Ρεσιτάλ αδιαφορίας και ανευθυνότητας

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011


Αθλιότητα, εγκατάλειψη, εγκληματικότητα και μόλυνση είναι το κατάντημα ενός ονείρου... Ενός έργου που στοίχισε πάνω από 300 εκ ευρώ το 2002. Το Ολυμπιακό Χωριό μια έκταση 1.240 στρεμμάτων στους πρόποδες της Πάρνηθας στις Αχαρνές, κτισμένο για να κοσμήσει την Αθήνα, φιλοξένησε 22.000 μέλη αποστολών κατά την διάρκεια της Ολυμπιάδας 2004. 


Το σχέδιο ήταν μεγαλόπνοο και κατασκευάσθηκαν μεγάλα έργα υποδομής: 2 Σχολεία, Γυμνάσιο, Λύκειο, Πολυκλινική, Βρεφονηπιακός Σταθμός, 2 Νηπιαγωγεία και το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.).

Στον αθλητικό τομέα κατασκευάσθηκαν: Στάδιο 8 διαδρόμων, Κολυμβητήριο 8 διαδρόμων, 50m Ολυμπιακών προδιαγραφών, δύο Κλειστά Γήπεδα Καλαθοσφαίρισης, τέσσερα Ανοικτά Γήπεδα Τένις, Κατασκευάστηκαν επίσης 22 καταστήματα γειτονιάς.Μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, το Ολυμπιακό Χωριό, αποδόθηκε σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, οι οποίοι και το κατοίκησαν. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν σύμφωνα με τα σχέδια. Ελάχιστα από τα σχολεία και καταστήματα λειτουργούν, οι συγκοινωνίες είναι προβληματικές, η φύλαξη ανύπαρκτη, αφού η σύμβαση με την εταιρεία σεκιούριτι που το φρουρούσε διεκόπη για οικονομικούς λόγους και οι 10.000 περίπου κάτοικοί του ζουν έναν εφιάλτη.

Μάλιστα τα δημόσια κτίρια έχουν γίνει άντρο εμπόρων ναρκωτικών και προαγωγών που εκδίδουν ακόμη και ανήλικα, σύμφωνα με τις καταγγελίες.Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς, που αποτελεί τροχοπέδη σε οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης.

Το Ολυμπιακό Χωριό παρατημένο σήμερα, ρημάζει και η μιζέρια συμπαρασύρει και τους κατοίκους του.

Οι εικόνες προκαλούν αρχικά σοκ και μετά απέραντη θλίψη.

Η πόλη φάντασμα αποκάλυψε τα ένοχα μυστικά της στην κάμερα της zougla.gr. Ξεναγός μας στο οδοιπορικό της ντροπής, ο Χρήστος Βασιλόπουλος, ένας, από τους ρομαντικούς που, θέλησαν να υλοποιήσουν τα όνειρά τους, στη νέα πόλη.Η παιδική χαρά, σύμφωνα με τα σχέδια των κατασκευαστών, προοριζόταν για τα παιδιά των τυχερών, οι οποίοι μετά το πέρας της Ολυμπιάδας 2004, θα κατοικούσαν στην «ιδανική» πόλη. Τον Οκτώβριο 2009, λίγο πριν τις εκλογές, άγνωστοι εισέβαλαν στον αφύλακτο χώρο έβαλαν φωτιά και την πυρπόλησαν. Οι λόγοι και τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα. Από τότε ουδείς ενδιαφέρθηκε να την επισκευάσει και παραμένει θλιβερό μνημείο ανθρώπινης αδιαφορίας.Ο Χρήστος Βασιλόπουλος, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, καταγγέλλει ότι εκεί γύρω αντί να ακούγονται τα χαρούμενα γέλια των παιδιών, έμποροι θανάτου πουλάνε ναρκωτικά, ενώ δεν διστάζουν να εκδίδουν ακόμη και ανήλικα. Άλλοι ασυνείδητοι κλέβουν ακόμη και τον χαλκό από τα ηλεκτρικά καλώδια.

Πρόκειται για μοναδικό μνημείο ανθρώπινης κουτουπονηριάς, απατεωνιάς, αδιαφορίας για τον δημόσιο πλούτο. Ένα σιντριβάνι... μίας χρήσεως! Καλά διαβάσατε! Κατασκευάστηκε ένα σιντριβάνι, έργο βιτρίνα, χωρίς να προβλεφθεί σιφόνι εξόδου για τα νερά. Γέμισε με νερό για μία και τελευταία φορά. Τα νερά δεν μπορούσαν να φύγουν, έγιναν βούρκος όπου ευδοκιμούσαν σμήνη κουνουπιών και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να φέρουν αντλίες με δικά τους έξοδα για να εξαλείψουν την εστία μόλυνσης.


Η ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, λειτούργησε μόνο μία φορά. Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά εγκαταλείφθηκε. Μετά το νερό άδειασε, όμως επειδή τα πλακάκια είναι υδρόφιλα, έξω από το νερό φουσκώνουν και καταστρέφονται. Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να την ξαναγεμίσουν μέχρι τη μέση, όμως αποτελεί εστία μόλυνσης, με τα παιδιά να βουτάνε χωρίς το νερό να ανανεώνεται.


Ούτε ιερό, ούτε όσιο, στην Ελλάδα της λαμογιάς και της αδιαφορίας. Το μνημείο όπου πάνω του είναι χαραγμένα τα ονόματα των Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών, έχει ρημάξει, έρμαιο κάθε ασυνείδητου που σκαλίζει το όνομά του στην πλάκα και ζωγραφίζει με σπρέι.
Ενώ υπάρχει ένα πανέτοιμο κτίριο προορισμένο να στεγάσει το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης, το οποίο όμως παραμένει άδειο και μονίμως φωταγωγημένο για να μην λεηλατηθεί. Η Αστυνομία, παραδόξως στεγάζεται σε 4 διαμερίσματα δικαιούχων, οι οποίοι δεν έχουν παραλάβει τα σπίτια τους.


Το κτίριο-μυστήριο, το οποίο σύμφωνα με τις καταγγελίες, προοριζόταν να στεγάσει το Υπουργείο Εργασίας και το οποίο τελικά, βρέθηκε στην ιδιοκτησία τρίτων. Εντύπωση προκαλεί ότι άγνωστοι σε ένα βράδυ κατόρθωσαν να κλέψουν... την στέγη του κτιρίου.


(Ξηλωμένη η στέγη)


Τα συμπεράσματα δικά σας!
...

0 σχόλια στο Ρεσιτάλ αδιαφορίας και ανευθυνότητας

Δημοσίευση σχολίου