Από 12 χρονών κάνουν σεξ τα ελληνόπουλα

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011


Από 12 χρονών κάνουν σεξ τα ελληνόπουλα
Ριψοκίνδυνες συμπεριφορές σε ό,τι αφορά στη σεξουαλική τους ζωή, παρουσιάζουν οι Ελληνίδες έφηβες, οι οποίες έχουν πολλές σε αριθμό, αλλά μικρές σε διάρκεια σχέσεις και δεν είναι ενημερωμένες σωστά για την προστασία τους από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που διεξήχθη το 2010 σε εφήβους από 20 Γυμνάσια και Λύκεια στην Αθήνα και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Υγεία της Γυναίκας που έγινε στην Κω, η μέση ηλικία έναρξης της σεξουαλικής ζωής στις Ελληνίδες έφηβες, είναι τα 14,5 έτη. Από τους σεξουαλικά δραστήριους εφήβους, μόνο το 50% χρησιμοποιεί προφυλακτικό σε κάθε σεξουαλική επαφή και μόνο το 30% χρησιμοποιεί προφυλακτικό σε κάθε επαφή και σε όλη τη διάρκεια.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά την εισήγησή του ο κ. Ευθύμιος Δεληγεώρογλου, Αναπληρωτής Καθηγητής της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της μελέτης και στην ανάγκη εμβολιασμού έναντι του HPV ως αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης του καρκίνου τραχήλου της μήτρας, τόνισε:
"Λαμβάνοντας υπόψη ότι η έκθεση σε ογκογόνους τύπους του HPV, που μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, προσεγγίζει το μέγιστο στην εφηβεία, αλλά και ότι ο κίνδυνος εμφάνισης του καρκίνου τραχήλου αυξάνεται όσο μειώνεται η ηλικία έναρξης σεξουαλικών επαφών, τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν την επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού των εφήβων κοριτσιών στην Ελλάδα έναντι του HPV".
Τα τελευταία δεδομένα σχετικά με το διδύναμο εμβόλιο έναντι του HPV, παρουσίασε ο Philippe Simon, Καθηγητής Γυναικολογίας, Universite Libre de Bruxelles, τονίζοντας ότι, "τα τελευταία δεδομένα του διδύναμου εμβολίου δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητά του έναντι του καρκίνου τραχήλου της μήτρας ξεπερνάει συνολικά το 90%, ενώ διατηρεί υψηλά επίπεδα αντισωμάτων για 8,4 έτη. Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν το όφελος που προσφέρει ο εμβολιασμός έναντι του καρκίνου τραχήλου της μήτρας στη Δημόσια Υγεία".
Με τα στοιχεία του συνεδρίου συμφωνεί και πρόσφατη έκθεση του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, η οποία αναφέρει πως από τα 12 τους ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή τα Ελληνόπουλα. Συγκεκριμένα το 40% των ανηλίκων έχει σεξουαλικές εμπειρίες- όχι όμως ολοκληρωμένες, το 20% έχει κάνει για πρώτη φόρα σεξ μέχρι τα 16 και το 5,7% στα 12 έτη!
Το 23% των κοριτσιών διαγνώστηκε με αφροδίσια νοσήματα και συγκεκριμένα με κονδυλώματα που ευθύνονται για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Τέλος απογοητευτικά είναι και τα ποσοστά για τις αμβλώσεις οι οποίες ξεπερνούν τις 40.000 στη χώρα μας σε ηλικίες κάτω των 18.
www.iefimerida.gr
...

0 σχόλια στο Από 12 χρονών κάνουν σεξ τα ελληνόπουλα

Δημοσίευση σχολίου