Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011


Νωρίτερα, μιλώντας στη ΝΕΤ ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ.Λυμπερόπουλος είχε δηλώσει: «Δεν υφίσταται λόγος σε κενό χρόνο να συνεχίζουμε την απεργία.
» Έχω κάνει την πρόταση για λήξη της απεργίας, κάτι που συμφέρει τον κλάδο. Εάν δεν εισακουστώ ας αναλάβουν άλλοι την ευθύνη να οδηγήσουν τον κλάδο στην καταστροφή».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης διατυπώθηκαν διαφορετικές προτάσεις ιδίως από τους εκπροσώπους του κλάδου της Περιφέρειας, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Τελικά από την ψηφοφορία προέκυψε ότι 13 μέλη του ΔΣ τάχθηκαν υπέρ της λήξης, έναντι 6 κατά και 2 απουσίες (από τη Ρόδο και στη Σάμο).

Υπέρ της συνέχισης της απεργίας ψήφισαν οι εκπρόσωποι των σωματείων από τη Σπάρτη, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και την Πάτρα, καθώς και δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από την Αθήνα.

Στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη οι περιφερειάρχες με την Πανελλήνια Ομοσπονδία των αυτοκινητιστών (ΠΟΕΙΑΤΑ), είπαν ότι δεν θα δέχονται αιτήσεις, ούτε θα εκδώσουν νέες άδειες για ταξί, μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών.

Παράλληλα, είπαν στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ότι θα πάρουν και οι ίδιοι μέρος στο δημόσιο διάλογο, που αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του μήνα, για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.

Τέλος, σχετικά με τις διοικητικές κυρώσεις (αφαίρεση αδειών κυκλοφορίας κλπ) οι περιφερειάρχες ξεκαθάρισαν ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί, εκτός και αν υπάρξει άλλη ρύθμιση από πλευράς υπουργείου Μεταφορών ή Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των κυρώσεων σε περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών.

«Θα είμαστε στο πλευρό των ιδιοκτητών ταξί σε περίπτωση που αδικηθούν» είπε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ.Σγουρός, τονίζοντας πως οφείλουμε όλοι να βάλουμε πλάτη και να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά.
Newsroom ΔΟΛ
...

0 σχόλια στο Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί

Δημοσίευση σχολίου