Πετσάλνικος: Και οι 300 της Βουλής, έχουν "θάψει" το σκάνδαλο των στατιστικών στοιχείων!

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011Σε χθεσινό μου άρθρο, κατηγόρησα τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, ότι αγνόησε τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλα στις 22 Φεβρουαρίου 2010, κατά παντός υπευθύνου για το ζήτημα των ψευδών και αλλοιωμένων στατιστικών στοιχείων που επί σειρά ετών έστελναν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις στη Eurostat, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να αποκρύβεται επί χρόνια η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας και που τελικά οδήγησε στην οικονομική κατάρρευσή της, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, κατηγόρησα τον κ. Πετσάλνικο ότι, σε αντίθεση από τα οριζόμενα στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στο άρθρο 153 του Κανονισμού της Βουλής, δε γνωστοποίησε στην Ολομέλεια της Βουλής, τα στοιχεία της δικογραφίας, με αποτέλεσμα η υπόθεση να έχει “βαλτώσει” και, αντίθετα από τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, να μην έχει, έως σήμερα, τιμωρηθεί κανείς από...
τους ένοχους του μεγάλου αυτού σκανδάλου. Σημειώνεται δε ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η υπόθεση παραγράφεται σε 7 μέρες (30 Σεπτεμβρίου).


Σήμερα, με καθυστέρηση 4,5 μηνών από την πρώτη επιστολή μου (6-5-2011), 36 ημερών από τη δεύτερη επιστολή μου (18-8-2011), αλλά μόλις μία μέρα αφ’ ότου έφερα το ζήτημα στη δημοσιότητα (!), έλαβα από τον Πρόεδρο της Βουλής, την παρακάτω απάντηση:


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2011
Αριθ. Πρωτ.: 2002

Προς
Τον κ. Ιωάννη Σιάτρα
Οδός Μνησικλέους 2 - Αθήνα

Σε απάντηση της από 18.8.2011 επιστολής σας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Με το υπ’ αριθμ. 78354/27.7.2010 διαβιβαστικό του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβιβάστηκε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το ν. 3126/2003, όπως ισχύει, “Ποινική ευθύνη των Υπουργών” δικογραφία με μηνυτήριες αναφορές κατά του τέως Προέδρου της Κυβέρνησης, των τέως Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και των τέως Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην οποία περιλαμβάνεται και η υπ’ αριθμ. Α2010/1012 μηνυτήρια αναφορά σας. Η δικογραφία ανακοινώθηκε αυθημερόν κτά την Ζ’/27.7.2010 συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής (σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, τα οποία και σας επισυνάπτουμε) οπότε και ετέθη υπόψη των Βουλευτών. Έκτοτε, η εν λόγω δικογραφία βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου Βουλευτή.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος, (άρθρο 86 παρ. 3), μόνο η Ολομέλεια της Βουλής μπορεί να αποφασίσει για τη συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή προανακριτικής εξέτασης, εφόσον υποβληθεί σχετική έγγραφη πρόταση από τουλάχιστον τριάντα βουλευτές στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων.

Η αξιολόγηση της μηνυτήριας αναφοράς και εν τέλει η υποβολή ή μη της απαραίτητης έγγραφης πρότασης εναπόκειται στην κυριαρχική κρίση των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έως σήμερα, δεν έχει υποβληθεί τέτοια πρόταση και επομένως δεν έχει ληφθεί από την Ολομέλεια καμία σχετική απόφαση.

Με εντολή του Προέδρου της Βουλής
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ.ΝΣΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΑΝΑΘΑΣΙΟΣ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
α/α Αντιγόνη Περιφάνου

Συνημμένα (1)
- Επίσημα Πρακτικά της Βουλής (Ζ’/27.10.2010)
Αναγνωρίζω ότι αδίκως κατηγόρησα τον κ. Πετσάλνικο για μη εφαρμογή του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής. Βεβαίως, δεν είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω το ότι το ζήτημα είχε “ανακοινωθεί” στην Ολομέλεια. Όμως, μέσω των επιστολών μου στις 6-5-2011 και 18-8-2011, είχα επιδείξει τη δέουσα επιμέλεια και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πληροφορηθώ τις εξελίξεις επί του ζητήματος της μήνυσής μου.  Συνεπώς, μετά τη σημερινή διευκρινιστική επιστολή του Προέδρου της Βουλής (την οποία δημοσιεύω αμέσως μετά τη λήψη της) ανακαλώ την πρόθεσή μου να υποβάλω μήνυση κατ’ αυτού με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Όμως, η σημερινή απάντηση του κ. Πετσάλνικου, με λυπεί. Διότι αποκαλύπτει ότι δεν ήταν αυτός που “έθαψε” την υπόθεση της συγκρότησης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή προανακριτικής εξέτασης, για ένα από τα πιο σοβαρά (από άποψης συνεπειών) σκάνδαλα, αλλά το σύνολο των 300 βουλευτών! Όπως αναφέρει ο κ. Πετσάλνικος, η Ολομέλεια της Βουλής ενημερώθηκε, ενώ “η αξιολόγηση της μηνυτήριας αναφοράς και εν τέλει η υποβολή ή μη της απαραίτητης έγγραφης πρότασης εναπόκειται στην κυριαρχική κρίση των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου”. Με άλλα λόγια, οι 300 βουλευτές, έχοντας αξιολογήσει τα στοιχεία της μήνυσης και το κολοσσιαίο μέγεθος του ζητήματος της αποστολής ψευδών στατιστικών στοιχείων και της μη ενημέρωσης του ελληνικού λαού και των αγορών για την πραγματική εικόνα της οικονομίας μας, έκριναν ότι η υπόθεση πρέπει να θαφτεί στα αρχεία του Κτηρίου της Βουλής. Οι 300 της Βουλής (μεταξύ αυτών και ο κ. Καρατζαφέρης ο οποίος είναι επίσης ένας από τους μηνυτές της υπόθεσης) αρνούνται να αναλάβουν δράση για να ξεκαθαρίσει το πρόσωπο της χώρας, που μέσα από το χαρακτηρισμό “greek statistics” διασύρεται καθημερινά σε όλο το κόσμο.
Της χώρας που, μέσα από αυτό τον στρουθοκαμηλισμό του πολιτικού της κόσμου, έφθασε στο επαίσχυντο σημείο να έχει χάσει την εθνική της ανεξαρτησία και να απλώνει το χέρι προς κάθε κατεύθυνση παρακαλώντας για τη δόση της...
Αιδώς Αργείοι! Αιδώς! 


Ο λαός έχει πια κουραστεί. Έχει αγανακτήσει. Σταματήστε πια τον εμπαιγμό! Αν δεν αντέχετε την ευθύνη της θέσης σας, γυρίστε γρήγορα στα σπίτια σας!

Από  logioshermesΓράφει ο Γιάννης Σιάτρας 
Στις αρχές Ιανουαρίου του 2010, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την αναφορά της Eurostat (Com-1/8-1-2010) με τίτλο "Αναφορά επί των Στατιστικών Στοιχείων του Ελληνικού Δημοσιονομικού Ελλείμματος και Χρέους" (Report on Greek Government Deficit and Debt Statistics). 


Στην αναφορά αυτή καταγράφονταν με αναλυτικό τρόπο το πώς, οι αρμόδιες για την αποστολή των στοιχείων γνωστοποίησης της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος (ΕΣΥΕ, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και Υπουργείο Οικονομικών) ελληνικές αρχές, επί χρόνια αδιαφορούσαν προς τις προειδοποιήσεις και τις συστάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων και συνέχιζαν να λειτουργούν μέσα σε ένα καθεστώς αδιαφάνειας, ασυνέπειας, μεθοδολογικού χάους και πολιτικών παρεμβάσεων, με αποτέλεσμα να εκδίδονται, άλλες φορές από αδυναμία και πολύ συχνά σκοπίμως, λανθασμένα ή ψευδή στατιστικά στοιχεία για τους εθνικούς λογαριασμούς και κυρίως για το επίπεδο του δημοσιονομικού ελλείμματος και του χρέους. (Δείτε το κείμενο της αναφοράς σε αρχείο)

Η δημοσιοποίηση της αναφοράς αυτής, υπήρξε κόλαφος για την αξιοπιστία της Ελλάδας, η οποία χλευάστηκε έντονα από το σύνολο των διεθνών ΜΜΕ. Με την εξέλιξη αυτή, οι διεθνείς αγορές άρχισαν να αντιλαμβάνονται σε βάθος το πρόβλημα του ελληνικού χρέους και πρακτικά ξεκίνησε η κυρίως φάση της “ελληνικής κρίσης”. Από τη 10η Ιανουαρίου 2010, τα spreads των ελληνικών ομολόγων άρχισαν να αυξάνονται επικίνδυνα, εξέλιξη που είχε ως κατάληξη την πρακτική “αποβολή” της Ελλάδας από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές και την αναγκαστική προσφυγή της στην τρόικα.
 

Παράλληλα, στο διεθνή χώρο γεννήθηκε -και σταδιακά καθιερώθηκε- η έκφραση “greek statistics, έκφραση ιδιαίτερα προσβλητική για την Ελλάδα, η οποία σήμερα έχει φθάσει να χρησιμοποιείται διεθνώς, σε κάθε περίπτωση αλλοίωσης αριθμητικών στοιχείων.

Με τη βοήθεια της δημιουργικής λογιστικής, επί χρόνια δημιουργήθηκε μία επίπλαστη εικόνα για την πορεία της οικονομίας, ενώ η πραγματική κατάσταση ήταν τραγικά διαφορετική. Παράλληλα, μέσα από τα "κρυφά" ή φανερά δημοσιονομικά ελλείμματα και την "απάθεια" των Κυβερνήσεων, το δημόσιο χρέος γιγαντώθηκε, ξεφεύγοντας πλέον από κάθε έλεγχο.

Η χρόνια και συστηματική αλλοίωση των οικονομικών στατιστικών στοιχείων της χώρας, επέτρεψε στο λαό να ζήσει μερικά "ξέγνοιαστα" χρόνια επίπλαστης ευημερίας και σε άλλους να εκφωνούν "ωραίους" πολιτικούς λόγους. Όμως, δε μας προειδοποίησε για τον καρκίνο που είχαμε στα σωθικά μας. Τις βαρύτατες συνέπειες απ’ αυτή την εξέλιξη, βιώνουν η οικονομία και η κοινωνία μας έως σήμερα και θα συνεχίσουν να βιώνουν επί αρκετά ακόμη χρόνια.

Μέλη της Κυβέρνησης της χώρας, αλλά και ο Πρωθυπουργός προσωπικά, σε επανειλημμένες τοποθετήσεις τους σε εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, στηλίτευσαν τη συμπεριφορά αυτή και διαβεβαίωσαν ότι οι υπεύθυνοι αυτού του τεράστιου σκανδάλου θα αναζητούνταν και θα τιμωρούνταν παραδειγματικά.

Επί μέρες ανέμενα την κινητοποίηση των εισαγγελικών αρχών και την αυτεπάγγελτη άσκηση δίωξης εναντίον των υπευθύνων, όχι μόνον για το διεθνή διασυρμό της χώρας, αλλά και για την τεράστια οικονομική βλάβη που είχε έως τότε προκαλέσει, αλλά και που -όπως αναμένονταν- θα προκαλούσε και στο μέλλον.

Αντιδρώντας στην απραξία των εισαγγελικών αρχών και νοιώθοντας αίσθημα ντροπής για το διασυρμό της χώρας μου, αλλά και οργής για τα όσα οικονομικά δεινά είχαν ήδη αρχίσει να επηρεάζουν το επάγγελμά μου, στις 22 Φεβρουαρίου 2010, υπέβαλα την υπ’ αριθμόν Α2010/1012 μήνυσή μου προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατ 'αρθρ. 259 ΠΚ , ψευδούς βεβαίωσης, νόθευσης κλπ κατ' άρθρο 242 ΠΚ., της απιστίας κατ' άρθρο 390 ΠΚ καθώς και οποιασδήποτε άλλης αξιόποινης συμπεριφοράς που θα προέκυπτε από τα αποδεικτικά στοιχεία και την διαδικασία της ανάκρισης. τα οποία συσχετίζονταν με την υπόθεση της αποστολής ψευδών στατιστικών στοιχείων από την πλευρά του Ελληνικού Κράτους στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Δείτε το κείμενο της μήνυσης σε αρχείο)

Κατά το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα, μήνυση για τους ίδιους περίπου λόγους, υπέβαλε και ο βουλευτής κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης, πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Σύμφωνα με τη δικονομική πρακτική, οι δύο μηνύσεις συνδυάστηκαν.

Κατά το μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκε η σχετική προανάκριση, όπου πέραν εμού, κλήθηκαν ως μάρτυρες ο κ. Καρατζαφέρης και τα μέλη της "Επιτροπής για την Αξιοπιστία των Δημοσιονομικών Στοιχείων", η οποία συστάθηκε με εντολή του Υπουργού Οικονομικών στις 30/10/2009.

Όπως πληροφορήθηκα, κατά την προανάκριση προέκυψαν πιθανές ευθύνες πολιτικών προσώπων και συνεπώς, η δικογραφία προωθήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 86 του Συντάγματοςστα τέλη Ιουλίου 2010 (δηλαδή πριν από 14 μήνες) προωθήκε στη Βουλή, για να ανακοινωθεί στην Ολομέλειά της, από τον Πρόεδρο της Βουλής, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 153 του Κανονισμού της Βουλής.


Σημειώνεται ότι, ο Κανονισμός της Βουλής αναφέρει ότι, “Ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοινώνει στην Ολομέλεια της Βουλής ή στο Τμήμα διακοπής των εργασιών της, αμέσως μετά την υποβολή τους, τα στοιχεία που διαβιβάζονται στη Βουλή, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 86 παρ. 2 εδ. β΄ του Συντάγματος”. Με την αναφορά “αμέσως μετά την υποβολή τους”, φρονώ ότι ο νομοθέτης προφανώς θέλει να υπογραμμίσει την επείγουσα φύση του ζητήματος. Μάλιστα, θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ταχύτητα με την οποία ο Πρόεδρος της Βουλής θα πρέπει να ανακοινώσει τη δικογραφία στους βουλευτές, ο νομοθέτης έχει προβλέψει ότι, σε περίπτωση που δε συνεδριάζει η Ολομέλεια, τότε η δικογραφία ανακοινώνεται στο “Τμήμα διακοπής των εργασιών της”.

Από τον Ιούλιο 2010, έως σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, εξ’ όσων γνωρίζω, ουδέν έχει πράξει, κατά παράβαση του Συντάγματος και των διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής!

Στο μεταξύ, όπως με πληροφόρησε ο Γενικός Διευθυντής της Eurostat, κ. Walter Radermacher, με την από 14-4-2010 επιστολή του, “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκκίνησε, στις 3 Φεβρουαρίου 2010, προδικαστική διαδικασία κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας για διαπραχθείσες παραβάσεις του ευρωπαϊκού δικαίου, σύμφωνα με το άρθρο 258 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. 


Τον Μάιο του 2011 (περίπου 10 μήνες μετά την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή) απέστειλα την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου (του Γραφείου Προέδρου της Βουλής) 1097/6-5-2011 επιστολή μου προς τον κ. Πετσάλνικο, με την οποία του ζητούσα να με πληροφορήσει για τις εξελίξεις επί της υπόθεσης και του επέστησα την προσοχή λόγω της επικείμενης παραγραφής ενδεχόμενων αδικημάτων τέως υπουργών. 
 

(Σημείωση: Σύμφωνα με το Σύνταγμα, τα αδικήματα τέως Υπουργών παραγράφονται μετά το τέλος της δεύτερης Συνόδου της Βουλής, από την τέλεση του αδικήματος. Η δεύτερη Σύνοδος της Βουλής, για τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, για τους οποίους ο Εισαγγελέας θεωρεί ότι ενδεχομένως υπάρχει ευθύνη τέλεσης αδικήματος, λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2011, δηλαδή σε 9 μέρες).

Ουδεμία απάντηση έλαβα από τον κ. Πρόεδρο της Βουλής.

Στις 18 Αυγούστου 2011, απέστειλα στον Πρόεδρο της Βουλής, την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου (του Γραφείου Προέδρου της Βουλής) 2002/18-8-2011 επιστολή μου, με την οποία επαναλάμβανα το ερώτημά μου για τις προθέσεις του να ανακοινώσει τη δικογραφία στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Παράλληλα, ανέφερα και πάλι τον κίνδυνο της παραγραφής των ενδεχόμενων αδικημάτων.

Και πάλι, ουδεμία απάντηση έλαβα από τον κ. Πετσάλνικο.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2011, με επιστολή μου προς τον κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη (ο οποίος είναι επίσης μηνυτής στην υπόθεση και συνεπώς έχει επιδείξει ενδιαφέρον για το ζήτημα), του ανέφερα το ζήτημα και τον κίνδυνο παραγραφής και του ζητούσα να ανακινήσει το θέμα και να ρωτήσει το Προεδρείο της Βουλής, για το εάν προτίθεται να εφαρμόσει τον Κανονισμό και να φέρει το θέμα για συζήτηση, πριν εκπνεύσει η προθεσμία μετά την οποία επέρχεται η παραγραφή.

Έως σήμερα, ουδεμία απάντηση έλαβα, ενώ σε ουδεμία δράση προέβη ο κ. Καρατζαφέρης.

Την ίδια μέρα, με επιστολή μου προς την κα Ντόρα Μπακογιάννη (η οποία κατ’ επανάληψη δηλώνει υπέρ της εφαρμογής των νόμων και βάλλει διαρκώς κατά του συστήματος ατιμωρησίας των πολιτικών το οποίο -κατά τα λεγόμενά της- “τρέφει την υποκρισία στο πολιτικό μας σύστημα”), με την οποία επίσης ζητούσα να να ανακινήσει το θέμα και να ρωτήσει το Προεδρείο της Βουλής, για το εάν προτίθεται να εφαρμόσει τον Κανονισμό και να φέρει το θέμα για συζήτηση, πριν εκπνεύσει η προθεσμία μετά την οποία επέρχεται η παραγραφή.

Έως σήμερα, ουδεμία απάντηση έλαβα, ενώ επίσης, σε ουδεμία δράση προέβη η κα Μπακογιάννη.

Στο μεταξύ, απομένουν μόλις 9 μέρες για την παραγραφή ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών (σύμφωνα με χαρακτηρισμούς του κ. Πρωθυπουργού, αλλά και άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ελάσσονος αντιπολίτευσης), ενώ η χώρα εξακολουθεί να πληρώνει, όλο και βαρύτερα (τόσο σε οικονομικούς όρους, όσο και σε διασυρμό) τις συνέπειες των, ενδεχόμενα παράνομων, πράξεων τέως υπουργών, αλλά και μίας σειράς διοικητικών υπαλλήλων.

Συμπέρασμα; 
 

Τί, αλήθεια, μπορεί να περιμένει κάποιος από μία χώρα, στην οποία ο Πρόεδρος της Βουλής παραβιάζει το Σύνταγμα και τον ...Κανονισμό της Βουλής;
 

Τί μπορεί να περιμένει κάποιος από μία χώρα στην οποία, παρά τα όσα δραματικά έχουν συμβεί, το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να εμπαίζει το λαό και να συγκαλύπτει τις παρανομίες και τις ανεπάρκειές του;
 

Τί μπορεί να περιμένει κάποιος από μία χώρα στην οποία, δόθηκαν τόσες υποσχέσεις για την τιμωρία των ενόχων τόσων και τόσων σκανδάλων, τα οποία τελικά κουκουλώθηκαν;

Χθες, ανακοινώθηκε ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε απάντηση των αντιπολιτευτικών δηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας, θα ζητήσουν τη σύσταση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για να “ελέγξουν” τις πρακτικές της Στατιστικής Υπηρεσίας της τελευταίας δεκαετίας! Με άλλα λόγια, νέο “κουκούλωμα”, νέα συγκάλυψη των παρανομιών που συνέβαλαν στο να βρεθεί η χώρας μας στο σημερινό της χάλι.

Αιδώς Αργείοι!

Επιμένοντας να πιστεύω ότι σ’ αυτή τη χώρα εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι αξιοπρεπείς δικαστικοί, την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσω μήνυση κατά του κ. Φίλιππου Πετσάλνικου και παντός άλλου υπευθύνου, για παράβαση καθήκοντος και ενδεχόμενα άλλων αδικημάτων που μπορεί να προκύψουν από την προανάκριση.

Δείτε το αρχικό κείμενο της ανακοίνωσης της μήνυσης

Σημείωση: Οι παραπάνω ενέργειες έγιναν στα πλαίσια της ιδιότητάς μου ως πολίτη του Κράτους. Ουδεμία σχέση έχουν με το Σύλλογο ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, του οποίου τυγχάνω Πρόεδρος του Δ.Σ.. Άλλωστε, η παραπάνω αναφερόμενη μήνυσή μου, υποβλήθηκε στις 22-2-2010, δηλαδή αρκετούς μήνες πριν από την ίδρυση του Συλλόγου.
 Πηγή 


...

0 σχόλια στο Πετσάλνικος: Και οι 300 της Βουλής, έχουν "θάψει" το σκάνδαλο των στατιστικών στοιχείων!

Δημοσίευση σχολίου