ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ & ΕΞΩΔΙΚΑ ΕΦΕΡΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011


ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ & ΕΞΩΔΙΚΑ ΕΦΕΡΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ
Επεισόδια και συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Νέο Νεκροταφείο Αχαρνών. Αφορμή η προσπάθεια της Προέδρου της Επενδυτικής κ. Σοφίας Χριστοπούλου να εφαρμόσει το νέο Κανονισμό Λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων, που προβλέπει την απαγόρευση εργολάβων στον χώρο του κοιμητηρίου, και την ανάληψη όλων των εργασιών από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Συγκεκριμένα η κ. Χριστοπούλου προσπάθησε να εφαρμόσει την απόφαση που πάρθηκε στις 14 Ιουλίου 2011 σύμφωνα με την οποία «Απαγορεύεται η κατασκευή μνημείων τριετούς χρήσεως όπως και οποιαδήποτε άλλη σχετική εργασία στο Κοιμητήριο από ιδιώτες. Οι εργασίες επισκευής των μνημείων εκτελούνται μόνο από την υπηρεσία των Κοιμητηρίων και όπου αλλού έχει αναθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ενώ επίσης απαγορεύεται απολύτως η εκτέλεση οποιουδήποτε έργου επί τάφων, προ της τηρήσεως των άνω υποχρεώσεων υπό του ενδιαφερόμενου και της καταβολής όλων των υπέρ του Δήμου δικαιωμάτων για την εκτέλεση του έργου, που αποδεικνύεται μόνο με την προσαγωγή του οικείου γραμματίου τριπλοτύπου εισπράξεως της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου».
Βάσει αυτών των δύο άρθρων απαγορεύτηκε την Παρασκευή η είσοδος σε ιδιώτες μαρμαρογλύπτες οι οποίοι με εντολή συγγενών κλήθηκαν να κατασκευάσουν τάφους τριετής ταφής. Οι εργολάβοι κάλεσαν την Αστυνομία, καθώς χαρακτήρισαν παράνομη την απαγόρευση τους στο κοιμητήριο, ενώ κατήγγειλαν τους υπαλλήλους του κοιμητηρίου για παράβαση καθήκοντος. Οι δύο εργαζόμενοι μαζί με τους ιδιώτες προσήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου αμέσως έφτασε η Πρόεδρος της Επενδυτικής κ. Χριστοπούλου, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φυτάς.
Η έλλειψη νομικού εκπροσώπου του Δήμου ήταν ιδιαιτέρως έντονη, καθώς κλήθηκαν οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι να… τα βάλουν με τον νομικό σύμβουλο του ιδιώτη μαρμαρογλύπτη, ο οποίος ισχυρίστηκε πως η εφαρμογή της απόφασης είναι παράνομη από την στιγμή που δεν έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια. Η Δημ. Αρχή ισχυρίστηκε πως από την στιγμή που παρέλθουν 20 ημέρες από την αποστολή της απόφασης στην Περιφέρεια και δεν ληφθεί καμία απάντηση, τότε θεωρείται πως η απόφαση έχει γίνει αποδεκτή. Κάτι τέτοιο δεν το δέχτηκε ο Νομικός Σύμβουλος του Ιδιώτη και ζήτησε να κατατεθεί μήνυση σε υπαλλήλους και στην Πρόεδρο της Επενδυτικής. Τα πνεύματα ηρέμησαν ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κ. Μπουτσαρέλης, ο οποίος προέτρεψε τις δύο πλευρές να τα βρουν δίχως να ταλαιπωρούνται στα κρατητήρια, καθώς μεσολαβούσε το Σαββατοκύριακο. Μεσολαβητές, ώστε να ηρεμίσουν τα πνεύματα, ήταν επίσης τα μέλη του ΔΣ κκ. Γκασούκας και Κούτελας,ενώ λίγο πριν το τέλος έφτασε και δικηγόρος του Δήμου. Η κ. Χριστοπούλου ήταν κάθετη πως έπρεπε ο κανονισμός να εφαρμοστεί, καθώς θα ήταν αυτή που αν συναινούσε ταυτόχρονα θα παρανομούσε.
Τελικά και οι δύο πλευρές έφυγαν από το Αστυνομικό Τμήμα δίχως εντάσεις. Όλα αυτά την Παρασκευή, γιατί την Δευτέρα άλλη μία έντονη εβδομάδα ξεκινούσε!
Νέοι ιδιώτες μαρμαρογλύπτες θέλησαν να μπουν στο χώρο του κοιμητηρίου για να κατασκευάσουν τάφους, πράγμα που οι υπάλληλοι απαγόρευσαν ρητά. Οι ιδιώτες αμέσως προέβησαν σε έκδοση εξωδίκου προς τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Σωτήρη Ντούρο, ενώ η κ. Χριστοπούλου κλήθηκε εκ νέου στο Αστυνομικό Τμήμα.
Ένα νέο «μέτωπο» είναι σίγουρα αυτό που έχει ανοίξει η Δημοτική Αρχή και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος. Οι ιδιώτες ισχυρίζονται πως δεν είχαν λάβει κανένα εξώδικο από την Δημ. Αρχή, που να τους ενημερώνει πως απαγορεύεται να λαμβάνουν εργολαβίες εντός του κοιμητηρίου, ώστε να προβούν στις ανάλογες ενέργειες, ενώ εντύπωση προκαλεί η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας όπου αποφασίστηκε να εφαρμοστεί ο κανονισμός, μιλάμε για 3 μήνες μετά. Το σίγουρο είναι πως για άλλη μία φορά το νέο κοιμητήριο γίνεται πεδίο αντιπαραθέσεων και διαξιφισμών...
...

0 σχόλια στο ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ & ΕΞΩΔΙΚΑ ΕΦΕΡΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

Δημοσίευση σχολίου