Τα πιο φθηνά αντηλιακά πήραν άριστα!!

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011


Πριν από δύο ημέρες το Ίδρυμα Πιστοποίησης Ποιότητας έκανε ελέγχους στα αντηλιακά προϊόντα που κυκλοφορούν στη γερμανική αγορά: τις πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι φθηνές αντηλιακές κρέμες. Το Ίδρυμα Πιστοποίησης Ποιότητας TEST έκανε δειγματοληπτικούς ελέγχους στα 26 αντηλιακά προϊόντα (κρέμες, ζελέ, γαλακτώματα) με δείκτη προστασίας 20 που πουλιούνται περισσότερο στη Γερμανία.
Από αυτά 15 πέρασαν το τεστ με «καλά», 7 με «επαρκώς» και 4 «ελλιπώς», δηλαδή κόπηκαν.
Τις πέντε πρώτες θέσεις κατέκτησαν η Nivea Sun Light Feeling (5,50 ευρώ), η  Sun Ozon της αλυσίδας καλλυντικών Rossmann (1,50 ευρώ), Ombra Sun Care Sonnen-Spray του discounter τροφίμων Aldi Nord (1,17 ευρώ), Ombra Sun Sonnen-Milch του discounter τροφίμων Aldi Süd (1,18 ευρώ) και Sun Dance Sonnen Milch της μεγαλύτερης αλυσίδας καλλυντικών dm (0,98 λεπτά).
Στα 7 προϊόντα που πέρασαν το τεστ με «επαρκώς» ανήκουν το αντηλιακό γαλάκτωμα του Lidl Cien Sun Sonnenmilch Classic (1,20 ευρώ) και το ζελέ της εταιρείας Lancaster Sun Sport Fast Fry Gel (36 ευρώ).
Τέλος στα 4 αντηλιακά προϊόντα που δεν πέρασαν το τεστ ανήκει και το γνωστό Capital Soleil Gel-Milch της Vichy (8,15 ευρώ).
Οι τιμές για όλα τα παραπάνω προϊόντα αφορούν ποσότητα 100 mliter. Όσα πέρασαν τον έλεγχο με βαθμό «επαρκώς» δεν προστατεύουν την επιδερμίδα ανάλογα με το δείκτη προστασίας που έχουν.
Το Ίδρυμα Πιστοποίησης Ποιότητας TEST συμβουλεύει επίσης όσους έχουν ιδιαίτερα ευαίσθητη επιδερμίδα ή όσους κάνουν θαλάσσια σπορ να χρησιμοποιούν αντηλιακά με δείκτη προστασίας πάνω από 20 (30 ή και 50 συν).
Επίσης ενημερώνει ότι τα παραπάνω προϊόντα ήταν όλα μη φιλικά προς την επιδερμίδα.

Ακατάλληλες «οι βιταμίνες» προστασίας από τον ήλιο
Παράλληλα το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (Κάτω Σαξονίας) συμβουλεύει όσους θα περάσουν τις θερινές τους διακοπές σε κάποια ηλιόλουστη ακτή να μην αγοράσουν τις περίφημες «βιταμίνες για τον ήλιο» ή «χάπια προστασίας του δέρματος» ή «αναβράζοντα δισκία για τον ήλιο», διότι δεν προσφέρουν ευρεία προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και επιπλέον:
- περιέχουν καροτίνη-β σε υψηλότερη ποσότητα από ότι επιτρέπεται να λαμβάνει ο ανθρώπινος οργανισμός, ενώ η επιτρεπτή ποσότητα δεν προστατεύει την επιδερμίδα,
-έχουν ελλιπείς πληροφορίες. Συγκεκριμένα σε 21 συσκευασίες δεν αναγράφονταν τα στοιχεία που αφορούσαν τη σύνθεση και τις επιπλοκές,
-βλάπτουν τους καπνιστές, διότι οι καπνιστές δεν πρέπει να λαμβάνουν πάνω από 2mg καροτίνη ημερησίως. Διαφορετικά υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι (π.χ. προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα, καρκίνος κλπ),
-Και τέλος δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για όλα αυτά τα σκευάσματα. Ειδικά στο ίντερνετ οι διαφημίσεις είναι περισσότερες από την εμπεριστατωμένη ενημέρωση.

dw-world.de
...

0 σχόλια στο Τα πιο φθηνά αντηλιακά πήραν άριστα!!

Δημοσίευση σχολίου