Το… στοίχημα κερδήθηκε

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΝΟΥΜΕΡΑ!
Δεν ήταν ένα… πανηγυράκι, όπως πολλοί έλεγαν στην αρχή, η ποιότητα ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του 1ου Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων και Πολιτισμού που διοργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών και από άποψη προϊόντων, αλλά και από άποψη πολιτιστικών δρώμενων.

Ο απολογισμός σε νούμερα του Φεστιβάλ: σαράντα εννέα (49) παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, είκοσι τρία (23) χορευτικά συγκροτήματα από την Αττική, όλοι οι Ιππικοί Όμιλοι που εδρεύουν στον Δήμο μας και εκατοντάδες κόσμου. Σίγουρα αυτά τα νούμερα δεν είναι αμελητέα ποσότητα και σίγουρα δεν συγκρίνονται με νούμερα… πανηγυριού!
Η επιλογή ημερομηνίας για το συγκεκριμένο φεστιβάλ πολλοί θα χαρακτήριζαν πως ήταν μη συμβατή με την δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ωστόσο, αποδείχτηκε με την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πως ήταν η καταλληλότερη περίοδος, καθώς ήταν ένα ευχάριστο διάλλειμα από την γκρίζα πραγματικότητα. Να σημειώσουμε πως όλο αυτό το εγχείρημα συγκριτικά με την επιτυχία του δεν είχε κόστος για τον Δήμο μας, μία επισήμανση ιδιαιτέρως σοβαρή στις μέρες μας!
Παραγωγοί από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τα παραδοσιακά προϊόντα τους ενώ χορευτικοί και λαογραφικοί σύλλογοι μετέφεραν τον πολιτισμό κάθε περιοχής στην πόλη μας.
Ενδεικτικά, στο Φεστιβάλ συμμετείχαν εκθέτες από τη Λήμνο, τη Λίμνη Τριχωνίδα, τη Λακωνία, τη Μεσσηνία, το Πήλιο αλλά φορείς της πόλης μας, όπως ο Λαογραφικός Σύλλογος Αχαρνης, το Επισκήνιον, η Αρωγή, το περίπτερο των ιππικών Ομιλών της περιοχής μας καθώς και τα περίπτερα των φυτωριουχων της περιοχής κ.λπ.
Ο κόσμος επισκέφτηκε τα περίπτερα, τα μικρότερα παιδιά έπαιξαν στα φουσκωτά παιχνίδια και έκαναν βόλτα με τα άλογα και τα πονυ των ιππικών ομιλών ενώ μια άμαξα περίμενε τον κόσμο στην είσοδο του Δημαρχείου ώστε να τους κάνει δωρεάν βόλτα στους δρόμους της πόλης.
Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να μάθουν και να εκπαιδευτούν για την ανακύκλωση ενώ την Κυριακή το πρωί παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση ‘’Ζητείται υπηρέτης’’ από την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Θεσσαλών.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η πόλη μας τίμησε για την προσφορά του τον 100χρονο πρώτο Ταχυδρόμο των Αχαρνών κ. Αθανάσιο Φυτά, ο οποίος έστειλε μήνυμα αγάπης, ομόνοιας και ελπίδας. Παράλληλα απονεμήθηκε βραβείο στη τιμώμενη περιοχή του Φεστιβάλ που ήταν η λίμνη Τριχωνίδα και οι παραγωγοί της.  
Παράλληλα διοργανώθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου συμμετείχαν σύλλογοι από Δήμους της Ελλάδας και φυσικά το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Αχαρνών
Ο Δήμαρχος Αχαρνών θέλει να ευχαριστήσει όσους συλλόγους συμμετείχαν στο φεστιβάλ και ειδικότερα: Χορευτικό του Δήμου Αχαρνών, Παράρτημα Αχαρνών του Λυκείου Ελληνίδων, πολιτιστικός σύλλογος Δήμου Μεγάρων  «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ», Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Λιοσίων «Η ΓΡΙΖΑ»,Σύλλογος Ποντίων Ιλίου, Χορευτικό του  Δήμου Ασπρόπυργου, Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Άνω Λιοσίων -Φυλής « Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ», Σύλλογο Κρητών Αχαρνών, Σύλλογος Μακεδόνων – Θρακών του Δήμου Αχαρνών & Φυλής, Σύλλογο Δικταίοι – Καστρινοί, Σύλλογος Κρητών  Αγ. Δημητρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Εστίας, Σύλλογο Πελοπονησίων Καματερού, Ένωση Κρητών Ιλίου, Παραδοσιακό εργαστήρι τα Σαμαρέϊκα, Χορευτικός όμιλος νέων και φίλων της Πάτμου, Σύλλογος Πελοπονησίων Ελευσίνας και Σύλλογος γυναικών Μαγούλας, Σύλλογος Αιτωλοακαρνανών  Περιστερίου, Ένωση Κρητών Πεύκης, Σύλλογο Ηπειρωτών «Η φλόγα», Σύνδεσμος αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού Άνω Λιοσίων «Ο Αιγέας» και φυσικά την ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδονων που εμφανίστηκε  την ημέρα των εγκαινίων, κατευθείαν από την συμμέτοχη της στους Παραολυμπιακους αγώνες και ενθουσίασε τον κόσμο με τις επιδείξεις τους.
Έκπληξη το βράδυ της Κυριακής ήταν παρουσία της κ. Ιωάννα Ντι Μαρτίνο, εκπροσώπου της Περιφέρειας Ραγκούσα Ιταλίας  όπου με την συνοδεία του πιανίστα Πιερο από το κέντρο ‘’Λεωνίδας’’, τραγούδησε ιταλικά τραγούδια.
Το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι που συμμετείχαν στο συνέδριο της τοπικής αυτοδιοίκησης ,βουλευτές από την περιφέρεια Αττικής δημοτικοί σύμβουλοι  κ.α
Η διοργάνωση του φεστιβάλ ήταν πλήρως εναρμονισμένη με την εισήγηση του Δήμαρχου στο Δημοτικό Συμβουλίου. Ο Δήμος, στην δύσκολη οικονομική εποχή που διανύει, δεν θα χρεωνόταν για τη διοργάνωσή του. Τα έξοδα καλύφθηκαν από τις χορηγίες των διάφορων επιχειρηματιών και  από την περιφέρεια της Αττικής.
Έτσι αποδεικνύεται περίτρανα ότι όταν υπάρχει η θέληση μπορούν να πραγματοποιηθούν πράγματα για μια καλύτερη πόλη. Αρκεί να υπάρχει όραμα, διάθεση για έργο ,ομαδικότητα και συμμέτοχη από κάθε ομάδα της περιοχής μας
Ο Δήμος Αχαρνών θέλει ιδιαιτέρα να ευχαριστήσει τον χορηγό του φεστιβάλ κ. Στέργιου Δημήτρη για την χορηγία του καθώς και για τις δροσιστικές φρουτοσαλάτες που πρόσφερε στον κόσμο, τον κύριο Στάμου Γιώργο για την δωρεάν διάθεση των προϊόντων του, την Pizza Fun  για τις πίτσες που πρόσφερε στους μικρούς  επισκέπτες του φεστιβάλ, τον κύριο Καβαλλαρη Γιώργο που πρόσφερε την διαμονή των ομιλητών  που συμμετείχαν στο συνέδριο της τοπικής αυτοδιοίκησης
Καθώς και τις δυο παρουσιάστριες του Φεστιβάλ την κυρία Φάνη Κορδατζη και την Κατερίνα Παπασταματιου οι οποίες πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, τους σχολικούς φύλακες, καθώς και όλους τους υπάλληλους που συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή του φεστιβάλ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ:

Ποια είναι η Ντιάνα Ντι Μαρτίνο;
Η κυρία Ντιάνα Ντί Μαρτίνο ήδη από την ηλικία των 5 χρόνων Άρχισε την καριέρα της στο τραγούδι και μεγαλώνοντας έκανε μαθήματα πιάνου και τραγουδιού στο Θέατρο. Πολύπλευρος χαρακτήρας συμμετείχε σε σόου στην ιταλική τηλεόραση RAI, ¨στο φεστιβάλ των αγνώστων¨, στο φεστιβάλ του Ντουμπρόνικ και στο Φεστιβάλ του Καστροκάρο. Τραγουδάει κομμάτια από μουσική φόλκ, ρύθμικ μπλουζ, σουίνγκ και με πιο ιδιαιτερότητα στο jazz. Έχει στο ενεργητικό της διάφορες παρουσιάσεις και εκφωνήσεις στην ιταλική ραδιοφωνία και τηλεόραση

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ:


http://www.acharnorama.gr
...

0 σχόλια στο Το… στοίχημα κερδήθηκε

Δημοσίευση σχολίου