TA«3 ΟΧΙ»ΣΤΟ ΟΛ. ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΤΟΝ Π.ΚΟΡΝΙΛΑΚΗ

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011


TA«3 ΟΧΙ»ΣΤΟ ΟΛ. ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΤΟΝ Π.ΚΟΡΝΙΛΑΚΗ
Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας θα κάνει ο Σύλλογος
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προτίθεται να προσφύγει ο Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού μετά τα… «3 ΌΧΙ» που έλαβε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών (κατά την πρώτη τουλάχιστον απόφασή του), την Στατιστική Αρχή και την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Αττικής, ώστε να χαρακτηριστεί το Ολυμπιακό Χωριό Αυτοτελής Οικισμός. Όλες οι αρμόδιες Αρχές, όπως αναφέρει και ο Σύλλογος στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε, αρνήθηκαν να.......
χαρακτηρίσουν το Ολυμπιακό Χωριό Αυτοτελή Οικισμό κατά την τελευταία απογραφή πληθυσμού και κατοίκων για το 2011. Έτσι στο τελευταίο ΔΣ αποφάσισαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο, το οποίο θα κρίνει την υπόθεση σε πρώτο και τελευταίο δικαιοδοτικό βαθμό, σύμφωνα με το νόμο.
«Θεωρούμε ότι η εν λόγω ενέργεια αποτελεί πλέον μονόδρομο, δεδομένου ότι παρά τις συνεχείς και κοπιώδεις προσπάθειές μας ενώπιον όλων των εμπλεκομένων δημοσίων αρχών τόσο διά παρεμβάσεών μας, όσο και με την άσκηση νόμιμων μέσων, προκειμένου να γίνει δεκτό το προφανές, δηλαδή ότι το Ολυμπιακό Χωριό ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ως οικισμός πρότυπο για όλη τη χώρα, ωστόσο η Διοίκηση, παραβιάζοντας το νόμο και παραβλέποντας την υφιστάμενη πραγματική κατάσταση, αρνήθηκε τελικώς να προβεί στην απογραφή του Ολυμπιακού Χωρίου ως αυτοτελούς οικισμού. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι η μόνη λύση για τον οριστικό τερματισμό του εμπαιγμού και της κοροϊδίας - στην καλύτερη περίπτωση, της αδιαφορίας της πολιτείας απέναντι στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ και τους κατοίκους του» αναφέρει στο Δελτίο Τύπου ο Σύλλογος.
Οι ενστάσεις του Αντιδημάρχου Αχαρνών κ. Παναγιώτη Κορνιλάκη, ωστόσο, στις 12/5/2011 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τον μη χαρακτηρισμό του Ολυμπιακού Χωριού σε αυτοτελή οικισμό τελικά επιβεβαιώθηκαν! Εκτός από τον ίδιο που υπεραμύνθηκε της στάσης του εκδίδοντας μάλιστα σχετική ανακοίνωση και η Στατιστική Υπηρεσία και η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς του Συλλόγου.
Κατά την άποψή μας το Ολυμπιακό Χωριό καλώς δεν χαρακτηρίστηκε Αυτοτελής Οικισμός, καθώς υπάρχουν κι άλλοι παρόμοιοι οικισμοί σε όλο τον Δήμο των Αχαρνών. Με την «ταμπέλα» αυτοτελής οικισμός άλλο ένα «γκέτο» μέσα στην πόλη θα σχηματιζόταν δίχως ουσιαστικό λόγο. Όπως και σε άλλα ρεπορτάζ έχουμε αναφέρουμε η πόλη πρέπει να «δέσει» αρμονικά και όχι να κοπεί σε κομμάτια, που θα προβάλλουν επιδεικτικά είτε κοινωνικά, είτε οικονομικά, είτε περιβαλλοντικά στοιχεία προς τα έξω. Όπως ξανά έχουμε αναφέρει αντί να τρέχουμε για «ταμπέλες» καλύτερο θα ήταν να… πέσουν τα συρματοπλέγματα της ντροπής και να πραγματοποιηθούν έργα και κινήσεις, ώστε το Ολυμπιακό Χωριό, που είναι κομμάτι των Αχαρνών, απλά να έρθει ακόμη πιο κοντά στον κεντρικό ιστό της πόλης.

Η ανακοίνωση που είχε διαβάσει κατά την 15η συνεδρίαση ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Κορνιλάκης:
«Στη 14η συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου στις 12.5.2011 και κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων, σοβαρότατοι προσωπικοί λόγοι με ανάγκασαν να αποχωρήσω από την αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου χωρίς να το ανακοινώσω στο σώμα. Ως εκ τούτου δεν έλαβα μέρος στις συζητήσεις των τακτικών και έκτακτων θεμάτων και φυσικά στις ψηφοφορίες. Οφείλω όμως ως αρμόδιος αντιδήμαρχος να εκφράσω την αντίθεσή μου στην απόφαση του Δημ. Συμβουλίου η οποία αφορά τον χαρακτηρισμό της πολεοδομικής ενότητας του Δήμου Αχαρνών Ολυμπιακό Χωριό ως αυτοτελή οικισμό, για τους παρακάτω λόγους: 1ον για τον απαράδεκτο εκβιασμό της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου από ομάδα κατοίκων με την απειλή της μη συμμετοχής όλων των κατοίκων του Ολ. Χωριού στην απογραφή. 2ον Διότι με τα υπ' αρίθμ. 36019 και 36020 στις 11.5.2011 -μία ημέρα πριν το συμβούλιο δηλαδή- έγγραφά μου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, έχω απαντήσει σε συνεργασία με την υπηρεσία απόλυτα τεκμηριωμένα στα επιχειρήματα που αναφέρονται στις ενστάσεις της συγκεκριμένης ομάδος κατά της υπ' αριθμόν 107/2011 απόφασης του Δημ. Συμβουλίου. Και 3ον, διότι θεωρώ τη συγκεκριμένη απόφαση κατάφωρα άδικη για τους κατοίκους των υπολοίπων πολεοδομικών ενοτήτων του Δήμου, οι οποίοι χωρίς να είναι δικαιούχοι του Ο.Ε.Κ. επέλεξαν συνειδητά να επενδύσουν τις οικονομίες τους αγοράζοντας γη και οικοδομώντας στον Δήμο μας, χωρίς φυσικά να έχουν την τύχη να απολαμβάνουν τα προνόμια των υποδομών του Ολυμπιακού Χωριού, τα οποία απολαμβάνουν οι κάτοικοί του, και οι οποίοι επανειλημμένα έχουν απαξιώσει με τις διεκδικήσεις τους το δήμο μας και τους κατοίκους του».
http://www.acharnorama.gr
...

0 σχόλια στο TA«3 ΟΧΙ»ΣΤΟ ΟΛ. ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΤΟΝ Π.ΚΟΡΝΙΛΑΚΗ

Δημοσίευση σχολίου