ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ "ΟΙΚΟΠΕΔΟ 12"

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011


Φόβοι για θερμό επεισόδιο μέσα στον Οκτώβρη
Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκεται η Κύπρος μετά και  από τη σημερινή (χθεσινή) επίδηξη "απειλής" της Τουρκίας πάνω από το "οικόπεδο 12" της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το defencenet.gr, "Ισραηλινά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έφτασαν σήμερα αρκετά κοντά για τα δεδομένα αεροπορικών επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, σε απόσταση βολής βλήματος AIM-120 AMRAAM που
και οι δύο χρησιμοποιούν, περίπου 70 μίλια τα μεν από τα δε, καθώς η μεν τουρκική Αεροπορία συμμετείχε σε ΤASMO στην περιοχή κοντά στην εξέδρα της γεώτρησης (50 μίλια), τα δε ισραηλινά F-16 βρέθηκαν σε απόσταση περίπου 20 μιλίων από αυτή προτατεύοντας τις εργασίες. ‘Ηταν η πρώτη φορά που ισραηλινά και τουρκικά αεροσκάφη βρέθηκαν τα μεν στα ραντάρ των δε.

Οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν εναέρια τάνκερ KC-135 για να φτάσουν μέχρι την θαλάσσια περιοχή του Οικοπέδου 12, ενώ τα ισραηλινα μαχητικά επικοινωνούσαν με Link με τα UAV που περιπολούν γύρω από την εξέδρα, ενώ είχαν και την υποστήριξη αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου.

Από πλευράς Τούρκων στην άσκηση πήραν μέρος μία κορβέτα Α69 που ήδη προϋπήρχε στην περιοχή, μία φρεγάτα O.H.Perry και οκτώ F-16. Ασκήθηκαν για δύο ώρες σε διάφορα σενάρια με έμφαση στο σενάριο προσβολής των σκαφών επιφανείας από μαχητικά αεροσκάφη και αποχώρησαν … ησύχως!"

Στο μεταξύ, από ημέρες βρίσκονται στη Κύπρο Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενώ οι ένοπλες δυνάμεις του νησιού βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Ξένοι παρατηρητές, εκτιμούν ότι ενδέχεται να υπάρξει ολιγοήμερη ένταση μεταξύ Τουρκίας - Ισραήλ στην οποία αναπόφευκτα θα εμπλακεί και η Κύπρος.

Με στοιχεία και φωτογραφία από  defencenet.gr
...

0 σχόλια στο ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ "ΟΙΚΟΠΕΔΟ 12"

Δημοσίευση σχολίου