Ο οικισμός είχε τη δική του ιστορία

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011


Επί δημαρχίας Στριφτού και Φωτιάδη αποξυλώθηκαν μερικά λυόμενα και διαλύθηκαν οι βάσεις τους.  Τα μπάζα έμειναν εκεί μέχρι το 2009.

Μερικές φωτογραφίες από τα μπάζα που υπήρχαν στο κόκκινο περίγραμμα.
Φωτογραφίες 21 Ιανουαρίου 2009.
      
      
      
Φωτογραφίες 5 Φεβρουαρίου 2009
      
Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε μέχρι τον Ιούνιο του 2009. Μετά από μια αναφορά που κατέληξε σε πρόστιμο 10.000 € στο δήμο Αχαρνών τα μπάζα απομακρύνθηκαν και πιθανόν να μεταφέρθηκε ένα μέρος τους στο λόφο των 40 Μαρτύρων, όπου και εκεί έπεσε άνα πρόστιμο 10.000 €.
Τον Σεπτέμβριο του 2009  χτίστηκε παράνομα η μάντρα προκειμένου να μεταφερθεί το αμαξοστάσιο του δήμου και στη θέση του να δημιουργηθεί παράνομη επέκταση του νεκροταφείου. Και για αυτή την ενέργεια “έπεσε” ένα πρόστιμο από την πολεοδομία της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.
Για όλα τα παραπάνω υπάρχει και εκκρεμότητα για το ποινικό μέρος της υπόθεσης στην Δικαιοσύνη.
Η νέα Δημοτική Αρχή, προκειμένου να κινήσει διαδικασίες για την επέκταση του νεκροταφείου, αποφάσισε να διαλύσει το υπόλοιπο του Οικισμού. Δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουνίου να απομακρυνθούν οι ένοικοι.(κλικ εδώ).
Στις 14 Ιουλίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο εκλεγμένος δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο οικισμός διαλύθηκε.
Ας δούμε τι απόμεινε από τον οικισμό. Φωτογραφίες στις 15 Ιουλίου 2011
    
    
    
    
τα οικήματα έφυγαν, αλλά ο τόπος φαίνεται ότι καταράστηκε να ρυπαίνει πάντοτε το περιβάλλον. Λίγο παρακάτω, δίπλα από το αμαξοστάσιο του δήμου, η ρύπανση παραμένει. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στις 2/4/2011
    
    
Η εικόνα περίπου όμοια στις 15 Ιουνίου 2011.
    
Τελικά ποιος άθλιος ρυπαίνει το περιβάλλον;
    
Ιδού ο άθλιος. Ο δήμος Αχαρνών
Ανεξάρτητα αν ο δήμος Αχαρνών έχει την ανάγκη επέκτασης του νεκροταφείου προς την πλευρά του οικισμού και για το λόγο αυτό έκανε αυτή την ενέργεια, το αποτέλεσμα είναι  ότι η περιοχή ξεβρόμισε με την ευρεία έννοια. Αυτή είναι μια ενέργεια με θετικό αποτέλεσμα, αν απομακρυνθούν και τα μπάζα.
Και με την ευκαιρία που γίνεται αναφορά στην επέκταση του νεκροταφείου καλό είναι να μη χρησιμοποιηθεί η υδρογεωλογική μελέτη που έχει γίνει για την ένταξη στο σχέδιο της περιοχής ΠΛΑΤΩΝΑ, γιατί διαφορετικό είναι να πλημμυρίσει μια περιοχή κατοικημένη
    
Με αυτό το αποτέλεσμα.
Και άλλο να πλημμυρίσει το νεκροταφείο με αυτό το αποτέλεσμα
Και ένα τελευταίο. Από τον οικισμό αυτοί που είχαν πραγματικοί ανάγκη στέγασης που πήγαν;. Στον οικισμό του ΚΑΠΟΤΑ;

...

0 σχόλια στο Ο οικισμός είχε τη δική του ιστορία

Δημοσίευση σχολίου