Το Σ.Δ.Ο.Ε. ανοίγει λογαριασμούς φορολογουμένων

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

sdoe

Στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών επιτηδευματιών ή φορολογουμένων μπορεί να προχωρά στο εξής, αν κρίνεται σκόπιμο, το Σ.Δ.Ο.Ε..
Αυτό ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ., Μιχάλη Μπεκίρη, σχετικά με τραπεζικές καταθέσεις γιατρών και δικηγόρων.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής επικαλείτο διαρροές του Σ.Δ.Ο.Ε. στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες δικηγόροι και γιατροί στην Αχαΐα διατηρούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς με υπέρογκα ποσά που δεν δικαιολογούνταν από πουθενά.

Στην απάντηση του, ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει τον βουλευτή ότι η εν λόγω ερώτηση διαβιβάζεται στον οικονομικό επιθεωρητή που εποπτεύει την Περιφερειακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Δυτικής Ελλάδας, για παρακολούθηση της πορείας και ολοκλήρωσης των ενδεδειγμένων ενεργειών προς διερεύνηση της υπόθεσης αυτής. Ταυτόχρονα όμως, ο υπουργός υπενθυμίζει στον κ. Μπεκίρη ότι «τα στοιχεία που αποστέλλονται από τις τράπεζες διασταυρώνονται και επεξεργάζονται από το Σ.Δ.Ο.Ε. και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συντάσσεται πόρισμα ελέγχου με την τήρηση των διατάξεων περί απορρήτου».
...

0 σχόλια στο Το Σ.Δ.Ο.Ε. ανοίγει λογαριασμούς φορολογουμένων

Δημοσίευση σχολίου