ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διήμερο Διακρατικό Συνέδριο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα: «Βιώσιμη Ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με Εξωστρέφεια» που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αχαρνών, στις 1 & 2 Ιουλίου.

Την πρώτη μέρα τα θέματα που αναπτύχτηκαν είχαν σχέση με την Βιώσιμη Ανάπτυξη με ομιλητές τους: Εύη Χριστοπφιλοπούλου, Υφυπουργό Παιδείας, Ντίνο Βρεττό, Κώστα Καρτάλη και Θανάση Μπούρα, Βουλευτές, τον πρώην Υπουργό κος Σταύρο Μπένο, τον Πρώην υπουργό και Δήμαρχο Αριστοτέλη κ Χρήστο Πάχτα, τον Δήμαρχο Λύσης Κύπρου κ. Ανδρέα Ττοφιά , τον Δήμαρχο Φυλής κ. Δ. Μπουραϊμη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους κκ. Γιώργο Σμέρο και Δέσποινα Αφεντούλη.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
Στο συνέδριο πήραν μέρος αντιπροσωπίες από την Κύπρο (Δήμοι Ιδαλίου, Λύσης και Λευκάρων), από την Βουλγαρία (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος RABC Περιφέρειας VIDIN και Δήμος Chuprene) και από την Ιταλία (Περιφέρεια Ragusa Σικελίας , Δήμος Modica, Ε.Ο.Ο.Σ Marco Polo). Παρευρέθησαν Δήμαρχοι και άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης από δήμους της Ελλάδας.
Συντονιστής του Συνεδρίου ήταν ο κ. Νίκος Ταμπακίδης, πρώην Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων.
Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου ήταν εστιασμένη στα προγράμματα εδαφικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Μαρία Γκρούεβα, από την Κοινή Τεχνική Γραμματεία προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας (Θες/νίκη) , παρουσίασε όλα τα προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στο προσεχές μέλλον. Ο Αντώνη Καρβούνης από το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣΑΗΔ) μίλησε για τον θεσμό των Ευρωπαϊκών Ομίλων Εδαφικής Συνεργασίας.
Ακολούθησε η παρουσίαση των συνεργαζόμενων Φορέων στο Ευρωπαϊκό δίκτυο ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ. Ο Γενικός Γραμματέας Δρ Νίκος Κρημνιανιώτης παρουσίασε τα έργα που υλοποιούνται σε διακρατικό επίπεδο. Ακολούθησε παρουσίαση των διακρατικών φορέων από Κύπρο, Ιταλία και Βουλγαρία.
Τέλος το Δίκτυο εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα αναλάβει την διοίκηση από την δημοσίευση του νέου καταστατικού.
Πρόεδρος, Σωτήρης Ντούρος, Δήμαρχος Αχαρνών
Αντιπρόεδρος Χρήστος Πάχτας, Δήμαρχος Αριστοτέλη,
Αντιπρόεδρος, Ανδρέας Ττοφιάς, Δήμαρχος Λύσης, Κύπρος,
Αντιπρόεδρος, Vanya tsakinsky RABC Vidin , Βουλγαρία,
Γραμματέας, Φώτης Προβατάς, Δημ Σύμ Δήμου Αθηναίων,
Ταμίας, Κυριάκος Χατζηλέρης, Δημ. Σύμ. Δήμου Φυλής,
Μέλη: Στάθης Αναστασόπουλος, Δήμαρχος Μεσσήνης, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, Δήμαρχος Σκύρου, Vanio Kostin, Δήμαρχος Chuprene, Θεοδοσης Γρουτας, Δήμος Αθηναίων, Γεώργιος Κασσαβέτης, Δήμος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Δρόλιας, Δήμος Φυλής και Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, Δήμος Αχαρνών.
http://www.acharnorama.gr

...

0 σχόλια στο ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Δημοσίευση σχολίου