφία που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στην επίθεση με όπλο σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.
"Το μανιφέστο αυτό δημοσιεύτηκε την ημέρα που έγιναν τα γεγονότα", δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Όσλο Σβέινουνγκ Σπόνχαϊμ σε συνέντευξη Τύπου.
Οι φόνοι θα προσελκύσουν την προσοχή στο μανιφέστο, το οποίο ονομάζεται "2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας", γράφει ο Μπρέιβικ.
"Όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερο να σκοτώσεις πολύ περισσότερους από αρκετούς, ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να μειώσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του πλήγματος", σημειώνει.
Ο Μπρέιβικ στο μανιφέστο αυτό επιτίθεται επίσης στην "ισλαμική αποικιοκρατία και τον εξισλαμισμό της δυτικής Ευρώπης" και στην "άνοδο του πολιτιστικού Μαρξισμού/της πολυπολιτιστικότητας".
"Θέλει να αλλάξει την κοινωνία", είχε δηλώσει νωρίτερα ο δικηγόρος του Γκέιρ Λίπσταντ στο NRK, ο οποίος είχε σημειώσει επίσης ότι ο πελάτης του "πιστεύει ότι οι πράξεις του ήταν στυγερές, αλλά ότι στο δικό του το μυαλό ήταν απαραίτητες" και ότι επιθυμεί να τις εξηγήσει στο δικαστήριο τη Δευτέρα.
...

0 σχόλια στο Στους 93 σταμάτησε ο τραγικός απολογισμός στο Όσλο

Δημοσίευση σχολίου