Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη: Το κράτος είμαι εγώ.

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011


Αρκετές φορές το “Ελεύθερο Βήμα” έχει αναφερθεί στην εταιρεία “Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη”, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).                Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 17/3/2011 μετά από πρόταση του δημάρχου:                      A) Tην άρση της με αριθ. 650/14-2-2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την παραχώρηση χώρου για τη στέγαση του Σωματείου “Aχαρναϊκή Αλληλεγγύη” λόγω του ότι είναι παράνομη βάσει της με αριθμ. 4/2006 απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

B) Να αναβληθούν τα εγκαίνια της “Aχαρναϊκή Αλληλεγγύης” (είχαν προγραμματιστεί να γίνουν την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011) προκειμένου να γίνουν σε νόμιμο χώρο και να μη γίνουν σε μια παράνομη διαδικασία για την οποία δεν έχει εξεταστεί αν το κτίριο αυτό έχει ιδιότητες υγειονομικής χρήσης.

Ελήφθη η απόφαση:

Πως αντιμετώπισε την απόφαση ο κ. Παγώνας; Δείτε τι έγραψε ο τοπικός τύπος για το θέμα αυτό.
Η απάντηση του κ. Παγώνα ήταν ότι τα εγκαίνια θα γίνουν σε δημόσιο χώρο, γιατί ήταν αδιανόητο ο δήμαρχος να απαγορεύει να γίνουν τα εγκαίνια μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης!!
Τα  εγκαίνια έγιναν με κάθε επισημότητα. Περιγραφή στον τοπικό τύπο
Η Δημοτική Αρχή μετά την απόφαση εκκένωσης του κτιρίου από τον κ. Παγώνα ζήτησε τηλεφωνικά να παραδοθούν τα κλειδιά  του κτιρίου.
Έκκληση σε ώτα μη ακουόντων.
Στη συνέχεια η Οικονομική Υπηρεσία σε εφαρμογή της απόφασης 96/17-3-2011 του δημοτικού συμβουλίου έστειλε το παρακάτω έγγραφο.
Ο κ. Άγγελος Παγώνας απάντησε 17 μέρες μετά. Τι έγραψε άγνωστο. Ο δήμος Αχαρνών έστειλε νέο έγγραφο έταξε προθεσμία εκκένωσης του κτιρίου που έληγε στις 13 Ιουνίου 2011.
Στο έγγραφο αυτό αναγράφεται και μια παράνομη απόφαση για παραχώρηση καταστήματος ιδιοκτησίας του δήμου χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου!!
Εικόνες από το κτίριο 20 ημέρες μετά, στις 3 Ιουλίου 2011.
    
    
    
Όπως είπε σε συνέντευξή του ο κ. Παγώνας:
“Σε καθημερινή βάση λοιπόν, 365 ημέρες το χρόνο, η “Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη” προσφέρει συσσίτιο σε 150 ανθρώπους, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται μερικές φορές ακόμα και στο 350 άτομα, με εμβόλιμα συσσίτια. Παράλληλα, παραχωρεί ρούχα και υποδήματα από το κοινωνικό βεστιάριο,  τρόφιμα, ακόμα και έπιπλα από την Αχαρναϊκή της Αγορά, ιατρική περίθαλψη από εθελοντές ιατρούς, εκπαιδευτικές χορηγίες από χορηγούς, όπως ο όμιλος ΞΥΝΗ.”
Οι φωτογραφίες δείχνουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Βεστιάριο!!
Τελικά με τη συμπεριφορά του κ. Παγώνα εκτίθεται ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ο οποίος έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με το δήμο Αχαρνών και τον κ. Παγώνα. Σε αυτό το δήμο την εξουσία ασκεί ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο ή μέσω του Μητροπολίτη και του Αρχιεπισκόπου ο κ. Άγγελος Παγώνας;
Με αυτή τη συμπεριφορά του κ. Παγώνα πως νοείται συνεργασία με το δήμο Αχαρνών και παραχώρηση κτιρίου να στεγάσει τις δραστηριότητές του;
Πέρα από το νόμιμο και το ηθικό της υπόθεσης υπάρχει και το οικονομικό θέμα. Στη θητεία της παρούσας δημοτικής Αρχής, παράνομα όπως το τεκμηρίωσε ο δήμαρχος στην 96 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το κόστος του ενοικίου του κτιρίου που παράνομα κατέχει ο κ. Παγώνας στοίχισε στο δήμο Αχαρνών μέχρι σήμερα το ποσό των  2.100 x 7 = 14.700 €.
Το ποσό αυτό σε ποιο θα καταλογίσει το Ελεγκτικό Συνέδριο;

Τελικά τι ισχύει στο δήμο μας; Δημοκρατία ή Παγωνοκρατία; Υπάρχει απάντηση;

http://eleftherovima.wordpress.com
...

0 σχόλια στο Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη: Το κράτος είμαι εγώ.

Δημοσίευση σχολίου