Ξεκίνησε η πορεία των ταξιτζήδων για τον αποκλεισμό της Βουλής

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011


Ξεκίνησε η πορεία των ταξιτζήδων για τον αποκλεισμό της Βουλής


Ξεκίνησε πριν από λίγο η πορεία των ιδιοκτητών ταξί από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους στην οδό Μάρνης.
Οι ταξιτζήδες, όπως έχουν ανακοινώσει από το πρωί, κατευθύνονται μέσω της Πατησίων προς την πλατεία Συντάγματος με στόχο να αποκλείσουν την Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια.

Στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ο αρμόδιος υπουργός, κ. Ραγκούσης, θα ενημερώσει τους συναδέλφους του για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση. Η συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν εκφράσει δημόσια την διαφωνία τους με τον κ. Ραγκούση. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Γρηγοράκου, ότι ο κ. Ραγκούσης θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί. Δείτε εδώ περισσότερα για τις διαφωνίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Εν τω μεταξύ, έρευνα για το αδίκημα της παράνομης βίας εκ μέρους αυτοκινητιστών ταξί, διέταξε το πρωί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελενη Ράϊκου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου σε διόδια.
Αντικείμενο της νέας έρευνας αποτελεί το άνοιγμα των διοδίων από τους οδηγούς ταξί ,που έχει σημειωθεί σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα την ελεύθερη διέλευση οχημάτων.
Η κ.Ράϊκου, με έγγραφο της δίνει εντολή στην αστυνομία να διερευνήσει αν διαπράχθηκε το αδίκημα της παράνομης βίας και να εντοπίσει τους υπαίτιους. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν τις καταγραφές από το κύκλωμα καμερών που είναι εγκατεστημένο στα διόδια ενώ θα εξετάσουν, ως μάρτυρες, υπαλλήλους των διοδίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
...

0 σχόλια στο Ξεκίνησε η πορεία των ταξιτζήδων για τον αποκλεισμό της Βουλής

Δημοσίευση σχολίου