ΤΟ Ι.Γ.Μ.Ε*. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011


ΤΟ Ι.Γ.Μ.Ε*. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Σοβαρές καταπτώσεις διαπίστωσε ύστερα από αυτοψία
Σοβαρό κίνδυνο κατάπτωσης βράχου στη θέση που βρίσκεται η αρχαία πηγή «Κλεψύδρα» στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης των Αθήνων, διαπίστωσε το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών μετά απο αυτοψία που διενήργησε στο σημείο. Το ΙΓΜΕ πρότεινε να ληφθούν άμεσα προσωρινά μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα ατυχήματος, καθώς στην περιοχή λειτουργεί εργοτάξιο για τη συντήρηση του πλακόστρωτου της αυλής της Κλεψύδρας.
Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνουν μόνιμες παρέμβασεις στερέωσης προκειμένου να προστατευτούν τα πρανή των βράχων από φθορές που προκαλούν οι διαβρωτικοί παράγοντες.
Τα μέτρα εγκρίθηκαν απο την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα. Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε από την Δρ. Γαρύφαλια Κωνσταντοπούλου, τεχνικό γεωλόγο του ΙΓΜΕ, μετά απο επέιγουσα έκκληση της Α’ Εφορίας Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Η Κλεψύδρα βρίσκεται στη βορειοδυτική κλίτυ της Ακρόπολης , έχει ζωή 5500 ετών και είναι η πλουσίοτερη απο της φυσικές πηγές του Ιερού Βράχου, απο την οποία αναβλύζει νερό ακόμη και σήμερα. Ο υπόγειος χώρος βρίθει απο πηγάδια και στοές, κατασκευασμένα ήδη απο την αρχαιότητα.
*Να τονίσουμε πως το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών έχει την έδρα του στον Δήμο Αχαρνών και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό Χωριόhttp://www.acharnorama.gr
...

0 σχόλια στο ΤΟ Ι.Γ.Μ.Ε*. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση σχολίου