ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011                   Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ !


Ορισμένοι συμπολίτες μας έχουν κατανοήσει την απλούστατη αλήθεια: ότι το Ολυμπιακό Χωριό δεν μπορεί να προσδοκά από κανέναν να καλύψει τα αυτονόητα που αφορούν τους κοινόχρηστους χώρους και ως άλλοι δον κιχώτηδες, προσπαθούν από μόνοι τους τουλάχιστον για ό,τι αφορά το άμεσο περιβάλλον τους να προβαίνουν σε ενέργειες καθαρισμού είτε της πράσινης ζώνης είτε άλλων χώρων, βελτιώνοντας και αισθητικά το χώρο αλλά και αποφεύγουν παραδείγματα σαν αυτό που θα δείξουμε στη συνέχεια.

 

Άλλοι συμπολίτες μας έχουν την άποψη, και δικαιολογημένα, ότι δεν είναι δυνατόν ο απλός πολίτης να αντικαταστήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ή του ΟΕΚ.

Εν προκειμένω και οι δύο αντιλήψεις έχουν την επιχειρηματολογία τους και τα δίκαιά τους και η πρόθεσή μας δεν είναι να επιρρίψουμε την ευθύνη στους απλούς πολίτες..

Όμως, η πενταετής διαμονή μας στο Ολυμπιακό Χωριό μας έχει δείξει, ότι και η νέα Δημοτική Αρχή μας αντιμετωπίζει όπως ακριβώς και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία σε όλα τα επίπεδα ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Τα δείγματα γραφής της νέας Δ.Α. είναι σαφή και προδικάζουν ότι τίποτε ουσιαστικό να μην περιμένουμε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάσταση στην πράσινη ζώνη και στα παρτέρια των διασταυρώσεων των κεντρικών δρόμων. Τα χόρτα έχουν ξεπεράσει σε ύψος τους θάμνους.

Η αφορμή για την παρούσα ανάρτηση, δεν είναι άλλη παρά το πρόσφατο συμβάν στη πράσινη ζώνη, που ανάγλυφα φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.


Αφού λοιπόν, κάποιοι συμπολίτες μας θεωρούν, ότι δεν υπάρχει λόγος να αναλαμβάνουμε δραστηριότητες, που ανήκουν σε άλλους, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Η ευθύνη για τους κοινόχρηστους χώρους, ως γνωστόν, είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής. Επειδή όμως ο Δήμος, όποτε δεν το συμφέρει, μας λέει το γνωστό παραμύθι της μη παραλαβής του Ο.Χ. και φυσικά δεν αναλαμβάνει τον κααθρισμό. Η ευθύνη λοιπόν, ανήκει στον ιδιοκτήτη που είναι ο ΟΕΚ.

Βεβαίως ο Δήμος έχει τη νομοθετική ευχέρεια να αναλάβει την κοπή των χόρτων και εν συνεχεία να επιβάλλει στον ΟΕΚ τα προβλεπόμενα πρόστιμα, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση δεν το έκανε και ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην πράσινη ζώνη είναι δεδομένος.   
  
Επομένως, αφού υπάρχει το θεσμικό όργανο που λέγεται ΣΚΟΧ, έχει την υποχρέωση άμεσα να προβείς στις κατάλληλες ενέργειες προς τον ΟΕΚ, για να αναλάβει την  ευθύνη της κοπής των χόρτων σε όλο το Ολυμπιακό Χωριό όσο είναι καιρός και δε γίνουμε παρανάλωμα του πυρός.
...

0 σχόλια στο ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ

Δημοσίευση σχολίου