Δίκες-εξπρές και για τους βουλευτές

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011


Δίκες-εξπρές και για τους βουλευτές
Δίκες εξπρές και για τις υποθέσεις που αφορούν αδικήματα βουλευτών θα προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με την προϋπόθεση όμως ότι θα έχει προηγηθεί η άρση της ασυλίας τους.
     Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, κατά την συνεδρίαση της αρμόδια επιτροπής της Βουλής έκανε δεκτό  αίτημα του ΛΑΟΣ να συμπεριλαμβάνονται στην προβλεπόμενη επιτάχυνση της διαδικασίας εκδίκασης των ποινικών υποθέσεων πολιτικών προσώπων και οι βουλευτές εκτός από τους Υπουργούς, Υφυπουργούς και άλλους κρατικούς αξιωματούχους.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις αφορούν επίσης τους Περιφερειάρχες αλλά και τους Δημάρχους και επεσήμανε ότι ανακριτές και εισαγγελείς θα μπορούν να άρουν το φορολογικό και τραπεζικό απόρρητο των κατηγορούμενων. Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα ψήφισης του νομοσχεδίου σημείωσε χαρακτηριστικά «η διαδικασία των κοινοβουλευτικών επιτροπών έχει χρεοκοπήσει, κανένας δεν πάει φυλακή γιατί οι υποθέσεις έχουν βαλτώσει. Ο κόσμος απαιτεί γρήγορες αποφάσεις». Υπέρ του νομοσχεδίου ψηφίζουν ΝΔ και ΛΑΟΣ, παρών ψηφίζει το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε να διατυπώσει τη στάση του στην ολομέλεια.
Πηγή: protothema.gr
...

0 σχόλια στο Δίκες-εξπρές και για τους βουλευτές

Δημοσίευση σχολίου