ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ TA ΒΙΒΛΙA & ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠPO TO IEK

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ TA ΒΙΒΛΙA & ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠPO TO IEK
Υπό κατάληψη από αγανακτισμένους μαθητές βρίσκεται το 4ο Γυμνάσιο Αχαρνών. Η κατάληψη ξεκίνησε σήμερα το πρωί με δύο βασικά αιτήματα, όχι άγνωστα ούτε για την πολιτεία, ούτε για την Δημ. Αρχή. Το πρώτο είναι η τεράστια έλλειψη βιβλίων και το δεύτερο αίτημα που «καίει» μαθητές και καθηγητές εδώ και 10 (!) χρόνια είναι η «κατάληψη» της αίθουσας εκδηλώσεων από το ΙΕΚ που συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το Γυμνάσιο.
Το ΙΕΚ εδώ και 10 χρόνια έχει μετατρέψει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σε γραφεία καθηγητών με αποτέλεσμα οι μαθητές να πραγματοποιούν όλες τις εκδηλώσεις του στον προαύλιο χώρο, βρέξει-χιονίσει. Φυσικά η μεταφορά του ΙΕΚ κρίνεται απαραίτητη όχι αύριο, αλλά χτες, καθώς είναι αδιανόητο ενήλικες μαθητές να συστεγάζονται, ακόμη και σε διαφορετικές βάρδιες, στον ίδιο χώρο. Όπως αντιλαμβάνεστε και μόνο τα απορρίμματα (τσιγάρα, ποτά ακόμη και προφυλακτικά!) που αφήνουν το βράδυ οι μαθητές του ΙΕΚ είναι αρκετά για να προκαλέσουν την έντονη ανησυχία καθηγητών και γονέων. Οι υποσχέσεις που έχουν δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια ο Σύλλογος των Γονέων & Κηδεμόνων είναι εκατοντάδες, όμως πλέον ο «κόμπος έφτασε στο χτένι».
Το ΙΕΚ άλλαξε διεύθυνση και μάλιστα η νέα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να παραχωρήσει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ή ακόμη και να μεταφερθεί σε άλλο σχολικό συγκρότημα. Ωστόσο, μέχρι σήμερα που τα σχολεία πλέον έχουν ανοίξει και λειτουργούν κανονικά καμία ενέργεια δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Ενόψει της εθνικής επετείου στις 28 Οκτωβρίου οι μαθητές αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, κλείνοντας σήμερα το σχολείο μέχρι να βρεθεί οριστική λύση. Το εξωφρενικό στην όλη κατάσταση είναι το γεγονός πως οι λυόμενες αίθουσες που προορίζονταν για τα γραφεία των καθηγητών του ΙΕΚ και που ισχυριζόταν η προηγούμενη διεύθυνση πως αξιοποιούνται ως βιβλιοθήκη έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε αποθήκες, όπως χαρακτηριστικά βλέπετε στις φωτογραφίες.
Παρακολουθούμε το θέμα και αναμένουμε τις αποφάσεις της Δημ. Αρχής και συγκεκριμένα του Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κατσανδρή.
...

0 σχόλια στο ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ TA ΒΙΒΛΙA & ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠPO TO IEK

Δημοσίευση σχολίου