Παμπ ηλικίας... 4.600 ετών

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011


Παμπ ηλικίας... 4.600 ετώνΌπως αποκαλύπτει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.dailyrecord.co.uk της Σκοτίας, οι ερευνητές πιστεύουν ότι πριν από 4.600 χρόνια, οι διψασμένοι κάτοικοι της περιοχής απολάμβαναν στο Τζαρλσοφ ένα ποτηράκι μπύρα, μαζί με τον μεζέ τους. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι η διάταξη του πέτρινου οικισμού υποδηλώνει ότι πρόκειται για την αρχαιότερη βρετανική παμπ.

Η περιοχή θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Βρετανίας. Η τοποθεσία, που ανακαλύφθηκε το 1890 μετά από καταιγίδα, περιλαμβάνει αρχαία κατάλοιπα που χρονολογούνται από το 2500 π. Χ. μέχρι τον 17ο αιώνα. Μεταξύ των ευρημάτων είναι και πολλές πέτρες χειρόμυλων, που χρησιμοποιούνταν για το άλεσμα του κριθαριού, ένδειξη ότι, εκτός από χώρος υποδοχής των... μπυρόβιων της προϊστορικής εποχής, λειτουργούσε και ως αρτοποιείο.
Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να διαλευκανθεί αν το μέρος ήταν πανδοχείο ή παμπ στο οποίο οι άνθρωποι πλήρωναν ή αν πρόκειται για κάποιο κοινοτικό χώρο, στον οποίο πρόσφεραν φαγητό και πιοτό.
Το κτίριο περιλαμβάνει κι ένα σπίτι με μεγάλο υπόγειο, που χρησίμευε ως «ψυγείο» για την αποθήκευση καπνιστών και παστών κρεάτων. Κατά τη διάρκεια της πρώιμης εποχής του Σιδήρου, το Τζαρλσοφ περιβαλλόταν από καλλιέργειες δημητριακών, όπως κριθάρι και στάρι.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
...

0 σχόλια στο Παμπ ηλικίας... 4.600 ετών

Δημοσίευση σχολίου