ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ… ΝΟΗΜΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ… ΝΟΗΜΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝΟι… «Ηλίθιοι» μάγεψαν το κοινό!
Την πολιτική κωμωδία του Νιλ Σάιμον “Ηλίθιοι” παρουσίασαν στο κατάμεστο Θέατρο της πλατείας Θρακομακεδόνων, κατά τρόπο ιδιαιτέρως επαγγελματικό οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, μαθητές-τριες της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Πεύκης, προσκεκλημένοι του Πνευματικού Κέντρου, υπό την καθοδήγηση της έμπειρης δασκάλας τους κας Τίνας Γιαννούλη.
«Σε ένα χωριό της Ρωσίας οι κάτοικοι έχουν πέσει θύματα μιας κατάρας που τους έχει κάνει ηλίθιους! Ένας δάσκαλος διορίζεται στο χωριό αυτό και προσπαθεί με την επίπονη και επίμονη μέθοδο της εκπαίδευσης να σπάσει την κατάρα. Τα καταφέρνει, όπως και επάξια τα κατάφεραν και οι μαθητές στο θεατρικό τους ρόλο. Το παιδαγωγικό μήνυμα του έργου δε θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο: δυστυχώς ανακαλύπτουμε ολοένα και συχνότερα πως είμαστε θύματα της κατάρας των προλήψεων και της προπαγάνδας κάθε είδους. Ας ελπίσουμε πως θα συνειδητοποιήσουμε, όπως ο ήρωας του έργου, ότι μόνο η Παιδεία και η Αγάπη συνιστούν τη θωράκισή μας απέναντι σε κάθε έναν που έχει συμφέρον να μας κάνει “ηλίθιους”».
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ… ΝΟΗΜΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
Η Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» Πεύκης τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα των Θρακομακεδόνων, είτε με τη Χορωδία του, είτε με τη Θεατρική του Ομάδα. Την ανάγκη συνέχισης και διεύρυνσης αυτής της συνεργασίας επεσήμαναν από το Δήμο ο καθύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κατσανδρής, από την Ελληνογαλλική Σχολή η Soeur Esperance, Γενική Διευθύντρια της Σχολής, και από το Πνευματικό Κέντρο ο Δρ Λαμπρινός Πλατυπόδης.
Την ωραία εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιάννης Κατσανδρής, η Soeur Esperance, Γενική Διευθύντρια της Σχολής, η Aδελφή Σμαράγδα, πρώην έπαρχος των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ, η Αδελφή Ελπίδα, η Αδελφή Helene, ο κ. Ν. Καμπύλης, Διευθυντής του Λυκείου, ο κ. Α. Σάντας, Υποδιευθυντής του Λυκείου, ο κ. Η. Λιαμής, Υποδιευθυντής του Γυμνασίου, ο Πρόεδρος του Πνευματικού κ. Λαμπρινός Πλατυπόδης, ο πρ. Κοινοτάρχης κ.Κώστας Καραπάτσιος και ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού κ. Σπύρος Σταματιάδης, οποίος είχε την ιδέα, αλλά και την ευθύνη της υλοποίησης αυτής της τόσο γόνιμης και ευοίωνης συνεργασίας του Πνευματικού με την Ελληνογαλλική Σχολή.

ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφανίσεως)
Λέων, δάσκαλος: Δημήτρης Κόσσυβας (Βα)
Όλγα, υπεύθυνη ταχυδρομείου: Ροδαρία Ρούσσου (Ββ)
Μαρούσκα, μανάβισσα: Μαριαλένα Καμπύλη (Βα)
Γιέντσνα, γενικό εμπόριο: Καλλή Μαστρογιαννοπούλου (Αβ)
Γεροντάκι(!): Γιώργος Παλαμίδας (Ββ)
Νικολάι, γιατρός: Κων/νος Γιαλαμόπουλος (Βα)
Λένυα, σύζυγος γιατρού: Έλενα Γκέσουρα (Αα)
Η ωραιοπαθής(!) φίλη της Σοφίας: Εύα Θερμιώτη (Βα)
Η φιλομαθής(!) φίλη της Σοφίας: Έλια Καλογιάννη (Αβ)
Η χαμένη στη μετάφραση(!) φίλη της Σοφίας: Ναταλία Βεζαλή (Αα)
Σοφία, κόρη γιατρού: Ευγενία Σουλιώτη (Ββ)
Κόμης Γιουσέκεβιτς: Στέφανος Μπάκας (Γ2)
Δικαστής: Βασίλης Ποταμιάνος (Γ2)
Υποκριτική διδασκαλία: κ. Εβίτα Παπασπύρου (απόφοιτος του Σχολείου)
Χορογραφίες: κ. Έλενα Κοντογόνη (απόφοιτος του Σχολείου)
Σκηνικά: Soeur Hélène, κ. Μαρία Λάμαρη
Κοστούμια: «Βεστιάριο»
Ήχος-Φωτισμοί: κ. Ντίνος Μεταλλίδης
Ηχητικά εφέ: Στάθης Σταθόπουλος (Ββ)
Στο ηλεκτρολογείο: Στάθης Σταθόπουλος (Ββ)
Επιμέλεια προσκλήσεων-προγράμματος: κ. Μαρία Λάμαρη, κ. Κων/νος Ρίζος (απόφοιτος του Σχολείου)
Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Τίνα Γιαννούλη...

0 σχόλια στο ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ… ΝΟΗΜΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Δημοσίευση σχολίου