30 νοσοκομεία της Αττικής θα χορηγούν μεθαδόνη σε εξαρτημένους χρήστες από τις 15 Σεπτεμβρίου

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011
Το σύνολο των νοσοκομείων της Αττικής (τουλάχιστον 30, πλην από εκείνα των Παίδων), θα χορηγούν υποκατάστατα σε εξαρτημένους χρήστες ουσιών από τις 15 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα, σε κάθε νομό της χώρας θα επιλεγεί ένα νοσοκομείο το οποίο θα χορηγεί μεθαδόνη.

«Δεν μπορούμε να εκριζώσουμε τη χρήση των ναρκωτικών, αλλα θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη», είπε ο υπουργός και διευκρίνισε ότι το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου θα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν το πρόγραμμα και όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.
Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι, ήδη είναι έτοιμες, στη Θεσσαλονίκη, οι πέντε μονάδες απεξάρτησης, οι οποίες καλούνται να βοηθήσουν 987 εξαρτημένα άτομα, που βρίσκονται στη σχετική λίστα. Είπε μάλιστα, ότι μισοί από τους αναμένοντες είναι μετανάστες, «γεγονός το οποίο πρέπει να γνωρίζουν οι εταίροι μας στην Ευρώπη και να μας βοηθήσουν συνολικά στα προβλήματα, που συνεπάγεται η μετανάστευση».
Αναφερόμενος στο θέμα των μεταμοσχεύσεων, ο κ. Λοβέρδος έδωσε συγχαρητήρια στις οικογένειες των δωρητών, αλλά και σε γιατρούς και νοσηλευτές, που συμμετείχαν στις μεταμοσχεύσεις, οι οποίες έγιναν χάρη στα όργανα που δόθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλαδας.
«Έδωσαν ζωή μέσα από τον θάνατό τους», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας πως οι Έλληνες είναι από τους τελευταίους στις μεταμοσχεύσεις, καθώς στην Ελλάδα γίνονται 6,3 μεταμοσχεύσεις ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ισπανία είναι 34 ανά 1 εκατομμύριο. «Στόχος είναι το ποσοστό αυτό να αυξηθεί στη χώρα μας σε 7 ανά εκατομμύριο για το 2011 και σε 10 ανά εκατομμύριο το 2012», τόνισε και συμπλήρωσε ότι στο εξής κάθε μεταμόσχευση θα προβάλλεται για να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
...

0 σχόλια στο 30 νοσοκομεία της Αττικής θα χορηγούν μεθαδόνη σε εξαρτημένους χρήστες από τις 15 Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση σχολίου