ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ.                           Κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού προσέφυγαν στη Διοίκηση της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Αττικής με την παρακάτω επιστολή για την προστασία της πράσινης ζώνης.
Προς
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής
Κατεχάκη 56, Τ.Κ. 11525,
Αθήνα

Αξιότιμε  κ. Γενικέ

Είμαστε κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού και δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να απευθυνθούμε σε Σας στα πλαίσια της εγκυκλίου «ΥΠΕΚΑ 117840/1514/8-4-11 (ΑΔΑ:4ΑΓΕ0-Β): Προστασία και διαχείριση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου»,  μήπως με την επέμβασή Σας την τελευταία στιγμή, αποτραπεί η περίπτωση καταστροφής από πυρκαγιά  της λεγόμενης «πράσινης ζώνης» έκτασης περίπου 200 στρεμμάτων, που βρίσκεται εντός του ιστού του Ολυμπιακού χωριού.

Το ιδιόρρυθμο προς το παρόν καθεστώς ιδιοκτησίας του Ολυμπιακού Χωριού, έχει δημιουργήσει, όσον αφορά  τη φροντίδα την «πράσινης ζώνης», δυσεπίλυτα προβλήματα.

Η μεν Δημοτική Αρχή του Δήμου Αχαρνών ισχυρίζεται, ότι δεν έχει παραλάβει το Ολυμπιακό Χωριό για  να αναλάβει τον καθαρισμό (κοπή των χόρτων) της «πράσινης ζώνης» και ο ΟΕΚ μετά τη διάλυση του οργανισμού  ΟΧΑΕ, αδιαφορεί παντελώς για την κατάσταση των κοινόχρηστων χώρων του Ολυμπιακού Χωριού.

Αυτή τη στιγμή σχεδόν όλος ο χώρος της «πράσινης ζώνης», (εξαίρεση αποτελούν τα τμήματα εκείνα που μόνοι τους ορισμένοι κάτοικοι φροντίζουν για την αποψίλωσή τους), είναι πλήρης ξηρών χόρτων, τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν παρανάλωμα του πυρός.

Με δεδομένο το γεγονός της πρόσφατης πυρκαγιάς σε μικρό τμήμα της «πράσινης ζώνης», η οποία λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Πυροσβεστικής απετράπη η περαιτέρω επέκτασή της, σε συνδυασμό  με την περίοδο που ακολουθεί (μελτέμια του Αυγούστου), ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός.

Εμείς οι κάτοικοι διαπιστώνοντας αφενός την αδιαφορία των αρμοδίων και αδυνατώντας από μόνοι μας να αναλάβουμε το βάρος του καθαρισμού όλης της πράσινης ζώνης, Σας παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες ούτως ώστε οι αρμόδιοι φορείς να αναλάβουν την κοπή και περισυλλογή των ξηρών χόρτων της «πράσινης ζώνης» πριν συμβεί κάτι δυσάρεστο.

Αθήνα 29/08/2011
Με τιμή
Κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού  

Παντούλας Κωνσταντίνος
Ρουμελιώτης Παναγιώτης
Λουκάς Κωνσταντίνος
Αϊνατζόγλου Μιχαήλ
Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης
Θεμέλης Ευάγγελος
Παντούλα Νταρίνα
Μπάρκα Γεωργία
Αγγελόπουλος Σωτήριος
Σταυρόπουλος Λάμπρος 
...

0 σχόλια στο ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

Δημοσίευση σχολίου