Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη – Αυτοί είμαστε

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Είναι γεγονός ότι κάθε πολίτης μπορεί να φτιάξει μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία σύμφωνα με το άρθρο 741 του Αστικού Κώδικα:
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΚΟΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ Εταιρία
Άρθρο 741. -Έννοια.
Με τη σύμβαση της εταιρίας δύο ή περισσότεροι έχουν αμοιβαίως υποχρέωση να επιδιώκουν με κοινές εισφορές κοινό σκοπό και ιδίως οικονομικό.

Η εταιρεία είναι μη κερδοσκοπική αν δε διανέμει κέρδη στους εταίρους. Οι εταιρείες λειτουργούν με βάση το καταστατικό τους.

Μια τέτοια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία δημιουργήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2010, εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Η επωνυμία της “Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη”.
12 μέρες αργότερα στο ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας  Άγγελος Παγώνας  παρουσίασε του  σκοπούς  και τις δράσεις της. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στο Δημαρχείο του Δήμου Αχαρνών Φιλαδελφείας & Μπόσδα. Στην ιστοσελίδα Πύλη Εκκλησιαστικών εκδηλώσεων Αμήν, (κλικ εδώ), έγινε αναφορά σε δελτίο τύπου της “Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης”.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές εκλογές ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του κ. Παγώνα με την παράταξη ΠΑΚΠ το Παναγιώτη Φωτιάδη.
Κατά την παρουσίαση της Εταιρείας και των σκοπών της παραβρέθηκαν αρκετοί υποψήφιοι της παράταξης του κ. Φωτιάδη.
    
    
Μεταξύ των άλλων στο προαναφερόμενο δελτίο τύπου αναφέρονται:
Μετά την προβολή της παρουσίασης , ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Φωτιάδης Παναγιώτης , ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Πρόεδρος της Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης  κ. Αγγελος Παγώνας , υπέγραψαν την Διακήρυξη Συνεργασίας .
Στην ανακοίνωση της λειτουργίας της Εταιρείας δεν ανακοινώθηκαν τα μέλη της και το διοικητικό της συμβούλιο.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών δήλωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμος Αχαρνών θα είναι Αρωγός και Συμπαραστάτης στο υψηλό κοινωνικό έργο που θα επιτελέσει η Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη  , σημειώνοντας με έμφαση την στενή συνεργασία Δημοτικής Αρχής – Εκκλησίας – Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης και δεσμεύτηκε στην παροχή κτιριακών εγκαταστάσεων για να στεγαστούν οι δράσεις των προγραμμάτων της .
Ο τότε δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης δεν είχε εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο να υπογράψει τη διακήρυξη και να δεσμευτεί με τη δήλωση ότι ο δήμος Αχαρνών θα προχωρήσει στην παροχή κτιριακών εγκαταστάσεων για να στεγαστούν οι δράσεις των προγραμμάτων της. Το κείμενο της διακήρυξης, που, κατά κάποιο παράτυπο τρόπο, δέσμευε το δήμο Αχαρνών δεν πρωτοκολλήθηκε ποτέ στο δήμο,  ώστε να αποτελέσει επίσημο έγγραφο.
Σε προηγούμενη ανάρτηση, (κλικ εδώ), είχε γίνει αναφορά για τις αρμοδιότητες του δημάρχου.
Σε ανάρτηση στις 30 Δεκεμβρίου 2010, (κλικ εδώ) αναφέρθηκα στην πρώτη λάθος κίνηση της Δημοτικής Αρχής υπό το Σωτήρη Ντούρο.
Στις 12/1/2011 ζήτησα με έγγραφό μου στο δήμο Αχαρνών να ακυρώσει την παράνομη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 14ης Δεκεμβρίου 2010, (κλικ εδώ)
Σε επόμενη ανάρτηση παρουσιάστηκε ένα έγγραφο του κ. Παγώνα, (κλικ εδώ), που αποτυπώθηκε όλη η αμετροέπεια του. Ζητούσε από το δήμο Αχαρνών “παραχώρηση κτιριακών υποδομών, ώστε να στεγάσουμε τις υπηρεσίες μας καθώς και στελεχιακό δυναμικό του δήμου (κοινωνική λειτουργό-ψυχολόγο)“.
Με ανακοίνωσή του ο κ. Παγώνας ανάγγειλε τα εγκαίνια της λειτουργίας του παραχωρηθέντος κτιρίου στις 27 Μαρτίου.
Η απάντηση του δημοτικού συμβουλίου ήταν να ανακαλέσει την παραχώρηση του χώρου και να απαγορεύσει τα εγκαίνια γενικά και όχι στον παραχωρηθέντα χώρο!! (κλικ εδώ).
Τελικά τα εγκαίνια έγιναν στο προαύλιο του παρακείμενου ναού!! (το βίντεο είναι παραγωγής Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης)
φγξφξ
ξηφξφη
   
Στα εγκαίνια παρέστησαν εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο,το μητροπολίτη Αθηναγόρα, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και τον Άγγελο Παγώνα, όλων των πολιτευτών και πολιτικάντιδων για φωτογράφιση δίπλα στους επισήμους.
Μετά τα εγκαίνια ο δήμος Αχαρνών, δια του αρμοδίου αντιδημάρχου, ζήτησε την εκκένωση του κτιρίου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για την εγκατάσταση υπηρεσιών της πολεοδομίας του δήμου. (κλικ εδώ).
Ποια ήταν η απάντηση του κ. Άγγελου Παγώνα;
Στο κείμενο αυτό αξίζει να γίνουν κάποιες παρατηρήσεις:
Στο τμήμα αυτό της δεύτερης σελίδας του εξωδίκου ο κ. Παγώνας επικαλείται τον Κανονισμό Λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κανονισμός αυτός (ΦΕΚ 663,τ. Β΄16/4/2008) προβλέπει στο άρθρο 6
Άρθρο 6
Απαρτία – Λήψη Αποφάσεων
8. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με φανερή ψηφοφορία για κάθε θέμα ξεχωριστά, κατά την οποία καλούνται οι σύμβουλοι ονομαστικά και τάσσονται υπέρ της μιας ή της άλλης διαμορφωθείσας πρότασης.
Αποφάσεις που λαμβάνονται με μυστική ψηφοφορία, όπου δεν το επιτάσσει ο νόμος, είναι άκυρες.
Επομένως η απόφαση παραχώρησης του κτιρίου με αρ. 650/14-12-201
Όπως φαίνεται στο πρακτικό της απόφασης δε γίνεται αναφορά για ονομαστική ψηφοφορία.
Εκτός αυτών (άρθρο 272 του ν. 3852/2010, “Καλλικράτης”)
Άρθρο 272
Μεταβατική Διάταξη
 Οι  αποφάσεις  των  δημοτικών  ή  κοινοτικών  συμβουλίων των δήμων και κοινοτήτων που συνενώνονται με τον παρόντα νόμο, οι οποίες αφορούν στην εκποίηση, αγορά, ανταλλαγή, εκμίσθωση, μίσθωση ακινήτων, καθώς και στη δωρεάν παραχώρηση κυριότητας ή χρήσης αυτών, λαμβάνονται από τη δημοσίευση του παρόντα νόμου με την ειδική πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνολικού αριθμού των μελών τους, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
 Άρθρο 286
Έναρξη ισχύος
Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από 1.1.2011 εκτός των διατάξεων που περιλαμβάνονται στα κεφάλαια Α΄ και Β΄ του πρώτου, δευτέρου και τρίτου μέρους, σε σχέση με τη διενέργεια των εκλογών, των άρθρων «94 παρ. 6 περιπτώσεις41 και 42»,  100, 204 παράγραφος ΣΤ΄, 216, 219, 222, 239, 240, 256, 257, 258, 264, 265, 267 παράγραφος 7, 269 παράγραφος 5, 272, 274, 280 παράγραφοι VI και VIII, 282 παράγραφοι 7, 8,11 και 14, 283 παράγραφοι 7,9, 10,11,12,13,16, 17 και 18, 284 και 285, καθώς και των εξουσιοδοτικών διατάξεων προς έκδοση κανονιστικού χαρακτήρα πράξεων, που ισχύουν από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ο νόμος 3852/2010 δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουνίου 2010.
Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου έως 31/12/2010 ήταν 33. Η πλειοψηφία των 2/3 ήταν 22. Όπως φαίνεται στο πρακτικό  παρόντες ήταν 20 δημοτικοί σύμβουλοι.
Για τους ανωτέρω τυπικούς λόγους η απόφαση παραχώρησης χώρου  για τη στέγαση της Εταιρείας ήταν παράνομη!!
Δεύτερη παρατήρηση:
Αυτό σημαίνουν ότι για να εγκαταλείψει το κτίριο ο κ. Παγώνας πρέπει να γίνει έξωση ή να φύγει μετά 5 μήνες με αποζημίωση 150.000 € !!
Ποια είναι όμως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη”;
Ας δούμε τα μέλη της.
Άγγελος Παγώνας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Φωτιάδη
Μαρία Φωτιάδου, σύζυγος Παναγιώτη Φωτιάδη.
Παναγιώτης Παγώνας, αδελφός του Άγγελου Παγώνα
Νικόλαος Λάμπρου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Φωτιάδη
Αθηνά Σεϊτανίδου, δημοτική σύμβουλος της παράταξης Φωτιάδη
Μαρία Χαριτίδη, δημοτική σύμβουλος της παράταξης Φωτιάδη
Ιδομενέας Κολετζάκης, υιός Ν. Κολετζάκη, δημοτικού συμβούλου της παράταξης Φωτιάδη
Ένα άτομο έχει την ίδια διεύθυνση κατοικίας με τον Άγγελο Παγώνα
Άλλα δύο μέλη έχουν την ίδια διεύθυνση κατοικίας με τον Παναγιώτη Παγώνα.
Δύο άλλα άτομα έχουν την ίδια διεθύνση κατοικίας στην Αργυρούπολη
Άλλα δύο άτομα είναι κάτοικοι Αθηνών.
Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη. Μέλη Οικογενειών και της παράταξης Φωτιάδη!!
Ποια είναι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της “Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης”;
Εκτός όμως από τα δεοντολογίας, ενδεχομένως υπάρχουν και θέματα παράβασης καθήκοντος:
Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν.3463/2006)
Άρθρο 99
Κώλυμα συμμετοχής στη συνεδρίαση
1. Δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να πάρει μέρος στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση μιας αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον .
2. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Ο σύμβουλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας, σύμφωνα με τα άρθρα 142 και 143.
Οι Παναγιώτης Φωτιάδης, ως εισηγητής της παραχώρησης του χώρου για στέγαση της Εταιρείας
Η Αθηνά Σεϊτανίδη ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου που αποφάσισε την παραχώρηση του χώρου για στέγαση της Εταιρείας
Η Μαρία Χαριτίδου ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου που αποφάσισε την παραχώρηση του χώρου για στέγαση της Εταιρείας
Ο Νικόλαος Κολετζάκης ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου που αποφάσισε την παραχώρηση του χώρου για στέγαση της Εταιρείας, εφόσον γνώριζε τη συμμετοχή του υιού του στην Εταιρεία
ενδεχομένως έχουν υποπέσει στο πειθαρχικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Ανεξάρτητα από τους λόγους που επικαλείται ο δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος για την ακύρωση της απόφασης παραχώρησης υπάρχουν σωρευτικά και οι ανωτέρω λόγοι που κάνουν παράνομη την παραχώρηση στην Εταιρεία του χώρου του κτιρίου που έχει νοικιάσει ο δήμος Αχαρνών στην πλατεία Αγίας Τριάδος 86 .
Πέρα από αυτά  υπάρχει ένα ακόμα ερώτημα. Τα μέλη της Εταιρείας συμφωνούν  με την εξώδικη διαμαρτυρία που υπέγραψε ο κ. Άγγελος Παγώνας, με την οποία εκτός των άλλων απαιτεί 150.000 € από τον δήμο Αχαρνών “...για την αποκατάσταση κάθε θετικής και αποθετικής ζημίας την οποίαν θέλαμε υποστέι απο την εσπευσμένη μεταστέγασή μας και απορρέει από την εκμίσθωση νέου πρόσφορου κτιρίου, από την αποξήλωση κινητών πραγματων από το επίμαχο κτίριο και την επανατοποθέτηση αυτών στο νέο κτίριο …
Δε γνωρίζω αν τα μέλη της Εταιρείας έχουν επισκεφτεί το κτίριο. Ποια πράγματα θέλουν αποξήλωση και μεταφορά;
    
Και ένα τελευταίο. Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ποια άποψη έχει για τη συμπεριφορά του κ. Παγώνα απέναντι στο δήμο Αχαρνών;

Δήμος Αχαρνών: Τα λάθη πληρώνονται

http://eleftherovima.wordpress.com/
...

0 σχόλια στο Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη – Αυτοί είμαστε

Δημοσίευση σχολίου