23% ο ΦΠΑ από 1η Σεπτεμβρίου από 13%!!!

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

ΑΛΜΥΡΑ...ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ, ΠΙΚΡΟΣ Ο ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΠΑ
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν οι καταναλωτές, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου αυξάνεται ο ΦΠΑ κατά 10 μονάδες από το 13% στο 23% σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες. 
Αυτό διευκρινίστηκε σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Φορολογικών Θεμάτων Γ. Καπελέρης.
Η εξέλιξη θα φέρει κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, ενώ προκαλεί ήδη αντιδράσεις από την πλευρά των επαγγελματιών της εστίασης (καφετέριες, εστιατόρια, ταχυφαγεία) αλλά και των ξενοδοχείων, καθώς θα επιβαρυνθεί και η τιμή του πρωινού της ημιδιατροφής και των σερβιριζόμενων ειδών. Αναλυτικά στον συντελεστή του 23%, μετατάσσονται: • οι χυμοί φρούτων και λαχανικών • έτοιμα ροφήματα, π.χ. καφές, τσάι, σοκολάτα • αεριούχο νερό • αναψυκτικά • όλα τα προϊόντα που παρέχονται μέσω της εκμετάλλευσης καφενείων, ζαχαροπλαστείων, καφετερίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων. Υπηρεσίες εστίασης ξενοδοχείων Όσον αφορά στα ξενοδοχεία που προσφέρουν φαγητό, σε περιπτώσεις διαμονής με πρωινό το 8% της τιμής θα τιμολογείται με 23% (αφορά στο πρωινό). Αντίστοιχα στη διαμονή με ημιδιατροφή το 20% της τιμής θα κοστολογείται με ΦΠΑ 23%. Με λίγα λόγια η διαμονή με πρωινό ακριβαίνει 0,8% και η διαμονή με ημιδιατροφή 2%. Προϊόντα και υπηρεσίες που παραμένουν στον μειωμένο συντελεστή -Το ψωμί και τα αρτοσκευάσματα -Τυποποιημένα είδη διατροφής (κονσέρβες, έτοιμες σαλάτες, γιαούρτια) -Παραδόσεις γλυκών από ζαχαροπλαστεία (δεν καταναλώνονται επί τόπου) -Παραδόσεις φαγητού από κυλικεία εντός σχολείων, νοσοκομείων και ιδρυμάτων πρόνοιας (επίσης θα πρέπει να μην καταναλώνονται επί τόπου) -Τυποποιημένα είδη διατροφής (κονσέρβες, έτοιμες σαλάτες, γιαούρτια)


http://www.acharnorama.gr
...

0 σχόλια στο 23% ο ΦΠΑ από 1η Σεπτεμβρίου από 13%!!!

Δημοσίευση σχολίου