Ποιοι φορείς καταργούνται, πόσοι και πως θα απολυθούν

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011


Με πρόωρη συνταξιοδότηση -μέσω εθελουσίας εξόδου-, με μετατάξεις, με εργασιακή εφεδρεία και με απολύσεις θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τους 7.000 υπαλλήλων των οργανισμών που κλείνουν ή συγχωνεύονται.

Σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή 9 υπουργών υπό τον αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 μ.μ., αποφασίστηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών που προβλέπονται και στο Μεσοπρόθεσμο, με πρώτη στη λίστα την ΕΡΤ, της οποίας οι περίπου 3.400 υπάλληλοι αναμένεται να μειωθούν δραματικά, χωρίς ακόμη να γνωρίζει με ακρίβεια πόσοι από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς της σταθμούς θα παραμείνουν σε λειτουργία.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, που ακολούθησαν τη σύσκεψη, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις μετατάξεις μόνον όσων υπαλλήλων κριθούν θετικά από το ΑΣΕΠ, χωρίς όμως να προσδιορίσει πόσοι θα απολυθούν.
Μεταξύ των αποφάσεων που επικυρώθηκαν σήμερα είναι η κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ, του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, η συγχώνευση του ΕΘΙΑΓΕ και του οργανισμού «Δήμητρα» καθώς και η κατάργηση με μια νέα υπηρεσία της ΚΕΔ, της ΕΤΑ και του ΟΔΔΗΧ.
Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ξεκινά ο νέος κύκλος συγχωνεύσεων και καταργήσεων που θα αφορά σε ινστιτούτα και ερευνητικά κέντρα.
Αναδιάρθρωση στην ΕΡΤ και στα ΜΜΕ
Τις επόμενες ημέρες, ο υπουργός Επικρατείας, κ. Ηλίας Μόσιαλος, που είναι ο αρμόδιος υπουργός, θα δώσει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, αλλά και την αλλαγή της νομοθεσίας για τα ΜΜΕ που θα εστιάζει στην απελευθέρωση της δυνατότητας συγχωνεύσεων των ιδιωτικών καναλιών. Οπως είπε ο κ. Μόσιαλος χθες στη Βουλή, η δημοσιοποίηση του πλάνου θα γίνει έως τις 15 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, οι περικοπές στην ΕΡΤ θα είναι γενναίες χωρίς όμως να θιγούν εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ προβλέπει μεταξύ άλλων: ενοποίηση Ιστορικού Αρχείου ΕΡΤ με το ΑΠΕ και το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), συγχώνευση ΕΤ-1 με τα ψηφιακά κανάλια Prisma/Sport, συρρίκνωση των Ρ/Σ της ΕΡΑ και μείωση του αριθμού των 19 περιφερειακών, αυτονόμηση ΕΤ3, περικοπές προσωπικού μέσω μείωσης συμβασιούχων από 700 σε 350 και συνταξιοδότηση όσων έχουν θεμελιώσει δικαίωμα (υπολογίζονται σε 240).

Αναλυτικά:
Το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής που εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καταργείται και οι αρμοδιότητες του μεταφέρονται στην Επιτροπή Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού που εποπτεύεται από το ίδιο υπουργείο.
Ο Εθνικός Οργανισμός Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Ο.Ε.Τ.) ν.π.ι.δ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καταργείται.
Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων» (Ε.Κ.Ε.Δ.Υ.) ν.π.δ.δ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καταργείται.
Ο Σταθμός Ελέγχου Κάπρων, Γενική Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταργείται.
Το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού» (Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ.) ν.π.ι.δ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, καταργείται και οι αρμοδιότητες του μεταφέρονται στην Δ/νση Θεάτρου και Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Ο Εθελοντικός Οργανισμός «Έργο Πολιτών» ν.π.ι.δ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, καταργείται.
Το Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ, ν.π.δ.δ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, καταργείται.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία ν.π.δ.δ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, καταργείται.
Το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (Ι.Τ.Σ.Α.Κ.), καταργείται ως αυτοτελές ν.π.δ.δ και συγχωνεύεται με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), λόγω συνάφειας του αντικειμένου τους.
Το Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Πειραιά, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας «Ματθαίος Λιούγκας» και το Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ» καταργούνται ως αυτοτελή ν.π.δ.δ. και συγχωνεύονται στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά ν.π.δ.δ.
Το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων καταργείται ως αυτοτελές ν.π.δ.δ και συγχωνεύεται με το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων, λόγω επικάλυψης αρμοδιοτήτων.
Το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων καταργείται ως αυτοτελές ν.π.δ.δ. και συγχωνεύεται, λόγω συνάφειας με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων.
Η Όπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης καταργείται ως αυτοτελές τμήμα και συγχωνεύεται με το ν.π.ι.δ. Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, λόγω συνάφειας του αντικειμένου τους. Επίσης, καταργείται η πενταμελής Εφορεία που εποπτεύει την Όπερα και λήγει η θητεία των μελών της καθώς και του λοιπού προσωπικού με θητεία, αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο.
Ο Οργανισμός Ανάπτυξης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», ο Οργανισμός Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ελαιώνα Αττικής, ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του ποταμού Κηφισού Αττικής και των παραχειμάρρων του, καταργούνται ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και συγχωνεύονται σε ένα νέο ν.π.ι.δ. με την επωνυμία «Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής».
Το Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρον Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Περιφερειακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας Θεσσαλονίκης, όλα ν.π.δ.δ., καταργούνται ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα και συγχωνεύονται σε ένα νέο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης».
Ορίζεται η λύση και εκκαθάριση της Ανώνυμης Εταιρείας Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων (Ε.Τ.Α.Τ. Α.Ε.). Τον σκοπό της Ε.Τ.Α.Τ. Α.Ε. εκπληρώνει εφεξής ο ΕΦΕΤ, ν.π.δ.δ. που εποπτεύεται από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το Παρατηρητήριο για την Ψηφιακή Ελλάδα καταργείται ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και συγχωνεύεται με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).
Η ανώνυμη εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. συγχωνεύεται δι’ απορροφήσεως με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε, λόγω συνάφειας σκοπού και αποστολής.
Οι εταιρίες «Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών» και η «Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ένδυσης και Ινών α.ε.» (Ε.Τ.Α.Κ.Ε.Ι. Α.Ε.) (Ε.ΚΕ.ΠΥ. Α.Ε.) συγχωνεύονται με την «Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων» (Ε.Β.Ε.Τ.Α.Μ. Α.Ε.), δι΄απορροφήσεως των δύο πρώτων από την τρίτη.
Λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση οι ανώνυμες εταιρείες:
-Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των Μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ( ΙΕΚΕΜ-ΟΕΕ).
-Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού ΑΕ (ΟΠΕΠ Α.Ε.).
-ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.

http://www.infoblog.gr

...

0 σχόλια στο Ποιοι φορείς καταργούνται, πόσοι και πως θα απολυθούν

Δημοσίευση σχολίου