Ούτε τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011


Ούτε τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο
Με κινητοποιήσεις από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς προειδοποιούν και οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας τις «νέες απαράδεκτες περικοπές» στους μισθούς, μεταξύ των οποίων η μείωση κατά 50% του κινήτρου απόδοσης.

«Με αυτά τα μέτρα, συντελείται η αρπαγή σχεδόν δυο ακόμα μισθών από τους εκπαιδευτικούς στο ετήσιο εισόδημά τους το 2011, εάν συνυπολογισθεί η θεσμοθέτηση νέας φορολογικής κλίμακας με μείωση του αφορολόγητου από 12.000 στα 8.000 ευρώ και την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα από το 2010», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΟΛΜΕ, ενώ χαρακτηρίζει το νέο μισθολόγιο «φτωχολόγιο».
«Με ενότητα και αντοχή σχεδιάζουμε την αντεπίθεση στην πολιτική αυτή που καταστρέφει τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, την ίδια τη χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.
Θυμίζουμε ότι οι δάσκαλοι στα δημοτικά σχολεία έχουν ήδη δηλώσει πως θα προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τον ερχόπμενο Σεπτέμβριο και προειδοποιούν πως δεν θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά, καθώς και αυτοί με τη σειρά τους αντιδρούν στις περικοπές των μισθών τους.

www.iefimerida.gr
...

0 σχόλια στο Ούτε τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο

Δημοσίευση σχολίου