ΑΟΔΑ:«ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2011»-1η ΦΟΡΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011


ΑΟΔΑ:«ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2011»-1η ΦΟΡΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!
63 συμμετοχές περισσότερες από πέρυσι, μηδέν έξοδα για τον Δήμο Αχαρνών και πλήθος νέων δραστηριοτήτων είναι ο απολογισμός του προγράμματος «Καλοκαίρι στην πόλη 2011» που διοργάνωσε ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αχαρνών.
Παιδιά κάθε ηλικίας που οι γονείς τους δούλευαν πέρασαν 15 ημέρες ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού στην πόλη συμμετέχοντας απλά στο πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη» που πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά.
Οι μικροί μας φίλοι, αφού οι γονείς τους έκαναν μία απλή αίτηση στον Δήμο, μαζεύονταν κάθε πρωί στο 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών, όπου τους περίμεναν γυμναστές και εκπαιδευτικοί. Το πρόγραμμα περιείχε από γυμναστική, αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο κλπ) που πραγματοποιούνταν σε διάφορους αθλητικούς χώρους ανά την πόλη, μέχρι αναρρίχηση στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ΕΟΣ, ενασχολήσεις με καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως ζωγραφική, εκμάθηση παραδοσιακών και μοντέρνων χορών κλπ, οι υπεύθυνοι δεν παρέλειψαν να… στείλουν τους μπόμπιρες και για κολύμβηση, δύο φορές την εβδομάδα σε κοντινές παραλίες στην Αττική. Δεν έλειψαν ωστόσο και τα special events στο τέλος κάθε περιόδου, όπου πραγματοποιούνταν τουρνουά ανάμεσα στα παιδιά των Αχαρνών και των Θρακομακεδόνων, μουσικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν και οι γονείς.
Το σημαντικό στο όλο εγχείρημα, ωστόσο, είναι το γεγονός πως πρώτη φορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν στοίχησε ούτε 1 ευρώ στον Δήμο, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που στοίχιζε πάνω από 25.000 ευρώ, ποσά που μέχρι σήμερα ο Δήμος χρωστά στους προμηθευτές του!!!
Για την ακρίβεια όλοι οι προμηθευτές είχαν εξοφληθεί, μαζί με το προσωπικό που απασχολήθηκε, από τα μέσα κιόλας του προγράμματος, κάτι που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση σε όλους. Το κόστος για την συμμετοχή κάθε παιδιού αντιστοιχούσε στα 90 με 100ευρώ ανά περίοδο, όπως κάθε χρόνο και κάλυψε μαζί με τις χορηγίες ιδιωτών όλο το πρόγραμμα για το 2011. Την διαφορά στο φετινό πρόγραμμα έκαναν, εκτός από την μηδενική επιβάρυνση στον Δήμο, και οι προσφορές μεγάλων εταιριών όπως η PIZZA FUN και η HAAGEN DAZS που προσέφεραν σε γονείς και παιδιά πίτσες και παγωτά δωρεάν, εταιρείες προσέφεραν ακόμη χυμούς, μπισκότα, παιδικά DVD, βιβλία, ενώ οι μπόμπιρες δεν στοίχισαν ούτε στις μετακινήσεις τους, καθώς αξιοποιήθηκαν, επιτέλους, τα πούλμαν του Δήμου για τις μεταφορές εντός και εκτός των τειχών της πόλης μας!
Σε δήλωση του στο ACHARNORAMA, ο πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας και Πρόεδρος Α.Ο.Δ.Α κ. Μιχάλης Βρεττός, ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό που συνέβαλε στην επιτυχία του προγράμματος, αλλά κυρίως όλους τους χορηγούς που με την προσφορά των προϊόντων τους, σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, έδωσαν χαρά σε μικρούς και μεγάλους «Με ευχαριστεί το γεγονός πως τα 183 παιδιά που συμμετείχαν έφυγαν από το πρόγραμμα ευτυχισμένα, το ίδιο και οι γονείς τους. Το «Καλοκαίρι στην πόλη» είναι ένα πρόγραμμα που διευκολύνει ουσιαστικά τους γονείς που εργάζονται, δίνοντας στα παιδιά τους την δυνατότητα να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές μετά το κλείσιμο σχολείων και παιδικών σταθμών, ακόμη και μέσα στην πόλη! Το σημαντικότερο, ωστόσο, στοίχημα που θέσαμε κερδήθηκε εξ ολοκλήρου, κι αυτό ήταν πως δεν θέλαμε να επιβαρύνουμε τον ήδη φορτωμένο με χρέη Δήμο μας ούτε κατά ένα ευρώ, αλλά ούτε να μειώσουμε και τις υπηρεσίες μας προς τα παιδιά! Αυτό το καταφέραμε και με το παραπάνω, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις υπηρεσίες προς τους μικρούς μας φίλους και κάνοντας ένα σωστό προγραμματισμό εξόδων – εσόδων» δήλωσε ικανοποιημένος ο κ. Βρεττός.
Συμπέρασμά μας: Τελικά η επιτυχία μίας διοργάνωσης δεν εξαρτάται μόνο από το πόσα χρήματα θα ξοδευτούν....
www.acharnorama.gr
...

0 σχόλια στο ΑΟΔΑ:«ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2011»-1η ΦΟΡΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!

Δημοσίευση σχολίου