ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ.

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011


 Αξιότιμοι Κυρίες –Κύριοι

Το μεγαλύτερο παιδί μου εφέτος, κατά τη σχολική χρονιά 2011-2012,θα ξεκινήσει στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Αχαρνών ,που όμως εδρεύει στην πόλη του Ολυμπιακού χωριού. Πουθενά ,σε κάποιο από τα επίσημα έγγραφα που έχουν σχέση με το εκπαιδευτικό σύστημα  δεν αναφέρεται και δεν αναγνωρίζεται το Ολυμπιακό Χωριό.
Ιδίως στους τίτλους σπουδών των παιδιών μας ,έχει καταργηθεί ή αφαιρεθεί κάποια αναφορά στο ή η επωνυμία «Ολυμπιακό χωριό».Αποδείξεις έχετε για αυτό όλοι, όσοι γονείς ,έχετε παραλάβει τίτλους σπουδών για τα αγγελούδια σας.

Από συναντήσεις και ανταλλαγές απόψεων πάνω στο προγ. θέμα  που είχα τόσο με γονείς αλλά κυρίως με τις ηγεσίες των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων , στα πλαίσια του ρόλου που μου εμπιστευτήκατε μέσα από το Σύλλογο Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού ως μέλος του Δ,Σ, κατάλαβα πως υπάρχει αντίθεση  και αντίδραση στο θέμα της αφαίρεσης ή μη αναφοράς του ονόματος Ολυμπιακό Χωριό. Έλαβα την εντύπωση πως αυτό είναι απαράδεκτο και θέλουμε όλοι να αποκατασταθεί η φήμη του Ολυμπιακού Χωριού αλλά και το αίσθημα υπερηφάνειας που έχασαν τα παιδιά μας ,όταν θα προσκομίζουν τίτλους σπουδών με το βαθύτερο νόημα που κρύβει η ονομασία Ολυμπιακό Χωριό. Θυμηθείτε πως νοιώθαμε και διαλαλούσαμε εμείς ,ότι είμαστε απόφοιτοι του ιστορικού ΄ τάδε ΄ σχολείου, που είχε τόσες πρωτιές, εκείνους τους εκπληκτικούς δασκάλους, έβγαλε τους τάδε επιτυχόντες, συγκρινόταν με τα σχολεία της περιφέρειας, της επικράτειας, του κόσμου όλου. Η υστεροφημία και ο διαγωνισμός στη μαθητική κοινότητα παρέμενε σε λίγους δασκάλους και καθηγητές που επισκεπτόμασταν μετά από χρόνια, αν μας θυμούνταν καλά στο πρόσωπο. Στο άκουσμα του ονόματός μας ανακαλούσαν στιγμές ανταγωνιστικότητας που θα τις ξαναζήσουν με τους νέους ,κάθε φορά ,μαθητές τους. Τα χρόνια περνούσαν και κανέναν δεν ένοιαζε πλέον  με τι βαθμολογία αποφοίτησε ,πόσο επιτυχημένος  επαγγελματίας ή επιστήμονας έγινε, πόσα κέρδιζε ο «φωστήρας» του σχολείου.’ Άλλωστε  αυτό, στις κρίσιμες ημέρες που περνάμε αλλά και στις ώρες της Κρίσης δεν έχει πλέον κανένα νόημα . Η ίδια η ζωή ,ο αγώνας μέσα στην υπόλοιπη κοινωνία και τον οικογενειακό και επαγγελματικό στίβο αποδεικνύει πως ο μέτριος μαθητής, ακόμα –ακόμα και ο «κακός» μαθητής κάλλιστα μπορούν να διαπρέψουν!. Θυμάμαι αριστούχους συμμαθητές μου ,που παρά το πανεπιστήμιο και τα πολλά πτυχία ,απέτυχαν ως κοινωνοί άνθρωποι. Απέτυχαν ως επαγγελματίες και επιστήμονες διότι μπλέχτηκαν σε άλλου είδους γρανάζια. Όλοι γνωρίζουμε ότι η επιτυχία, σε όποιο τομέα έρθει, μπορεί να είναι κακός σύμβουλος και να μας οδηγήσει στη ματαιοδοξία και τον εγωισμό.
 Για άλλα πονούσαμε και πρέπει να πονάμε.
 Για το αν ο τάδε συμμαθητής μας έμπλεξε και έφτασε να χάσει τα πάντα ,τόσο στην πνευματικότητα, όσο και στον υλισμό του. Αν κάποιος έφυγε από κοντά μας και πως .Αν έκανε οικογένεια ,αν παντρεύτηκε, πως τα περνάει κλπ. Σε κάθε άκουσμα κάτι άσχημου ,προσπαθούσαμε να έρθουμε σε επαφή, μέσω φίλων και γνωστών τον επισκεφθούμε ,να μετριάσουμε τον πόνο του και να διασκεδάσουμε την ενοχή μας που τον θυμηθήκαμε τώρα, μετά από τόσα χρόνια Γενικότερα ,δεν επιθυμούσαμε να ακούσουμε και να μαθαίνουμε κάτι άσχημο για τους τότε  συμμαθητές μας. Και αυτό διότι νοιώθαμε υπερήφανοι που ήμασταν μέλη του συγκεκριμένου ,ιστορικού σχολείου, της  συγκεκριμένης ιστορικής τάξης ή κλάσης, με τους συγκεκριμένους εκπληκτικούς δασκάλους ή καθηγητές κλπ. Αναρωτιόμαστε για τις «μορφές» του σχολείου, τα ανεξίτηλα  «κατορθώματα» αυτών. Σε όλα αυτά κοινό σημείο, που  έκανε την ειδοποιό διαφορά ήταν το όνομα του σχολείου και η ιστορία που συνδέεται με αυτό το όνομα στα βάθη των χρόνων που περνούν.

Το όνομα του σχολείου μας!
Σήμερα ,40ρης πια, οικογενειάρχης, επαγγελματίας προσπαθώ να έρθω σε επαφή μέσω διαδικτύου για να γίνει πράξη το γνωστό σε όλους πλέον re-union.Ευτυχώς ,τα καταφέρνω με την τεχνολογία. Αλλά πάντα η φράση: Επανασύνδεση των αποφοίτων του 1ου Λυκείου Κηφισιάς, σχολικής χρονιάς 1990-91  ,είναι το διακριτικό ! Το όνομα του Σχολείου μας !Τ ο όνομα  είναι η ιστορία μας! Μην το ξεχνάτε.! Θα μας ξεχάσει.!

Η λήθη του ονόματος του Ολυμπιακού Χωριού  περνά μέσα από επίσημα έγγραφα του κράτους. Γνωρίζω πως καταβάλετε προσπάθειες πάνω σε αυτό το θέμα ,ώστε να μην πραγματοποιηθεί η αφαίρεση του ονόματος και της ιστορίας του Ο.Χ. Σκεφθείτε όμως ,πως αυτή η λήθη συνδέεται άμεσα με την αντιμετώπιση όλης της κοινότητας του Ο,Χ. Συνδέεται άμεσα με το διοικητικό θέμα της πόλης μας.
Συνδέεται άμεσα με την δύσκολη περίοδο που έχουν εντάξει ορισμένοι το Ο.Χ. Με τον αγώνα που δίνουμε όλοι μας να αναγνωριστούμε ως αυτοτελής πρότυπος οικισμός ,όπως έγγραφα του κράτους ορίζουν και κάποιο τα αψηφούν για δικά τους συμφέροντα. Συνδέεται άμεσα  με την αποτύπωση στον διοικητικό χάρτη της χώρας μας για α φορά της οντότητας του Ολυμπιακού Χωριού, με το θέμα της ξεχωριστής απογραφής στα πλαίσια της γενικής απογραφής πληθυσμού και κτηρίων της εθνικής απογραφής 2011 της ΕΛΣΤΑΤ.
Συνδέεται με την αυτό-οργάνωση και τη εσωτερική διαχείριση των ΚΑΠ, των απαιτούμενων ανταποδοτικών κονδυλίων για τον ίδιο τον τόπο μας ,από τον ίδιο τον τόπο μας, καθώς με την απογραφή εξειδικεύεται το δικαίωμα της είσπραξης από τον οικείο Δήμο και διαχείρισης από το τοπικό συμβούλιο των κατά κεφαλήν πόρων που αναλογούν ανά κάτοικο ,ως μέλος της κοινότητας. Πόροι που θα διατεθούν και στα σχολεία μας, την κατάσταση των οποίων όλοι γνωρίζουμε.
Πόροι που θα βοηθήσουν στην διατήρηση της κοινότητας, στην αναβάθμιση της ποιότητα ζωής κλπ. Πόροι που θα μας δώσουν ώθηση στην πορεία της πόλης μας. Στην  Ιστορική πορεία της. Και αυτή πρέπει να δημιουργείται και να αποδεικνύεται και μέσα από τα σχολεία μας. Άρα και δια του ονόματος αυτών.

Σας δίνω λοιπόν μερικά στοιχεία ,ίσως να τα έχετε. για τα δικαιώματα των σχολείων μας και πως αυτά συνθέτουν την ιστορία του τόπου μας.

sers.forthnet.gr/ath/polyzois/pd201.htm#_Toc440178905 

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 201

Οργάνωση και λειτουργία Δημοτικών Σχολείων.

 

Άρθρο 2


Επωνυμία σχολείωνΕπωνυμία σχολείων

1.  Τα δημοτικά σχολεία φέρουν την επωνυμία του δήμου ή της κοινότητας στα όρια των οποίων λειτουργούν.
2. Όταν σε ένα δήμο ή κοινότητα λειτουργούν περισσότερα από ένα σχολεία, η επωνυμία συμπληρώνεται με αύξοντα αριθμό κατά τη σειρά της ίδρυσής τους.
3. Στις περιπτώσεις που δημοτικά σχολεία λειτουργούν σε οικισμούς δήμων ή κοινοτήτων μπορούν να φέρουν την επωνυμία του οικισμού ή τον αύξοντα αριθμό που αναφέ­ρεται στην προηγούμενη παράγραφο.
4. Στην επωνυμία μπορεί να προστεθεί προσωνυμία δηλωτική της ιστορικής και πολιτιστικής παράδοσης του τόπου ή αναφερόμενη στο όνομα ευεργετών και προσωπικοτήτων των γραμμάτων και τεχνών και γενικότερα προσώπων που πρόσφεραν αναγνωρισμένες και αξιόλογες υπηρεσίες στον τόπο και στο έθνος γενικότερα.
5. Οι επωνυμίες και προσωνυμίες καθορίζονται με την ιδρυτική πράξη κάθε σχολείου ή και με μεταγενέστερη απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από εισήγηση των αρμόδιων για την ίδρυση οργάνων. Οι προσωνυμίες δεν πρέπει να συμπίπτουν για σχολεία του ίδιου Δήμου ή Κοινότητας.

Στη διάθεσή σας
Καλαμπάκας Π, Παναγιώτης
...

0 σχόλια στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ.

Δημοσίευση σχολίου