ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011


ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΟΙ ΧΤΕΣΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
«Σκοπός μας να μπει το ποδήλατο στην καθημερινότητα μας & να σπάσουμε τα γκέτο!»       Το ραντεβού ανανεώνεται τις τελευταίες εννέα εβδομάδες για τις 9 το βράδυ κάθε Τετάρτης, στην Κεντρική Πλατεία Αγ. Βλασίου. Οι «ACHARNAI RIDE» μέσω της ομάδας που έχουν δημιουργήσει στο Facebook ορίζουν κάθε εβδομάδα και μία διαφορετική διαδρομή που ακολουθείται πιστά και είναι εντός των τειχών της πόλης μας!
Το ποδήλατο έχει μπει πλέον για τα καλά στην ζωή μας και τέτοιους είδους προσπάθειες από ανθρώπους κάθε ηλικίας, κοινωνικής, επαγγελματικής ή οικονομικής κατάστασης είναι πραγματικά μία όαση στην γκρίζα καθημερινότητά μας.
 Στην πρώτη συνάντηση ξεκίνησαν με 4 ποδηλάτες, χτες το βράδυ το νούμερο έφτασε τους 60 με σημείο εκκίνησης την Κεντρική Πλατεία Αχαρνών και τερματισμός την Πλατεία Βαρυμπόμπης, μέσω Θρακομακεδόνων. Η διαδρομή ήταν ειδυλλιακή, το άρωμα του πευκοδάσους και η δροσιά ειδικά σε σημεία όπου υπήρχαν ρυάκια ήταν ονειρική. Η διοργάνωση άψογη καθώς τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας (φώτα μπρος – πίσω, φωσφοριζέ γιλέκο, προαιρετικά κράνος, σφυρίχτρα, κουδουνάκι). Κινούνται πάντα στην μία λωρίδα κυκλοφορίας, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία εκτός κι αν δεν υπάρχει άλλη λωρίδα. Προσπαθούν να είναι στοιχισμένοι σε 2άδες ή 3άδες και με μερικές αποστάσεις, ενώ στα φανάρια είναι όλοι μαζεμένοι και δεν κάνουν προσπεράσεις ή ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα.
Ωστόσο, πάντα υπάρχουν και μικροπροβλήματα. Οι ACHARNAI RIDE έχουν στόχο τους να κάνουν συνήθεια το ποδήλατο στην πόλη των Αχαρνών, αλλά και να «σπάσουν» τα γκέτο! Ενώ θα μπορούσαν να ακολουθήσουν μία εύκολη διαδρομή διασχίζοντας για παράδειγμα απλά την Λεωφόρο Πάρνηθος ώστε να καταλήξουν στην Θρακομακεδόνων, εκείνοι επέλεξαν να περάσουν μέσα από την Εθνικής Αντιστάσεως και να καταλήξουν στην «επικίνδυνη» οδό Αγ. Διονυσίου. Εκεί νεαροί «γκαζάκιδες» έκαναν επίδειξη των δυνατοτήτων των «φτιαγμένων» αυτοκινήτων τους αδιαφορώντας για τους ποδηλάτες, θέλοντας να τους αποτρέψουν να ξαναπεράσουν από τον «δρόμο τους»! Οι ACHARNAI RIDE, ωστόσο, δεν πτοούνται από τέτοια περιστατικά και μάλιστα δήλωσαν στο ACHARNORAMA πως «Δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί η γκετοποίηση της πόλης μας. Θα περνάμε από κάθε γκετοποιημένη περιοχή για να καταλάβουν ότι η πόλη δεν ανήκει αποκλειστικά σε μία ομάδα ανθρώπων, ανήκει σε όλους μας!» Τέτοιοι δρόμοι σαφέστατα είναι η Αγ. Διονυσίου, η Κύπρου και πολλές ακόμη που οι ACHARNAI RIDE θα… μπουν για τα καλά! Ένα ακόμη πρόβλημα που φάνηκε τώρα που οι ποδηλάτες, εβδομάδα με την εβδομάδα, αυξάνονται είναι η έλλειψη ασφάλειας. Η παιδεία μας ως Έλληνες οδηγοί, δυστυχώς, δεν είναι η καλύτερη γι’ αυτό επιθυμητή θα ήταν η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, τουλάχιστον σε δύσκολα σημεία, άλλωστε όλες οι διαδρομές είναι εντός του Δήμου μας.

www.acharnorama.gr
...

0 σχόλια στο ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

Δημοσίευση σχολίου